Бойкотът към Сидеров продължава

За трети път депутати отхвърлиха той да оглави "Антимафия"
22 юни 2011 11:33,
61
Бойкотът към Сидеров продължава
Снимка: Булфото

И третият опит Волен Сидеров да влезе в комисията „Антимафия” удари на камък.

За трета поредна седмица парламентът отхвърли предложението на „Атака” Волен Сидеров да попълни квотата на „Атака” в комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

Казусът възникна, след като Валентин Николов премина към редиците на независимите депутати. Така квотата на „Атака” в комисията „Антимафия” се оваканти.

Според правилника на парламента всяка парламентарна групата на Сидеров има право да посочи свой кандидат за поста в 5-членната комисия.

Още миналата седмица от „Атака” обявиха, че временно замразяват членството си във всички комисии, докато въпросът с членството на лидера им в комисията „Антимафия” не бъде решен.

И днес заместник-председателят на парламента от квотата на ”Атака” Павел Шопов отново вкара в залата предложението за Волен Сидеров.

Аргументите, с които се опита да убеди присъстващите в залата да гласуват за него, бяха, че суверенно право на всяка парламентарна група е да реши кого да предложи за член на дадена комисия.

Шопов посочи, че отсъствието на член на „Атака” от комисията блокира работата й.

Още по темата

„Комисията не заседава и това ще е още за дълго време, ако въпросът не бъде решен. „Атака” няма да предложат друг член за нея. Ние сме опитни политици, знаем какво правим и по никакъв начин няма да отстъпим. Ако има скандал по тази тема, той няма да работи нито във ваша полза, нито в полза на опозицията”, допълни Шопов.

Доводите му не бяха приети от ГЕРБ, „Коалиция за България”, ДПС и „Синята коалиция”, които отново гласуваха против.

До разрива между „Атака” и ГЕРБ се стигна след инцидента пред софийската джамия Баня Баши.

Седмица след него парламентът прие безпрецедентна декларация, с която осъди опитите за подкопаване на етническия и религиозен мир в страна. А „Атака” била опасна за управлението на страната.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
5 преди 12 години
Боже, тук има заговор!!! Всички коментари, окончаващи на 5 са ***!!! 5-и, 15-и, 25-и - добре ли сте вие, бе!!! Жалко, че мога да слагам само по един минус, иначе бих цъкал до довечера на вашите болни коментари!!! Нещастници... Като този, когото възхваляват!!!
34
3
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Eй, ска.пани политици, с безумията си ще ме накарате да заобичам и да гласувам за този болен Сидеров!Той, че е луд за връзване - две мнения няма, но вашата наглост и тотално незачитане на елементарни правила, са ... просто нямам думи!!!!!!!
33
5
 
4
 
! Отговори
ДО 33 преди 12 години
АМИИ МИНАЛТА СЕДМИЦА ПАК НЕ ГЛАСУВА С/У ТЯХ АМИ СЕ НАДУПИ :) И СЕ НАДЯВАШЕ ТАЗИ СЕДМИЦА ДА ГО ИЗБЕРАТ И СЕ РАЗКРАЧИ И ПАК НЕ СЕ ПОЛУЧИ :) МНОГО СТЕ ЛЕСНИ ЗА МАНИПУЛИРАНЕ СЕЛЯНЧЕТА :)
32
3
 
2
 
! Отговори
ДО 33 преди 12 години
ЕВТИНИ НОМЕР АНА КОИТО ОБАЧЕ ПРОСТИТЕ СЕЛЯНИ СЕ ВЪРЗАХА :) КАТО ТЕБ.. СЕЛЯНЧЕ
31
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОЛЕН ПРОДЪЛЖАВА ДА ИСКА ДА ГО ЕБ&*Т БЕЗ *** А ТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИ ГО СЛАГАТ... СИДЕОРООВ ЗАРАДИ ТОВА ЛИ НАПУСНА МИНАЛАТА СЕДМИЦА ЗА ДА ГИ ПОДКРЕПИШ СКРИТО И ТЕ ДА ТИ ДАДАТ ПОСТА... ДА АМА НЕ ... ПОЕМИ СИ ГО СЕГА ПОЛИТИЧЕСКА К()*()*ВА !
30
18
 
