ДПС готови да съдят Цачева

Ще подкрепят искането на Сините за одит на субсидиите на независимите
28 юни 2011 19:12,
45
ДПС готови да съдят Цачева
Лютви Местан. Снимка: Булфото

Депутатите от ДПС може да заведат дело срещу председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Причината е, че тя им отказва информация към кои партии са заявили принадлежност независимите народни представители.

Това обяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

„Искаме да знаем кои са новите ГЕРБери, които са заявили подкрепа за ГЕРБ, и на това основание ГЕРБ получава субсидиите на другите партии“, заяви той.

От движението са на мнение, че е „недопустимо и скандално ГЕРБ да присвоява държавна субсидия“, дадена за вот за други партии.

Лютви Местан припомни, че ДПС е поискало в писмо до Цачева да отговори коя партия подкрепят независимите. Тя обаче е била категорична, че няма да даде такъв отговор, като се е мотивирала, че няма правно основание.

„Правно основание има и това е Законът за достъп до обществена информация, но дори и да нямаше, е въпрос на принцип тя, а и финансовият министър Симеон Дянков да предоставят исканите данни“, контрира днес Местан.

От ДПС са готови да подкрепят предложението на Синята коалиция за временна анкетна комисия, която да проучи получаването и разходването на субсидията за всеки от независимите депутати в парламента.

Още по темата

Готови са и да участват и подкрепят внасянето на вот на недоверие срещу политиката на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

В коментар на думите на премиера Бойко Борисов, който направи сравнение между българите и кучета, които имат нужда да бъдат държани здраво, Лютви Местан заяви, че явно Созопол предразполага към политически жаргон.

Там се роди култовият израз „шибан народ“ (изказване на бившия министър без портфейл Божидар Димитров – б.р.), а сега пак оттам излиза и метафората за кучетата, заяви зам.-председателят на ДПС.

Местан заяви, че това е нескопосана, грубовата и откровено обидна метафора, независимо дали казаното се изважда от контекста, или не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бъдете добри.Помогнете на ибрика от фотото да се прибере в родната анадола.Затъжен ми се вижда!
22
18
 
14
 
! Отговори
дан преди 12 години
браво ГЕРБ...на *** от дпс им секва кранчето и полудяват...това се отнася и за комунистите, и за *** от рзс...затова се дерат за компромати и постановки, но тяхната работа няма да стане
21
14
 
14
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Ей нагли бе, нагли до безкрайност. Вие от ДПС сте тези, които трябва да сте на подсъдимата скамейка заедно с дружките ви от БКП. Дано ви дадът по една топла килия с кофти манджа и дни изпълнени с мъжки ласки.
20
8
 
17
 
! Отговори
:-))))))) преди 12 години
GLAD,DRUGARI GLAD.
19
11
 
20
 
! Отговори
хуйян преди 12 години
Тетка Цачева имала млад любовник - това е последната клюка. Кой е тоя дето ще си прежали оная работа за нея, не знам. Само някой ром:))
18
4
 
15
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
I HORATA NA DOGAN SA IZGLADNQLI.KAK NQMA DA SA GLADNI KATO VSI4KO OKRADOHA LIDERITE IM.
17
9
 
21
 
! Отговори
an преди 12 години
ДНЕС ДРУГАРЯ ВДЯНКОВ И 10 НЕГОВИ АВЕРИ ПРОМЕНИХА ЧАСТ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА. САМО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ТАЗИ КОНСТИТУЦИЯ НЕ БЕШЕЛИ ОСНОВНИЯТ ЗАКОН НА ДЪРЖАВАТА; И ПРОМЕНИ В НЕЯ СЕ ПРАВЯТ САМО ОТ ВЕЛИКОТА СЪБРАНИЕ? ИЗГЛЕЖДА ЧЕ ТАЗИ КОНСТИТУЦИЯ Е КАТО СКЪСАНИ ***. И МОЖЕ ДА СЕ ПРЕКРОЯВА КАКТО ИМ Е УГОДНО ОТ ШИБАЧИТЕ. МУТРЕСТАНИЯ Е СТРАНАТА НА НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ. ХАМЕРИКАНЦИТЕ ПАСТИ ДА ЯДЪТ ПРЕД НАШИТЕ МУТРО-КОМУНИСТИ. А НАРОДА ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА ГИ КАЧВА НА ВЛАСТ. ЗА ДА МУ Е ПЪЛНА ДУПКАТА ОТЗАД.
16
13
 
