Лишиха опозицията от ефир за вота. Траур е

Премиерът Борисов и Дянков все още ги няма в пленарната зала
Обновена: 16 юни 2011 11:58 | 16 юни 2011 10:16,
236
Лишиха опозицията от ефир за вота. Траур е
Снимка: Булфото

Дебатите по втория вот на недоверие към правителството на ГЕРБ започнаха със скандал. ГЕРБ отхвърли искането на опозицията разискванията по него да се предават директно по националните радио и телевизия.

С две прегласувания, поискани от „Коалиция за България” и ДПС, залата реши, че вот ще има, но той няма да се излъчва по двете национални медии.

„Траурът ще бъде използван дебатът да не бъде видян от българските граждани”, коментира Йордан Цонев от ДПС.

„Тъй като вие отхвърлихте тази процедура, нищо нямаше да ви струва да отложим дебата с един ден”, поиска Цонев. И това предложение не беше прието.

Обвиненията на опозицията се насочиха към председателя на парламента Цецка Цачева.

„Това, което се случва в тази зала, е нечувано и безпрецедентно. Българските граждани ще трябва да търсят стенограмите от него, едва ли не като апокрифна литература”, коментира от трибуната червената Мая Манолова.

Коментарите й от трибуната слушаха част от министрите, които също бяха в залата. Следващият ход на опозицията беше да поиска отлагането на вота след днешния ден на национален траур.

„Подновявам предложението, което направихме вчера, дебатите по вота да бъдат отложени утре. Те можеха да се проведат и днес, ако мнозинството не ограничаваше българските граждани да чуят мотивите за вота и аргументите за него”, коментира зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

След като изслуша изказването на Манолова, това на колегата й Ангел Найденов и на Лютви Местан, последва спонтанна реакция от министъра на външните работи Николай Младенов.

От трибуната на парламента Младенов обясни на опозицията, че българският парламент не е шоу и Биг Брадър.

Още по темата

„Позволявам си да ви помоля най-учтиво за малко повече възпитание. Бъдете така добри да проявите малко уважение не само към загиналите, но и тези, които все още са в болницата. Проявете малко смирение! Ако искате да кажете мотивите си, го кажете тук! Ако искате да го кажете по телевизията, го кажете! Ако искаме да правим политика на площадите, ливадките – да разбирам, че това е, което искаме да правим. Българският парламент не е шоу и Биг Брадър, за да искате да го превърнете само в някакъв спектакъл! Тук е мястото, в което се случва дебатът”, обясни пламенно Младенов.

Изказването му беше последвано от аплодисменти на депутатите от ГЕРБ. След чудене и многобройни совалки в залата между Лютви Местан и Сергей Станишев дебатите по вота все пак започнаха.

Въпреки че вицепремиерът в правителството на Тройната коалиция Меглена Плугчиева на няколко пъти призова колегите си да напуснат залата.

Министър-председателят Бойко Борисов и вицепремиерът Симеон Дянков до момента не са дошли в парламента.
 
  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
1
 
! Отговори
Тони преди 12 години
Чудя се защо не оставят ГЕРБ да си изкара мандата? И наистина народните представители са наглеци! Хайде да видим, при кое правителство пенсиите и заплатите са били високи и хората цъфнали, та вързали!!! Спомням си, преди много години как Костов, който беше на власт ни даваше съвети да помагаме на родителите си пенсионери, защото той го правил. А аз ....бях безработна! Напълно подкрепям Бойко Борисов - не искам да ги гледам нито Костов, нито Станишев, а най-малко Доган - направо са ми противни
213
0
 
3
 
! Отговори
ГЕРБкомунизъм преди 12 години
Комунизмът се завръща в лицето на Борисов. Фашизмът в лицето на Сидеров
212
0
 
2
 
! Отговори
С. Цанев преди 12 години
Цензурата е лицемерна самозащита на всяка гузна власт.
211
0
 
3
 
! Отговори
попов/костов преди 12 години
Д. ПОПОВ Е ПОРЕДНИЯ ЛЪЖЕЦ ОТ БИВШИТЕ ВЛАСТНИЦИ,ЗАЩОТО ГОВОРИ ПОЛУИСТИНИ.ПОМНИМ БЕЗЛИЧНОТО МУ СБЪРКАНО УПРАВЛЕНИЕ,КОГАТО НА ПРАКТИКА НЕЩАТА СЕ РЕШАВАХА ОТ ФИНАНСОВИЯ МИНИСТЪР ИВАН КОСТОВ,НА КОГОТО ПОЗВОЛЯВАШЕ ДА ПРАВИ КАКВОТО СИ ЩЕ.ДОСТА КУФАРЧЕТА МИНАХА ОЩЕ ТОГАВА В РЪЦЕТЕ НА КОСТОВ.ПОПОВ СЕГА СЕ ДРАЗНИ,ЧЕ ЗА НЕГО Е ОСТАВАЛО МН.МАЛКО В СРАВНЕНИЕ С КОСТОВ.И ДВАМАТА СЕ СТРАХУВАТ ОТ ТИКВАТА,ЩОТО ДЪРЖИ ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕЗОБРАЗИЯТА ИМ И ЗАТОВА КОСТОВ НЯМА ДА ГЛАСУВА ПРОТИВ БОКО,А ТОЙ НЯМА ДА ГИ ПИПА.
210
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ показаха на цяла България, че са страхливци и се страхуват от разобличенията на опозицията.
209
6
 