16
 
! Отговори
подпис преди 12 години
Единствениат политик който потърси сметка на САЩ за наем на базите , който потърси сметка на Турция за обезщетение на тракийските българи , който намали воят от джамията в София , който ще спре новините на турски по БНТ , който имаше доблеста да признае че е сбъркал с подкрепата си към герб - кой друг го е правил това ??? , и инсценировката за Батак - та как може на този светъл ден за България там да има мажоретки - нима не сме Българи, МАЖОРЕТКИ ДАМИ И ГОСПОДА - МАЖОРЕТКИ ...
29
7
 
23
 
! Отговори
kismit преди 12 години
Баща ми гласува на изборите за Атака. Месец по-късно се чудеше как може да е бил толкова глупав да направи това. Волен имаше подкрепата на хората, които наистина обичат родината си, но с безцеремонното си поведение, с наглостта си, с липсата на контрол на емоциите си и с неадекватните реакции я загуби. Синът му върви по същия път - нагъл до краен предел, няма да остане дълго в политиката. Приличат на тълпа ***, които само крещят и ръкомахат. Понеже няма какво да кажат поне шум да вдигат.
28
4
 
16
 
! Отговори
Пудел - Патерица преди 12 години
Ето до какво води безусловната подкрепа към един комунист и сикаджия! Сори Болене, ама каквото сам си направиш, друг не може да ти го направи!
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Блажим ли,блажим ли Сидерчок?
26
5
 
22
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Сидеров плю на принципте и електората си (който лековерно си милеше че изобщо му пука на Сидер за принципи)... плю Борисов, после с него, сега нее нужен защото Борисов си купи 6 "независими" и както е нормлано с безпринципните *** ще яде шутовете...
25
1
 
5
 
! Отговори
c0ldblooded преди 12 години
ми да ви кажа на тях хич не им пука дали работят комисиите или не - те заплатките пак си ги взимат, отделно от това комисиите няма да им се бъркат в *** дето творят... Точно останалите партии имат най-голям интерес да не работи Антимафия...
24
0
 
10
 
! Отговори
as преди 12 години
театър ,театър...
23
26
 
7
 
! Отговори
подпис преди 12 години
Разбира се нормално е БГ народа да е настроен против патриотите , та нима историята ни не е пълна с предателства ...???Малкото смели хора опълчили се срещу поробителите са били предавани и то доста бързо.Така става и сега - предателите напуснаха Волен - за няколко сребърника ...Но народа вижда и чува - народът е с ВОЛЕН СИДЕРОВ и АТАКА
22
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АТАКА - *** ! АТАКА - *** ! АТАКА - *** !.......
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на 20-тия път ще се откаже, ама пак ще подкрепя Бойко, че следи доколко ще се издъни, че има ли избори сега нищо няма да му е сигурно и ще претърпи пълен крах
20
4
 
13
 
! Отговори
J преди 12 години
Луд умора няма . След като ББ стана мин. председтел , то и Болем може да стане президент, жалко само за Б-я следващата стъпка е вън не от ЕС а от Европа
19
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами депутатите се грижат за здравето на Болен!Нали ще влиза за лечение в клиниката на 4-ти км!
18
3
 
11
 
! Отговори
лекар преди 12 години
До 15 Вземи си хапчето,Синко и си лягай.
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе атакисти,дайте някой по-свестен за Президент.Дори и П.Шопов да е,по-рядко ,,отлепя,, от Сидеров.
16
33
 
10
 
! Отговори
Бокосян преди 12 години
Сидеров ще е следващият президент на България.