Сидеров си поиска едни 50 хил. лева от Станишев

Лидерът на "Атака" си търси част от партийната субсидия
Обновена: 27 юни 2011 15:18 | 27 юни 2011 13:20,
128
Сидеров си поиска едни 50 хил. лева от Станишев
Снимка: архив, БТА

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров си поиска от БСП сумата от 50 хиляди лева, която била отнета от субсидията на партията на националистите, след като депутатът Камен Петков се присъединил към левицата.

Петков напусна парламентарната група на „Атака“ през декември 2010 г. „След заявяването на неговата декларация за нова партийна принадлежност към Коалиция за България, държавната  субсидия на „Атака“ беше намалена при първия за 2011 г. транш с 50 000 лв“., посочва Сидеров в открито писмо до червения лидер Сергей Станишев.

„Държавната субсидия за партиите се получава на четири транша всяко тримесечие. Засега 50 хиляди лева са преминали неправомерно от бюджета на партия Атака към бюджета на Коалиция за България. До края на годината се очаква тази сума да стане 200 хиляди лева“, изчислява Сидеров.

„Г-н Станишев, вие знаете много добре, че държавната субсидия се отпуска на всяка партия, преминала границата от 1% подадени гласове на български избиратели. Субсидията се отпуска и изчислява на база на брой подадени за съответната партия гласове, а не на база брой народни представители. Защото във втория случай би означавало партиите, взели над 1%, но останали под 4%, да не вземат субсидия. А те вземат по 12 лв. на подаден за тях глас“, допълва Волен Сидеров.

Още по темата
22 юни 2011 12:15
219
Той цитира текст от Закона за политическите партии, според който сумата, предвидена за субсидиране на политическите партии и коалиции, се определя ежегодно в закона за държавния бюджет в зависимост от броя на получените действителни гласове на последните парламентарни избори. 

За един получен глас се предвижда субсидия в размер на 5 на сто от минималната работна заплата за страната, определена към 30 септември на предходната година.

”Към 30 септември 2010 г. минималната работна заплата е 240 лв. 5% от 240 са 12 лв. на глас. Никъде в сега действащия и критикуван от нас закон за политическите партии не пише, че субсидията се изчислява на брой вкарани в парламента депутати. Тогава как министърът на финансите изчисли сумата от 50 хил. лева, с която ви дари през април т.г.? Този въпрос ние ще го изясняваме чрез съда, но за вас е ясно, че сте приели в касата на коалицията си неправомерно 50  хил. лева от партия „Атака“, категоричен е националистът.

„Проявете разум и достойнство – върнете парите, откраднати от „Атака“, обръща се  Сидеров към Станишев. В писмото на „Атака“ се посочва и банковата сметка на партията, на която очакват възстановяването на парите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
FBI преди 12 години
Бил е основният свидетел по делото за въоръжения грабеж на спортния комплекс "Дескрим" през късната есен на 1993 г., когато бригадата на борците, предвождана от Красимир Маринов-Големия Маргин и вече покойният Дмитрий Минев-Димата Руснака отвлякоха настоящия евродепутат от "Атака" Слави Бинев и взеха 350 хил. лв. от офиса на комплекса.
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
hei siderov lisi vodenlisi nesnam no dati pratna v ustata
112
1
 
4
 
! Отговори
Осман Ага. преди 12 години
Ела бре...Сайдер ефенди...буйур в Станбула града голяма.Едно кафе да те черпя, един рахат локум да ти турна и 25.000 авро в джобата. Па си седни на задните части и рахатясай...ако можеш.
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това е щото "има" закони в тая факана държава :(((
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичкия този шум, е за пари, вземи на кучето кокала и гледай какво ще стане. Сидеров като *** се гневи и псува в парламента щото няма да му отпуснат очакваните "помощи" (с каквито *** живеят)
109
1
 
11
 
! Отговори
оди на ммм преди 12 години
А ЗАЩО НЕ СИ ПОИСКА ПАРИТЕ ОТ БОРИСОВ,ЗАЩОТО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ДЕПУТАТИТЕ МУ ИЗБЯГАХА В ГЕРБ.ЗАЩО ГНИДАТА ПЪРШИВА РЕВЕ ЗА ЕДНИ 50 000,А НЕ ТЪРСИ ДРУГИТЕ 200 000 лева.ЗАЩОТО Е *** СЛАГАЧЕСКИ И НАЙ-ПАЧЕ СТРАХЛИВЕЦ И ПОДЛЕЦ КАТО БАТ БОЙКО.*** МРЪСНО МАНИПУЛАТОРСКО.
108
9
 
