Сидеров си поиска едни 50 хил. лева от Станишев

Лидерът на "Атака" си търси част от партийната субсидия
Обновена: 27 юни 2011 15:18 | 27 юни 2011 13:20,
128
Сидеров си поиска едни 50 хил. лева от Станишев
Снимка: архив, БТА

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров си поиска от БСП сумата от 50 хиляди лева, която била отнета от субсидията на партията на националистите, след като депутатът Камен Петков се присъединил към левицата.

Петков напусна парламентарната група на „Атака“ през декември 2010 г. „След заявяването на неговата декларация за нова партийна принадлежност към Коалиция за България, държавната  субсидия на „Атака“ беше намалена при първия за 2011 г. транш с 50 000 лв“., посочва Сидеров в открито писмо до червения лидер Сергей Станишев.

„Държавната субсидия за партиите се получава на четири транша всяко тримесечие. Засега 50 хиляди лева са преминали неправомерно от бюджета на партия Атака към бюджета на Коалиция за България. До края на годината се очаква тази сума да стане 200 хиляди лева“, изчислява Сидеров.

„Г-н Станишев, вие знаете много добре, че държавната субсидия се отпуска на всяка партия, преминала границата от 1% подадени гласове на български избиратели. Субсидията се отпуска и изчислява на база на брой подадени за съответната партия гласове, а не на база брой народни представители. Защото във втория случай би означавало партиите, взели над 1%, но останали под 4%, да не вземат субсидия. А те вземат по 12 лв. на подаден за тях глас“, допълва Волен Сидеров.

Още по темата
22 юни 2011 12:15
219
Той цитира текст от Закона за политическите партии, според който сумата, предвидена за субсидиране на политическите партии и коалиции, се определя ежегодно в закона за държавния бюджет в зависимост от броя на получените действителни гласове на последните парламентарни избори. 

За един получен глас се предвижда субсидия в размер на 5 на сто от минималната работна заплата за страната, определена към 30 септември на предходната година.

”Към 30 септември 2010 г. минималната работна заплата е 240 лв. 5% от 240 са 12 лв. на глас. Никъде в сега действащия и критикуван от нас закон за политическите партии не пише, че субсидията се изчислява на брой вкарани в парламента депутати. Тогава как министърът на финансите изчисли сумата от 50 хил. лева, с която ви дари през април т.г.? Този въпрос ние ще го изясняваме чрез съда, но за вас е ясно, че сте приели в касата на коалицията си неправомерно 50  хил. лева от партия „Атака“, категоричен е националистът.

„Проявете разум и достойнство – върнете парите, откраднати от „Атака“, обръща се  Сидеров към Станишев. В писмото на „Атака“ се посочва и банковата сметка на партията, на която очакват възстановяването на парите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сидеров а защо не си поискаш парите от ГЕБ, че нещо половината ти депутати избягаха при Борисов.
73
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя Сидеров не знае ли, че комуниста кръв повръща, но пари не връща.
72
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като сме в криза и няма за повишаване на пенсии и семейни добавки, защо държавата не пести и от субсидиите на партиите,какво е това разхищение и разкош,докато народа мизерства?Сидеров за пари полудя, ами ела на мястото на обикновения българин, тогава да те питам...
71
0
 
13
 
! Отговори
Сидераст преди 12 години
По- вероятно е Боко да стане гей, отколкото Станишев да върне пари на Волен.
70
1
 
13
 
! Отговори
Станишев преди 12 години
Кръв повръщам, пари не връщам!
69
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е *** АЛЧНИЯ ЛУД
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам, кой ми е дал минус на коментар 64 ... все повече хора по Европа асоциират великата Българска нация с ***, които само се множат и крадат без да вършат грам работа за обществото. Ако някой ме опровергае, не го зачитам за Българин.
67
2
 
4
 
! Отговори
Killuminati преди 12 години
*** порнографията, просто не е истина
66
1
 
5
 
! Отговори
Като кучетата :) преди 12 години
Ето какво мисли за вас Шефа:Кучетата ми са страхотни, но са точно като българите - здраво трябва да се държат. Това обобщение направи премиерът Бойко Борисов при визитата си в събота в Созопол, където се поклони пред мощите на Св. Йоан Кръстител. Пак добре, че не е искал да реже ленти за мощите :)
65
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВЪРНЕТЕ МУ ПАРИТЕ ! Утре може да му фалира вестничето !
64
3
 
8
 
! Отговори
Фитилчо преди 12 години
Сидеров, само за пари мислиш и как да заведеш Капка на шопинг в Милано. Къркаш скъпи вина в баровски ресторанти и се правиш на много голям баровец, а на народа, който гласува за теб, ти искаш да вдигнеш данъците. Сидеров, ти си *** на ГЕРБ и въпреки, че ти биха шута, пак ще си останеш тяхна ***.
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сидеров само за пари мисли!
62
7
 
5
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
Как да ти увеличи пенсията, бе? Да не е в управлението бе? Или има министри от Атака? Що преди да пишете не мислите, бе?
61
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А къде са поддръжниците на АТАКА когато народа има нужда от тях? Днес чета, че *** вече крадат металните чучури на чешмите в София. Хайде поддръжниците на АТАКА да се активизират и вместо да ходят да правят панаири пред джамиите, да се хванат и да вземат мерки срещу ***.
60
2
 
6
 
! Отговори
Berlin преди 12 години
Волен Сидеров ми прилича на единия от "Бийвъс и Бътхед".
59
5
 
7
 
! Отговори
Бокосян преди 12 години
Сидеров е прочетен вестник, става само за подпалки и *** на ***. Боко го употреби като треторазрядна ***, не му плати за услугата и му би ритника преди да е свършил актът на копулация, но всичко се връща.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Взели му ги щото скоро не се е отчитал където трябва и не си е плащал членската вноска за БКП.
57
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Лидерът на Атака Волен Сидеров си поиска от БСП сумата от 50 хиляди лева, която била отнета от субсидията на партията на националистите, след като депутатът Камен Петков се присъединил към левицата."Ааааа, болното място на Боленчо са засегнали! ААААААА, как го болииииии!Върнете му парите, да не искате да му се наложи да работи, все едно е от простолюдието!!! :)))
56
2
 
3
 
! Отговори
наивник преди 12 години
Ама що при БСП пак трябва да идат кинтите?
55
2
 
1
 
! Отговори
подпис преди 12 години
до 47а дали ви е известно че масово земята под жилищните групи е собственост на общината - при евентуален катаклизъм-земетресение- то тогава хората няма да имат нищо - друг е въпросът че наистина това би утежнило още повече хората - защото освен данък ще трябва да плащат и правото на собственост върху земята ...но иначе идеята не е лоша - на за малко по късен етап - КОГАТО СЕ ПОВИШАТ ДОХОДИТЕ НА ХОРАТА ...