Кунева извади торбата с обещанията

Ще бъда активен президент, декларира тя
Обновена: 10 авг 2011 12:31 | 21 юни 2011 16:56,
348
Кунева извади торбата с обещанията
Снимка: БТА

Ще бъда активен президент – това обеща Меглена Кунева, която се впуска в надпреварата за президентския пост като независим кандидат. Във вторник тя представи президентската си платформа под мотото "Меглена Кунева за европейски стандарти в България".

В нея основните приоритети са четири – справедлив правов ред, икономически просперитет, духовно и физическо здраве на нацията, достойно място на България в света.

„Ще налагам вето и ще сезирам Конституционния съд винаги когато със закон се нарушават и дори само се застрашават правозащитните стандарти, икономическата свобода и принципите на добро управление“, увери Кунева.

Тя обеща и напълно прозрачна процедура при назначаването на главен прокурор и попълване квотата на президента в съдебната власт.

„Ще работя с политическите партии, с държавните институции и с общините в конструктивен диалог и разбирателство, посочи кандидатът за държавен глава“,  декларира още тя.

Според Кунева на България й трябва президент, който да е свободен от партийна зависимост, защото така ще може да обединява усилията на институциите в полза на обществото, а не да "воюва" с тях.

Още по темата
Тя обещава също широка дискусия по реформите в образованието, здравеопазването и съдебната система, борбата с монополите, демографския въпрос, въвеждането на електронното правителство и иновациите.

Кунева се обяви за дългосрочна стратегия за образованието и науката. Тя посочи, че ще инициира дебати за нов икономически модел в здравеопазването.

Меглена Кунева планира също да създаде експертен консултативен съвет по култура към президента.

Тя ще работи и за икономиката на свободата и честната конкуренция и против монополите и злоупотребата с правата на потребителите.

Ще съдейства също за привличане на чуждестранните инвестиции и за разширяване на пазарите на българското земеделие, да използва активно контактите си, за да се застъпва за приемането на България в ЕRM -2 и последващото ни приемане в еврозоната.

Ще бъда и президент за "зеленото бъдеще" на България, посочи още Кунева. Тя планира създаване на експертен съвет към президента, който да обсъжда политиките за превръщане на България в "зелената сила" на Европа, както и ще инициира широки обществени дебати за АЕЦ "Белене".

По отношение на армията тя ще настоява за прозрачност при управлението на средствата и обществените поръчки. 

Кунева беше категорична, че няма да търси промяна на конституцията за разширяване на президентските правомощия. Тя посочи, че областите, в които ще предлага на парламента референдуми, са здравеопазване, образование и избирателна система.

На въпрос на журналисти за участието й в управителните органи на БНП Париба, Кунева посочи, че е член на неизпълнителния орган на банката, който има единствено съветнически функции. "Не съм на постоянна работа там", поясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още по темата: Меглена Кунева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
6
 
3
 
! Отговори
до 283 преди 12 години
Важно е, *** такъв. Предния път да не мислиш, че ни се гласуваше за Първанов. Просто нямахме алтернатива иначе Волен Сидеров щеше да ни срами пред света. Той освен преди избори е скромен и целува задните части на по-влиятелните. Но като се зададат избори почва да изперква...
269
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Толкова ли сме кухи българите , че след като 10 години търпяхме един комсомолец за пре(ц)едент , сега ни навират и комсомолската въртиопашка ? Ще бъдем ли толкова кухи и сега ?
268
2
 
7
 
! Отговори
АК74 преди 12 години
Дами и господа, другарки и другари, не е важно кои и колко са кандидатите за президент ВАЖНО Е КОГО ЩЕ ИЗБЕРЕМ.
267
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви сте ми злобнички и дребнавички. Малки човеченца с малки душички. Всеки с голяма устичка. Докато не спрете да си напъвате мозъчетат и да мислите кой на кого е снаха, дъщеря, син и т н. няма да прокопсате. Той и бат Бойко не е с чиста биография ама гласувахте за него като по команда. И станишев не е цвете, но и него го избрахте а сега си отричате от него. Каквито сте вие такива хора ще ви управляват. Злобни и завистливи и най-вече крадливи. Потърсете проблемите в себе си.
266
1
 
