Сидеров си поиска едни 50 хил. лева от Станишев

Лидерът на "Атака" си търси част от партийната субсидия
Обновена: 27 юни 2011 15:18 | 27 юни 2011 13:20,
128
Сидеров си поиска едни 50 хил. лева от Станишев
Снимка: архив, БТА

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров си поиска от БСП сумата от 50 хиляди лева, която била отнета от субсидията на партията на националистите, след като депутатът Камен Петков се присъединил към левицата.

Петков напусна парламентарната група на „Атака“ през декември 2010 г. „След заявяването на неговата декларация за нова партийна принадлежност към Коалиция за България, държавната  субсидия на „Атака“ беше намалена при първия за 2011 г. транш с 50 000 лв“., посочва Сидеров в открито писмо до червения лидер Сергей Станишев.

„Държавната субсидия за партиите се получава на четири транша всяко тримесечие. Засега 50 хиляди лева са преминали неправомерно от бюджета на партия Атака към бюджета на Коалиция за България. До края на годината се очаква тази сума да стане 200 хиляди лева“, изчислява Сидеров.

„Г-н Станишев, вие знаете много добре, че държавната субсидия се отпуска на всяка партия, преминала границата от 1% подадени гласове на български избиратели. Субсидията се отпуска и изчислява на база на брой подадени за съответната партия гласове, а не на база брой народни представители. Защото във втория случай би означавало партиите, взели над 1%, но останали под 4%, да не вземат субсидия. А те вземат по 12 лв. на подаден за тях глас“, допълва Волен Сидеров.

Още по темата
22 юни 2011 12:15
219
Той цитира текст от Закона за политическите партии, според който сумата, предвидена за субсидиране на политическите партии и коалиции, се определя ежегодно в закона за държавния бюджет в зависимост от броя на получените действителни гласове на последните парламентарни избори. 

За един получен глас се предвижда субсидия в размер на 5 на сто от минималната работна заплата за страната, определена към 30 септември на предходната година.

”Към 30 септември 2010 г. минималната работна заплата е 240 лв. 5% от 240 са 12 лв. на глас. Никъде в сега действащия и критикуван от нас закон за политическите партии не пише, че субсидията се изчислява на брой вкарани в парламента депутати. Тогава как министърът на финансите изчисли сумата от 50 хил. лева, с която ви дари през април т.г.? Този въпрос ние ще го изясняваме чрез съда, но за вас е ясно, че сте приели в касата на коалицията си неправомерно 50  хил. лева от партия „Атака“, категоричен е националистът.

„Проявете разум и достойнство – върнете парите, откраднати от „Атака“, обръща се  Сидеров към Станишев. В писмото на „Атака“ се посочва и банковата сметка на партията, на която очакват възстановяването на парите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
3
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Тая година сме ние другите се оляха дойдем ли на власт ще върнем всички пари в бюджета и от оня Уорлик.
33
0
 
2
 
! Отговори
DO 28 преди 12 години
PRI PLASTANE NA DANAK STAVAS SOBSTVENIK I AKO BLOKA PADNE NE OSTAVAS NA ULICATA KAKTO E V MOMENTA
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз си искам едни 50 000 лв които държавата ми открадна под форма на данъци !
31
3
 
3
 
! Отговори
марти преди 12 години
До 22Драги ми словоблуднико,проблемът не е,че Сидеров няма да го има,а че тези пари ще продължават да бъдат лапкани от някой друг като него!!!Да не би Сидеров да е най-големия лапач на такива средства???
30
3
 
8
 
! Отговори
До подпис преди 12 години
бихте ли гласували за Волен Сидеров за президент на предстоящите избориБих гласувал и за Гогата от Лозен, само не и за кандидата на ГЕРБ!Всъщност Гогата от Лозен е по-достоен кандидат-президент от повечето партийни кандидатури!
29
0
 
9
 
! Отговори
Стара сентенция преди 12 години
Сергей ще върне пари, когато чумата върне децата на хората.
28
0
 
1
 
! Отговори
DO 20 преди 12 години
TOI OTGOVORA E V SAMIA TI VAPROS PRIEMI CHE NA LATINICA MI E PO LESNO
27
3
 
7
 
! Отговори
ddd преди 12 години
Собствениците на апартаменти да плащат нов данък - за земята под жилищния блок. Това предлагат от партия "Атака".Ако законът бъде променен, освен земята под блоковете в панелните квартали, собствениците на апартаменти ще трябва да си поделят и пространството пред жилищната сграда. Общините ще се заемат със задачата да събират налога, който по предварителни изчисления ще бъде около 20 лева годишно. Това обаче се приема противоречиво.Давайте слагайте още минуси по-долу......
26
14
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
Тоя път със сигурност гласувам за Атака. имаме нужда от силна националистка партия
25
0
 
7
 
! Отговори
dominici преди 12 години
Той да не си иска парите, ами да пита защо по дяволите толкова много пари се дават на партиите? Няма гладуващи и безработни ли? И това не са заплатите на депутатите, а ... субсидии. Какво толкова им субсидират?
24
0
 
7
 
! Отговори
До Гошо преди 12 години
Ами депутатите на герб и независимите отхвърлиха предложението точно на БСП депутатите да нямат право да преминават от една група в друга и парите от субсидиите да следват депутата.И като Волен Сидеров е искал да не стават такива панаири да беше променил закона когато Правителството зависеше от него.Сега вече е безгласна буква-прелъстен и изоставен
23
1
 
16
 
! Отговори
:) преди 12 години
Сидеров: "Абе, тука имаше едни 50 хил. лева"Станишев: "Объркал си рейса, пич!"
22
2
 
8
 
! Отговори
ddd преди 12 години
Сидеров да го духа с тия нови данъци дето предлага да вкарат ..............
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С каква работа този словоблуден говноядец ще изкарва по четири милиона и кусур лева на година?Само като си помисля,че в следващият парламент няма да го има и ще потъне в безвремието на забравата.Политическият му труп ще помърдва и ще покрещи известно време и след това ще се автокремира.
20
0
 
10
 
! Отговори
Питане преди 12 години
Искам да попитам колко от тези крупни суми партиите използваха за подобряване живота на избирателите си ...
19
5
 
7
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
до 16Ти големия патриот що не пишеш на кирилица?Сигурно защото си неграмотен.То е типично за атакисти,скинари и тем подобни ***.
18
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сидеров единствен шанс на България.
17
9
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
А някой да има аргументи срещу това дето Волен казва?
16
6
 
9
 
! Отговори
атомен физик преди 12 години
Аз пък си искам 100 хилки за дето ме излъга да гласувам за него , а той после подкрепи ГЕРБ ! Белким той да беше спечил сигурно малко подобре щеше да е - поне джамийте нямаше да вият, като убодени мечки!
15
6
 
13
 
! Отговори
EI SIDEROV преди 12 години
KOMUNIST KRAV POVRASTA PARI I IMOTI NE VRASTA