14
 
! Отговори
Doko преди 12 години
Добре наистина, че ДПС е в парламента-иначе тия комунисти и милицонери какви ли чудеса щяха да сътворят по пътя към светлото си бъдеще на комунизъма-идиотизъма
15
3
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 12 години
Който слушка той папка.Защо им завиждате на тези регенерати нали ние ги пратихме там да ни представляват а не да играят роли в разни сапунки.Сега им ръкопляскаите и ги викаите на бис .браво. Браво на Гочолу , Дочолу и Хаирисъзина чао мара си има вече мъж,които я........... .........л
14
4
 
3
 
! Отговори
DO 7 преди 12 години
Ami ako ti haresa i steb moje da se sluchi sahtoto
13
1
 
6
 
! Отговори
белязания преди 12 години
Куче което много лаее не хапе . Кервана си върви и кучетата си лаят.На зпо куче зъл пърт и т.н.
12
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BRAVO NA DPS AKO TQH GI NQMA V PARLAMENTA KOY ZNAE KAKVI SHTUROTII SHTE IZMISLQT TIQ PROSTACI
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"От движението са на мнение, че е недопустимо и скандално ГЕРБ да присвоява държавна субсидия, дадена за вот за други партии."Значи народецът го ограбват и чрез "субсидии" при вот за определени партии?
10
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kakuvto e naroda takuv im e i premiera
9
6
 
9
 
! Отговори
фантом преди 12 години
Лютви, на морето човек се отпуска. не напразно е курорт. Който отиде на море и спира да мисли за дсруго, совен за ...плаж, купон, море. А, созопол е според древните легенди, рожденната люлка на Посейдон. Даже като е бил малък е срещнал Орфей и толкова се е възхитил от музиката му, че е обещал когато го чуе да пее и свири, вятърав морето да стихва. но тия приказки отдавна ги няма - сега Хари Потър е на линия.
8
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Здравейте помаци, комунисти и други писарушки. Бълвате ли спам? Браво, браво.
7
6
 
11
 
! Отговори
фантом за 1 преди 12 години
Да, грешка е, че създадоха етническа партия - това скарва хората. но и в случая напусналите депутати е редно да анапуснат и съобранието. Както и в случая с Атака! Нали напусналите всъщност са избрани от името на партията? Аз бих забранил партиите, но бих поканил всякакви специалисти да си кажат мненията по редица въпроси. Дори и срещу хонорувано време. нап рактика, за да се изковат едни универсални закони и правилници за прилагането им в едно общество-държава, са нужни не повече от година, от специалисти по всякакви направления и то не един, а редица за да има и различни гледни точки колкото повече неща се огледат и обхванат, толкова по-съвършен е един закон и няма вратички. Каквото и да става, определено аз лично считам, че създаването на партия на етнически принцип води до вреди на държавата. защото разделя хората по етноси, а не по убеждения за икономическото и социалното развитие нас траната. И понеже ДПС е създадена по идеята на Луканов, то можем да считаме, че другаря Луканов (мир на праха му!) ее пуснал таралеж в гащите на България и то просто няма смисъл! Икономиката не ще лозунги и етнически караници, а иска справедливи закони, в интерес на държавата и хората в нея и останалото е мислене от специалисти, предложения, поръчки и работа! Независимо дали е частен модел или държавен на планиране, нещата са по един и същи път труда няма партийна принадлежност. Такеа, че ДПс ни е таралеж в гащите, защото събира онези, които се турчеят в България. А това го използуват не само за икономически искания, а както видяхме дори по много коментарии с искане за дестабилизация на страната и дори открита окупация я от Турция, я от маките, Сърбия, Румъния? Е, такива партии са си зло за нас. Но в случая е прав, защото когато един депутат напусне партийната листа и се отцепи, трябва да остави и поста, който заемав депутатското място! Иначе излиза, че е бил само за поста, на е за партията? И Волен и този човек са видели нагледно, какво ли не правят хората заради келепира? Така, че депутатите са си вече свободни атоми, на държавна издръжка, под партиен екскорт, до . Докато вземат париците и поста.
6
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Журналисти задават въпрос на рязана карабина, активист на ДПС:-Браточка, кажи ся ти *** ли жената и в другата дупка???Ти луд ли си бря, да вземе да забременей тая парясница, да се чудя кво да я правя :)
5
6
 
25
 
! Отговори
Волен Облак преди 12 години
Безформената планина от плът- Цачева се самозабравя. И тя като Боко Кучкаря не иска да се приземи, а лети високо в облаците и си говори само със звездите.
4
7
 
27
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
АЗ СЪЩО ГИ МРАЗЯ, НО ЗА ТОВА СА ПРАВИ!!!!!