4
 
! Отговори
Карабинеров преди 12 години
Абе, приятелю, коментираш си ей така май, а ? Я виж какво става в Гърция, как държавата само гълта кредити и са пред фалит? Знаеш ли колко е външния дълг на Гърция в процент от БВП и колко е този на БЪлгария ??? Знаеш ли ? 140% срещу само 16 % за България.Ако Тройните бяха останали на власт не ми се мисли бюджета на какъв дефицит щеше да бъде - сигг на 10-11 цифрено число .....
208
1
 
4
 
! Отговори
да преди 12 години
Какво се върши бе хора в тая държава - нищо.Единствено безсрамието на тези *** управници е голямо.вижте какво става в страната -голяма безработица ,малките фирми фалират,хората се чудят как да се оправят,бягат в чужбина където уж имало по голяма криза от нашата поне по думите на управляващите.Гледам ги колко са нагли и се чудя на безочието им .
207
2
 
5
 
! Отговори
Карабинеров преди 12 години
Вижте ги, вижте ги само...ухилени, засмяни, доволни...Толкова години там, толкова ядене, толкова пиене толква крадене....тея хора начело с водача им СтаниШеф са срам за България...Превърнаха народното представителство в професия...Абе как може да гласувате за такава *** като "червените" аз не мога да разбера ? Тея хора извън парламента на улицата ше умрат, те са негодни за нищо, те са ***.Нужно ли е да припомням, че предишния PRIME-MINISTER нямаше трудов стаж????
206
2
 
4
 
! Отговори
до Поля преди 12 години
Поля - да не си болна?? Или го *** на някой герберист крадлив??
205
8
 
3
 
! Отговори
Поля преди 12 години
Разбирам желанието на опозицията да ги гледаме по телевизията. Те са силни на думи, мен обаче ме интересува това, което ГЕРБ прави, а то ми харесва.
204
7
 
4
 
! Отговори
Поли преди 12 години
Смятам, че даването по телевизията не е важно. наистина трябва да се преустанови практиката всичко да се излъчва. Този фарс, който спретна опозицията не ми се гледа.
203
1
 
5
 
! Отговори
тити преди 12 години
Мога да кажа само едно ... скандала не е печеливш!
202
0
 
1
 
! Отговори
ГОРГОНА преди 12 години
Именно това е голата истина !!! Да ама не както е казал г-н Петко Бучаров !!!
201
5
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 12 години
Както винаги опозицията търси скандала.Просто забележете тази невиждана наглост."Дебатите по втория вот на недоверие към правителството на ГЕРБ започнаха със скандал. ГЕРБ отхвърли искането на опозицията разискванията по него да се предават директно по националните радио и телевизия"Постоянно се търсят скандалите, не се търси градивното, търси се ВЕЧНАТА КОНТРА.За какво им е тоя ефир?Да си вършат работата там и това е, и без повечето хора са на работа по това време и никой не ги гледа ....
200
6
 
4
 
! Отговори
сссс преди 12 години
Наистина даването по телевизията не е толкова важно. Важно е това, че се върши необходимото за подобряването на живота в България.
199
8
 
6
 
! Отговори
диян преди 12 години
...и да ги дават и да не ги дават по телевизията ,все е тая .Това нее важно ,ГЕРБ прави това което трябва ,и резултата го показва!
198
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Ми за какво да ги дават по телевизията,да ме натоварват с тяхните тъпотии, ГЕРБ си знае работа ...
197
3
 
7
 
! Отговори
тити преди 12 години
Ако мислеха за хората, 20 години в условията на излишъци щяха да вдигнат доходите, ГЕРБ ги запази на равнището, на което са го оставили предишното правителство. И в тази връзка вота е несъстоятелен, защото всеки вижда, че се правят много неща за излизането от кризата.
196
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига "ла-лала-ла"!
195
7
 
2
 
! Отговори
PISNA MI!!! преди 12 години
NALI ZNAETE KAKVO SA KAZALI MUDRITE HORA,KOLKOTO PO-NAGORE SE IZKACHVA *** TOLKOVA POVECHE SE VIJDA CHERVENIJA I ZADNIK.ETO TOVA E POLITIKATA NA GERB.IZMAMA S PENSIITE, SHTE GI VDIGAT, NJAMA DA GI VDIGAT EDNATA RUKA NE ZNAE KAKVO PRAVI DRUGATA.PRIKAZKI ZA MAGISTRALLITE GI CHUVAM VSEKI DEN,KAKTO I TURPETE I ..TAZI GODINA. A MAGISTRALITE NE HRANJAT HORATA NE IMA DAVAT RABOTA,KAKTO I SPORTNITE ZALI.BORISOBV OTKRIVA LI OTKRIVA NO NE RAZBIRA EDNO,NA HORATA IM PISNA OT NEGO,DO GUSHA IM DOIDE!