4
 
! Отговори
и аз така мисля преди 12 години
Волен е прав, неможе един депутат избран от Атака да преминава в друга партия.Трябва да има права и задължения,щом не ти харесва Атака ,просто освобождаваш место за следващия кандидат депотат от Атака.Тези които са се отказали от Атака със сигорност ще отпаднат на следващите избори ,кой ще гласува за такива предатели.
107
3
 
8
 
! Отговори
Ники преди 12 години
..начи...всяко *** от всяка партия *** по 50 хилки за 3 месеца, с пари от моите (и не само) данъци...изчисляват им се на база на моя (и не само) глас на избори. А те нещастниците чак ще се карат кой да ги вземе и кой не? Факт е, че всички политичи към днешна дата са клоуни, но има и аругантни клоуни, като този псевдонацилНЕориентирляк - до тез 50 хилки ли опря ве Волко? За ко са ти да ги дадеш на пенсионираната ми баба или на майка ми? Или да ги изпиеш по ку*ви?
106
1
 
6
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Не може на някой си да му скимне и да мине от атака в бсп - от бсп в герб от герб с дпс, от някоя партия да стават независим и т.н. - като искат да са в атака - на изборите да кандидатстват с листите на атака - като искат да са в бсп - на изборите да кандидатстват с листите на бсп, като искат да са от герб - да си кандидатстват герб - като искат да са независими - да си кандидатстват като независими - не може като ПОЛИТИЧЕСКИ *** - *** да минават от една партия в друга!!! Ако нямат доблест, морал, чест, отговорност не са за парламента! Това трябва да е уредено законово!
105
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
i pak vsi4ko dostiga da parite i pri partiite i pri horata.
104
0
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 12 години
...Искайте...и ще ви се даде.... пише в Библията. Само не уточняват, че става дума за ДЪРВОТО....
103
3
 
12
 
! Отговори
Versace преди 12 години
На мода е финасовия патриотизъм!
102
0
 
2
 
! Отговори
фантом преди 12 години
Да, Сидеров си е прав, защото на изборите, хората гласуват доверие или на отделна личност или на партия. Те са излезли като кандидати на партията им и затова е редно ако напуснат, на техните места да се назначат депутати от Атака. Иначе излиза че или са Юди или са скакалци (дето прескачат, според интереса си). В случая напусналите трябва да напуснат и Народното събрание! не може да напуснеш работа от една фирма, като я плюеш и да вземаш заплата там! Не, че много артисти-политици не го правят?
101
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички до един ги интересува сами и единствено ПАРИТЕ! А Вие драги ми смехурковци обиждате сънародниците си по форумите, плюете и вкарвате заучени фразички. Толкова ли пък сте слепи и глухи или *** и аз не знам вече какви сте, за толкова години как не прогледнахте, че всички са еднакви без абсолютно никакво изключение. И докато не стане така да се вдигне целия народ и тези да се надрискат в гащичките, никой от тях няма да помисли за народа!
100
7
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 12 години
Волен става втора сила след ГЕРб. Той за разлика от комуназите не продава България
99
5
 
6
 
! Отговори
Зевс преди 12 години
Волен в случая е прав ! Тези отцепници са избрани от неговата партия за народни представители , следователно и парите трябва да си останат в АТАКА .......
98
4
 
7
 
! Отговори
do 104 преди 12 години
Допуснал си малка грешка, правилното е AТАКА = по-беда!
97
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сергейчо го нахендри на Лудия от а така бе ***.
96
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
лекичко само да ви се изясни защо МИШОКА(серГЕЙ),разни КОМАНДИРИ,и още безброй нечетни юнаци се натискат 22 години да са в политиката,влезат ли там папане има,за кой повече,за кой по-малко папане има
95
10
 
4
 
! Отговори
Cesar преди 12 години
ATAKA - ПОБЕДА !