Кунева извади торбата с обещанията

Ще бъда активен президент, декларира тя
Обновена: 10 авг 2011 12:31 | 21 юни 2011 16:56,
348
Кунева извади торбата с обещанията
Снимка: БТА

Ще бъда активен президент – това обеща Меглена Кунева, която се впуска в надпреварата за президентския пост като независим кандидат. Във вторник тя представи президентската си платформа под мотото "Меглена Кунева за европейски стандарти в България".

В нея основните приоритети са четири – справедлив правов ред, икономически просперитет, духовно и физическо здраве на нацията, достойно място на България в света.

„Ще налагам вето и ще сезирам Конституционния съд винаги когато със закон се нарушават и дори само се застрашават правозащитните стандарти, икономическата свобода и принципите на добро управление“, увери Кунева.

Тя обеща и напълно прозрачна процедура при назначаването на главен прокурор и попълване квотата на президента в съдебната власт.

„Ще работя с политическите партии, с държавните институции и с общините в конструктивен диалог и разбирателство, посочи кандидатът за държавен глава“,  декларира още тя.

Според Кунева на България й трябва президент, който да е свободен от партийна зависимост, защото така ще може да обединява усилията на институциите в полза на обществото, а не да "воюва" с тях.

Още по темата
Тя обещава също широка дискусия по реформите в образованието, здравеопазването и съдебната система, борбата с монополите, демографския въпрос, въвеждането на електронното правителство и иновациите.

Кунева се обяви за дългосрочна стратегия за образованието и науката. Тя посочи, че ще инициира дебати за нов икономически модел в здравеопазването.

Меглена Кунева планира също да създаде експертен консултативен съвет по култура към президента.

Тя ще работи и за икономиката на свободата и честната конкуренция и против монополите и злоупотребата с правата на потребителите.

Ще съдейства също за привличане на чуждестранните инвестиции и за разширяване на пазарите на българското земеделие, да използва активно контактите си, за да се застъпва за приемането на България в ЕRM -2 и последващото ни приемане в еврозоната.

Ще бъда и президент за "зеленото бъдеще" на България, посочи още Кунева. Тя планира създаване на експертен съвет към президента, който да обсъжда политиките за превръщане на България в "зелената сила" на Европа, както и ще инициира широки обществени дебати за АЕЦ "Белене".

По отношение на армията тя ще настоява за прозрачност при управлението на средствата и обществените поръчки. 

Кунева беше категорична, че няма да търси промяна на конституцията за разширяване на президентските правомощия. Тя посочи, че областите, в които ще предлага на парламента референдуми, са здравеопазване, образование и избирателна система.

На въпрос на журналисти за участието й в управителните органи на БНП Париба, Кунева посочи, че е член на неизпълнителния орган на банката, който има единствено съветнически функции. "Не съм на постоянна работа там", поясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още по темата: Меглена Кунева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
2
 
12
 
! Отговори
очудена преди 12 години
Тази защо се пъне? Около мен жените /предполагаем неин електорат от различни възрасти, соц. групи и идеологии / не я одобряват!
249
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че нея кой я иска ?Още една кукла на конци.
248
2
 
16
 
! Отговори
НЕ на пръмовица преди 12 години
Жените.....децата....снахите....зетьовете....сватовете....и въобще роднините на *** от ЦК на БКП...се завръщат на РЪКОВОДНИТЕ ПОСТОВЕ в оглозгана от бащите им и роднините им...работили "усърдно" в ЦК на БКП...)))ГЛАСУВАЙ НАРОДЕ ЗА ЦК НА БКП И СИ ВЪРНИ И ЧЛЕН 1-ви ОТ КОНСТИТУЦИЯТА !
247
1
 
18
 
! Отговори
....259 преди 12 години
....следва ,...ЧУВАЛА С ЛЪЖИТЕ ...ХАХАХАХА!
246
1
 
27
 
! Отговори
Проучване преди 12 години
Комуназите искат да ни натресат агент Снахата за президент.Гласувайте :- те са нагли ''+''- ние сме *** ''-''
245
1
 
17
 
! Отговори
КОЛЧО СЛЕПЕЦА преди 12 години
Къде ще ГИ носят ,.......толкова пари ,.....къде ?
244
1
 
20
 
! Отговори
Хитър Петър преди 12 години
Кунева извади торбата с лъжите.
243
1
 
14
 
! Отговори
Ник Щайн преди 12 години
Няма да се оправим, никога в близките 100 години. Без значение кой сяда на президентския стол, докат има кръвождатни кърлежи, залепени на козина. Ще си патим доста, докато не се вдигнем на крак! Това сме българите.
242
2
 
11
 
! Отговори
ДО 248 преди 12 години
...Кунева към кои е ,..........към тиквите ,или към кратуните ?
241
1
 
10
 
! Отговори
вЕрвайте ми преди 12 години
Другарката Пръмовца е лева милионерка. АкУ я изберете пИнсионерите , всеки месец ще ви раздава пенсията си
240
2
 
8
 
! Отговори
ухаа, преди 12 години
подарък за Станимир Илчев ,мястото на Мегленка ,а за народа ,.....ТАРАТОР БЕЗ КИСЕЛО МЛЯКО ,.....ЧЕ НЯМА КРАСТАВИЦИ ...?
239
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пръмова - на два века метреса!
238
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-добре да се закрие България, че не ставаме за нищо.
237
1
 
13
 
! Отговори
....249 преди 12 години
..."сит на гладен ,не вярва ".......Най-добре е да се закрие ,...Президентската институция ...!Супер ..икономии !
236
11
 
8
 
! Отговори
АТАКА преди 12 години
Атака Победа Атака Победа Атака Победа Атака Победа Волен ПРезидент. ГерБ - Мафия!
235
1
 
8
 
! Отговори
След изборът, преди 12 години
на ....МигРена Кунева за Президент , Висшият Съд .Съвет бе оглавен от ...Красьо черния!
234
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С напускането поста на еврокомисар моралната Меги получи 20 000 евро за преустройване, 322 540 евро като преходни плащания и за капак 25 534 евро годишна пенсия. Алоооо, пенсионерите с леви и социални убеждения ще питате ли другарката си Кунева-Пръмова за тази пенсия и дали не се отказа от евродепутатството именно за купищата пари, които Барозу и компания раздадоха на бившите комисари? Ама така излъгала избирателите и подарила мястото на Станимир Илчев кой ти гледа?!
233
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На есен ще пукаме тикви на изборите
232
1
 
3
 
! Отговори
turchin преди 12 години
oh mnogoe seksi taya kolko li struva vapreki za men niama znachenie
231
1
 
12
 
! Отговори
norm преди 12 години
Пръмова още от сега ни обещава да си присвои поне половината права на изпълнителната власт,разбира се-не и задълженията.По това ще я познаете коя е.