Първанов се загрижи за предизборните харчове

Президентът поиска Сметната палата да ги следи
17 юни 2011 15:58,
72
Първанов се загрижи за предизборните харчове
Георги Първанов. Снимка: Архив, БТА

Президентът Георги Първанов е изтъкнал пред проф. Валери Димитров, че има „необходимост от мониторинг на изразходваните средства по време на избори и политически кампании, както и контрол върху сивата част на подобни процеси“.

За това съобщават от пресцентъра на президентството след срещата на Георги Първанов с ръководството на Сметната палата.

Димитров информирал президента, че по изискванията на Изборния кодекс в момента се изгражда регистър на дарителите на политическите партии, който ще влезе в действие преди изборите през октомври.

Валери Димитров представил пред Първанов своите заместници Валери Апостолов и Цветан Цветкови и обяснил, че има амбицията да запази и разшири одитния капацитет на Сметната палата.

По време на срещата било коментирано и усвояването на европейски средства.

Според председателя на Сметната палата картината в усвояването им е доста пъстра, особено в сектора на земеделието, където се открояват най-много проблеми с усвояването.

Одитната институция е подготвила обобщен доклад, който скоро ще бъде представен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Болшевишки ***, срам ме е от тебе, а си ми президент!
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце фон Трипер, главата на октопода и шеф на българската мафия, защитника и агента на ДС, руският резидент в България е наритан в ъгъла.
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цял живот доносник и ухо на БКП
27
0
 
23
 
! Отговори
А така Гоце,следи ги преди 12 години
АРЕСТУВАХА ЧЕРВЕН КМЕТ ЗА ИЗБОРЕН ТУРИЗЪМКметът на врачанското село Голямо Пещене Венцислав Ангелов е задържан при опит за незаконна адресна регистрация на над 25 души в селото, съобщиха от полицията във Враца.Вчера служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" са извършили проверка по сигнал в кметството на селото.Установено е, че на 16 юни е направена адресна регистрация по настоящ адрес на 25 души и са намерени подготвени адресни карти на още 25 души, допълват от полицията. При проверка на част от заявените от хората адреси в Голямо Пещене е установено, че те не живеят на адресите и никога не са пребивавали на тези места. Допълнително са открити хора, които са адресно регистрирани като живеещи по настоящ адрес в административна сграда, собственост на 33-годишния племенник на кмета.Полицаите обаче установили, че сградата е необитаема. Разследването показало, че хората, регистрирани като живеещи в нея, никога не са посещавали селото, за да променят адресната си регистрация. Според свидетелите, те били уговорени от племенника да дадат личните си данни за промяна на адресната регистрация, за да гласуват за чичо му на предстоящите местни избори.54-годишният Венцислав Ангелов е кмет на Горно Пещене за втори мандат от БСП. Той и племенникът му са задържани в районното управление във Враца. Срещу тях е започнало дознание за извършено престъпление, свързано с възпрепятстване на избирателните права.На 2 юни мнозинството в парламента изненадващо гласува 4 месеца уседналост за местните избори наесен. Досега този срок беше 10 месеца. искването за уседналост след 2011 г. пък беше намалено от 12 на 6 месеца.
26
1
 
13
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Ухото ми е Червено от Гонореята.
25
1
 
21
 
! Отговори
дудо преди 12 години
През 2005г гоце назначава Бокова за посланик във франция и ети и благодарността и............Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, която според слуховете е собственичка на апартамент за 7 млн. евро на легендарния парижки булевард Шан`з Елизе, е помогнала на своите приятели президентската двойка Георги и Зорка Първанови, да купят и подарят на големия си син Владо апартамент във френската столица, гласи най-прясната клюка, тиражирана в столичен седмичник. ЕТО ТОВА СА КОМУНИСТИТЕ МАФИЯ НАчЕЛО С ГОЦЕ .Не е ли време за тия хора да има ама истински народен съд.
24
0
 
22
 
! Отговори
Гонорей преди 12 години
Гоце, махай се, няма да ни е мъчно за теб.
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Долен комунистически *** и съветска/руска *** това си ти Гоце, както и ментора на БСП - Овчаря, ако може не за 45 г. а за пет века повече от османското, руско присъствие ще си дадеш *** под наем.
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
УХОТО МУ ЧЕРВЕНО ,ЕРДОГАН ПАК МУ Е ОПЪВАЛ УХОТО НА ТОЗИ ЧЕРВЕН ГНОМ
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Но не се обръщаше към Сметната палата, когато неговите съратници-комунисти бяха на власт и крадяха пари със сакове. Гнусни комунисти. НИКОГА повече бсп във властта!
20
0
 
20
 
! Отговори
един от всички преди 12 години
Ех, ама и вие! Всики коментари - отрицателни за Гоценцето, засрамете се. Аз пък ще напиша нещо хубаво за него: Гоце е най-добрият ловджия, най-добрият любовник, най-добрият приятел на Ал. Петр., най-добрият организатор и координатор на ДС-тата в България, благодарение на него имаме най-добрите съдии в съдебната система и е най-младият милиардер. Абе... най-добрият!
19
0
 
17
 
! Отговори
тираджия преди 12 години
Гоце още 2-3 месеца и адиос
18
0
 
12
 
! Отговори
ФФ преди 12 години
БОРИСОВ НЕ Е ПРАВ ДА ГИ НАРИЧА ,,НАГЛЕЦИ .,, ТОВА Е ДУМА МНОГО МАЛКА ЗА ТЯХ ....БОЙКО ИЗМИСЛИ ПОДХОДЯЩА ДУМА ЗА ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ ...МОЛЯ ТЕ ДА ГИ НАРИЧАШ ...НАГЛИ ...ВСЕ ЕДНО НА СЕРИЕН УБИЕЦ ДА КАЖЕШ ...КАЛПАЗАНИН
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АГЕНТЕ,КОИ МУТРИ ТЕ СПОНСОРИРАТ В МОМЕНТА?
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАПО ДИ ТУТИ КАПИ!
15
0
 
14
 
! Отговори
на снимката преди 12 години
Гоце фон трипера - червена обица ли си е сложил на ухото?
14
0
 
15
 
! Отговори
Архар преди 12 години
А за ловните "излети" с парите от данъците ни кога ще ни светне. А за супер скъпите му пушки? А за какъв *** ходи до Австралия? А за мезонетите? А за фирмите и имуществото на синовете си? ...
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЪЖАЛЯВАМ НЕ ЗНАЕХ ЧЕ Е 10 ГОДИНИ ....ОТ 8 НИ ПРЕДСТАВЯ ПРЕД СВЕТА...АГЕНТ ГОЦЕ ...И КАТО СЕ ЗНАЕ КАКВО Е УСРАЛ...ДА ВЗЕМЕ ДА СИ НАВЕДЕ ГЛАВАТА И НИКОГА ДА НЕ ГОВОРИ...ТОЙ ИЗЛЯЗАЛ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е главата на Мафията в Бг......ГОЦЕ
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не 8 бе пич, 10 години се срамувахме от този комсомолски секретар, когото не искаха по-назапад от Белград.