Сидеров си поиска едни 50 хил. лева от Станишев

Лидерът на "Атака" си търси част от партийната субсидия
Обновена: 27 юни 2011 15:18 | 27 юни 2011 13:20,
128
Сидеров си поиска едни 50 хил. лева от Станишев
Снимка: архив, БТА

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров си поиска от БСП сумата от 50 хиляди лева, която била отнета от субсидията на партията на националистите, след като депутатът Камен Петков се присъединил към левицата.

Петков напусна парламентарната група на „Атака“ през декември 2010 г. „След заявяването на неговата декларация за нова партийна принадлежност към Коалиция за България, държавната  субсидия на „Атака“ беше намалена при първия за 2011 г. транш с 50 000 лв“., посочва Сидеров в открито писмо до червения лидер Сергей Станишев.

„Държавната субсидия за партиите се получава на четири транша всяко тримесечие. Засега 50 хиляди лева са преминали неправомерно от бюджета на партия Атака към бюджета на Коалиция за България. До края на годината се очаква тази сума да стане 200 хиляди лева“, изчислява Сидеров.

„Г-н Станишев, вие знаете много добре, че държавната субсидия се отпуска на всяка партия, преминала границата от 1% подадени гласове на български избиратели. Субсидията се отпуска и изчислява на база на брой подадени за съответната партия гласове, а не на база брой народни представители. Защото във втория случай би означавало партиите, взели над 1%, но останали под 4%, да не вземат субсидия. А те вземат по 12 лв. на подаден за тях глас“, допълва Волен Сидеров.

Още по темата
22 юни 2011 12:15
219
Той цитира текст от Закона за политическите партии, според който сумата, предвидена за субсидиране на политическите партии и коалиции, се определя ежегодно в закона за държавния бюджет в зависимост от броя на получените действителни гласове на последните парламентарни избори. 

За един получен глас се предвижда субсидия в размер на 5 на сто от минималната работна заплата за страната, определена към 30 септември на предходната година.

”Към 30 септември 2010 г. минималната работна заплата е 240 лв. 5% от 240 са 12 лв. на глас. Никъде в сега действащия и критикуван от нас закон за политическите партии не пише, че субсидията се изчислява на брой вкарани в парламента депутати. Тогава как министърът на финансите изчисли сумата от 50 хил. лева, с която ви дари през април т.г.? Този въпрос ние ще го изясняваме чрез съда, но за вас е ясно, че сте приели в касата на коалицията си неправомерно 50  хил. лева от партия „Атака“, категоричен е националистът.

„Проявете разум и достойнство – върнете парите, откраднати от „Атака“, обръща се  Сидеров към Станишев. В писмото на „Атака“ се посочва и банковата сметка на партията, на която очакват възстановяването на парите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
11
 
! Отговори
Крачун преди 12 години
Парламентът се превърна на робски пазар, продават се и се купуват хора, с нечисти съвести и меркантилни амбиции.Да ни е честито 41-вото народно събрание!
93
12
 
2
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Волене, Волене...Задниците ще си съдерат всички, само за да ограничат действията и влиянието ти.Не знаят тъпанарите, обаче, колко много се засилва това влияние.
92
2
 
5
 
! Отговори
Булфлот преди 12 години
"Майн Фюрер, искам да ме научите да целя стюардесите с кИфтета!" КИфтета дават само при полетите между Голямо Шебеково и Малко Дебиле. То от кое от двете села си?
91
1
 
1
 
! Отговори
;) преди 12 години
Смешен сайт, десетина души се дерат, като за 100
90
3
 
8
 
! Отговори
гласувал преди 12 години
Най-важни са тези 50 000 лв.А спазването на предизборните обещания и двадесетте точки???!???
89
7
 
13
 
! Отговори
ИДИОТ ОТ КЛАСА преди 12 години
КАК МОЖЕ ДА ИМА ХОРА КОИТО ГЛАСУВАТ ЗА ТОЗИ ***.ТОЯ Е ПЪЛЕН ***.ПОНЕ ДА БЕШЕ КАТО фЮРЕРА А ТОЙ ЛЕКЕТО НА бОЙКО.
88
12
 
8
 
! Отговори
Избирател преди 12 години
На есен всички да гласуваме за АТАКА!
87
0
 
6
 
! Отговори
Керкенез преди 12 години
Партиите се субсидират с народни пари, а същите тези партии на избори купуват с народните пари вота на същия този народ. Какво излиза на практика, че дефакто си плащаме за да ни корумпират. Бре, бре, много хитри тези партии, бе, но така се случва, защото ние българите сме много прости.
86
4
 
2
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Ден без мен?Ок!Но вие сами се навирате в краката ми!;)
85
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Майн Фюрер, искам да ме научите да целя стюардесите с кИфтета!
84
4
 
13
 
! Отговори
3 801 ще присъстват преди 12 години
ДЕН БЕЗ БОЙКО БОРИСОВ!
83
2
 
6
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 12 години
Не е правилно изобщо държавата да субсидира партиите, било то ГЕРБ, АТАКА или БСП.
82
1
 
12
 
! Отговори
лудницата преди 12 години
ТОЯСИДЕРОВ ОЩЕ НЕ СА ЛИ ГО ПРЕБРАЛИ В ЛУДНИЦАТА.ТОЯ ПИЧ Е ЗА ВРЪЗВАНЕ.СЕРГЕЙЧО МОЖЕ ДА ТИ НАПРАВИ ЕДНО БЕБЕ АМА ПАРИ ОТ НЕГО НЕМА ДА ВИДИШ ***.
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Направо е учудващо фейсове като Сидеров с Атака и Яни Янев с РЗС да са в парламента. Това е меко казано несериозно. Що за Българи гласуват за такива отявлени и всепризнати ***? Я кажете нещо което от Атака са направили, нещо проектозакон, нещо за икономиката? Аз освен да събаря джамии и новините на турски друго не съм го чул да каже. Тая плоча направо ми втръсна. Другия Яне от РЗС и той е един елемент, единственото с тия флашки поразвесели малко работата ама си е клоун от всякъде.
80
8
 
0
 
! Отговори
Фалконе преди 12 години
готин е Волен нали?И аз така мисля
79
10
 
2
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 12 години
Волен Сидеров е секси пич! ;)
78
0
 
13
 
! Отговори
J преди 12 години
Tова нар. събрание съвсем заприлича на панайр. Клоони, луди, шмекери непрекъснатио се прескачат, а на нас едни закони , от коити бандитите трябва още 100 г. мед да им носят. Отврат
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не ще ли серГЕЙ да му даде един *** !?
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Болен Сайдеров е скаченият съд на агент Сава! С антитурската си позиция пълни автобусите на Доган. С анти-американската и анти-ЕС позция върши услуга на Москва - единствената страна която има интерес България да не е в добри отношения със САЩ и ЕС - е Русия!
75
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хм тоя е от 2г. в парламента и освен да излага България не съм чул досега да ни е представил с нещо добро. Дори доведения му син, който прани като евродепутат в Европарламента стана за тотален смях и подигравки като обиждаше евродепутатки че били грозни. Ненормална работа, направо се чудя откъде изкопава електорат, че да влиза в парламента. Не съм очаквал, че чак такива заблудени хора могат да живеят в страната ни.