7
 
! Отговори
ляв педал преди 12 години
*** кого да подкрепяме-Кунева или кандидата посочен от Серж?
265
1
 
9
 
! Отговори
ДС-бар преди 12 години
Ще бъдеш,ако те изберем!Аз лично нямам такова намерение!:)
264
1
 
10
 
! Отговори
Защо? преди 12 години
Задължително трябва да отговори поне на два въпроса: защо ни излъга, че ще става евродепутат, като е знаела, че ще се откаже, и защо не направи и едно малко усилие да защити любимия си народ от монополистите, развяващи си необезпокоявани от години байрака в България?
263
1
 
10
 
! Отговори
за 267 преди 12 години
Спонги ,Спонги....чел си навярно Резерватът на таласъмите. Баншите бяха инженерите, неразбрани от масата ***. Такава е и съдбата на СДС.Сигурен съм че намираш аналогията...На масата и дай хляб и зрелища - пропаднал цар или Батман....апропо нямам обяснение как хамстера попадна между тях -безличен е
262
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кривоуста демагожка!
261
1
 
3
 
! Отговори
dnes.bg se razleeee преди 12 години
dobre de, na men ama i4 ne mi puka koia e taia Lokumen kunena ili Kuneva. da de ama dnes.bg e institucia i kogato Kuneva kazava neinata programa- momentalno po narejdane ot visokata porta na Fezi Fasul i Zaptie Cwako izliza izre4enieto za zaglavie Кунева извади торбата с обещаниятаdali systoto zaglavie ste se poiavi za ostanalite kandidati.aloo, abe twa ne e kupon na torbalanite- towa e vizdane na niakolko hora i partii kakv da e prezidentyt ni.
260
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, не се засрами тази жена от далаверите си!Лакома и ненаситна!Докога, бе, другарко Пръмова, ще ни смятате за будали?
259
1
 
10
 
! Отговори
снахата на цк на бкп преди 12 години
Най-характерното за Кунева-Пръмова е, че без каквито и да е задръжки, лъже гласувалите за нея! Това тя безусловно демонстрира, когато се отказа от мястото си в Европейския парламент. Какви ли козни крои сега тази "на два режима метреса"!?
258
1
 
16
 
! Отговори
НЕ - ПРЪМОВА преди 12 години
ПОРЕДНИЯ ПРОЕКТ НА ДС!
257
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тая е от наглите
256
3
 
9
 
! Отговори
Що така бе? преди 12 години
Язък ти за хубостта, Мегленче! Виж какво направи с нея, а няма и месец, откакто обяви кандидатурата си за президент. Що ги слушаш тези, дето те подкукоросват да си сложиш главата на дръвника, а те сеир да гледат? Да беше си стояла мирно и кротко в Брюксел, кафенце да си пиеш с еврокомисарите, разходки по света да си правиш, пък пак можеше да се грижиш за нас, щом толкова искаш?
255
8
 
7
 
! Отговори
Kidrock преди 12 години
Заглавието мирише на герберасищина :))
254
3
 
20
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Другарката Прьмова да обясни защо и викаха "The Yes Lady" едно време и кой и защо я постави в борда на директорите в BNP Paribas. Айде другарко разкажи ни това онова за дьржавната измяна, АЕЦ Козлодуй, габонската афера и как се прави кариера с три дупки.
253
1
 
10
 
! Отговори
тежък преди 12 години
Ще налагам вето и ще сезирам Конституционния съд винаги когато със закон се нарушават и дори само се застрашават правозащитните стандарти, икономическата свобода и принципите на добро управление, увери Кунева. - каза кунева още от тука се разбира че постоянно като първанов ще удря вето на решенията на правителството с цел връщане услугите на комунистите които в момента я подкрепят щото като независим няма откъде да извади 6-млн колкото и е в момента кампанията рак да те ххване миг---че дано!
252
5
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Не разбрах, другите кандидати на комунистите кои са. Другарката Пръмова е първата, а този на ГЕРБ, а този на БСП. Май всички дружно ще я подкрепят. Пълна скръб.
251
2
 
5
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
***