Сините искат извинение заради кучешката приказка

Премиерът се радвал да бъде обграден от въртиопашки
Обновена: 28 юни 2011 15:12 | 28 юни 2011 15:09,
363
Сините искат извинение заради кучешката приказка
Снимка: Булфото

СДС настоява премиерът Бойко Борисов да се извини заради изказаните недопустими определения към българските граждани.

Повод за възмущението на сините са думите на Борисов от събота в Созопол, където каза, че българите са като кучета, които трябва да бъдат държани изкъсо.

„Моите са страхотни, ама са точно като българите, здраво трябва да се държат“, са точните думи на премиера към жена, която се снима с него.

Синият депутат Ваньо Шарков припомни и други подобни изказвания на управляващите, като "лош материал" и "шибан народ".

„Считаме такива определения за крайно недопустими, те са признак на ниска култура, надменно поведение и самозабравяне“, възмути се Шарков.

Сините предложиха премиерът да се извини публично в сряда след заседанието на Министерския съвет.

„За нас е разбираемо, че премиерът примира от удоволствие и желание да е обграден от такива, които доволно въртят опашки, защото са добре нахранени и щастливо скимтят, но българските граждани са горди и достойни, независимо от това кой ги управлява“, каза още Шарков.

Още по темата

От СДС смятат да внесат промяна в Правилника за дейността на Народното събрание, с която да бъдат задължени всички народни представители при сключването на консултантски или други договори за доходи извън депутатските, да бъдат задължени в тридневен срок да ги предоставят на ръководството на парламента.

Данните за тях трябва да бъдат публикувани в сайта на парламента при запазване на фирмената тайна.

Поредният скандал с консултантски договори след тези на Доган стана с хонорара от 130 хил. лева, получен от депутата на ГЕРБ Лъчезар Иванов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още по темата: кучеБойко БорисовСДС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
0
 
2
 
! Отговори
do 271 преди 12 години
Охо, и на шефа си Кутев четка си направил.. ще има бонусче в петък ;)
246
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цачева за изцепката на Борисов, че българите са като кучетата му: Кучeтата на премиера са обгрижвани с любов27.06.2011 / 15:42 от: ГЛАСОВЕИзвестно е, че кучетата на премиера са обгрижвани с много любов, така бих могла да тълкувам по обратен начин това, което каза той. Институциите се отнасят с нужното уважение и любов към българските граждани. С тези думи председателят на Народното събрание Цецка Цачева коментира пред БНР скандалното изказване на премиера Бойко Борисов от събота, който заяви, че кучетата му са страхотни, но точно като българите трябва да се държат здраво.След като направи опит да омаловажи изказването на Борисов, Цачева опита да се измъкне с думите: Не виждам защо аз трябва да коментирам подобна фраза, още повече че не съм наясно с контекста, в която е казана. Аз съм убедена, че ние, народните представители, дължим избора си на българските граждани. Всеки български гражданин има моето уважение".Пред БГНЕС депутатът от БСП Антон Кутев коментира скандалното изказване на Борисов, като каза: Това е поредната дивотия на този човек, след като бяхме "лош човешки материал". За мен няма европейски премиер, който след такава реплика да продължи да бъде такъв. Не мога да си представя какво щеше да се случи, ако това нещо го беше казал френският премиер или германският премиер. Те щяха да го направят луд и за 24 часа щяха да го изкарат от Министерския съвет и да не го пускат да се връща обратно".
245
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има много наивници, които мислят че Бойко е от друго котило..Вервайте, вие така и на Цара измислен повервахте. Утре друг ще е ..И така , до края на света..
244
0
 
2
 
! Отговори
Кутев преди 12 години
Чухте какво каза шефа! Къде е Бай Колю? Е сега вече го уволних тоя мързеливец! Пак ще ми мрънка за увеличение, ама го пращам директно в предизборния щаб на Горно Нанадолнище!!!
243
3
 
4
 
! Отговори
Другари!!! преди 12 години
Моля да се отнасяте по- сериозно към задачите си!Няма викове - ОСТАВКА, няма призиви за предсрочни избори, няма черни прокоби, че ако не гласуват пак за нас светът ще свърши....Форумът е постен, като вегитарианска куешка консерва!Залавяйте се! Ясен ли съм? Шефа
242
3
 
7
 
! Отговори
хвала преди 12 години
Борисов се извинил на Костов, но пак не го взел за придворен ***.
241
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе верно, какво направиха синьо-червената хунта за 20 години управление? За какво точно обвиняват Борисов в момента? Това е все едно аз да запаля къщата на някой, а той после да не обвинява мен, а пожарникарите, че не са му я изгасили достатъчно бързо.
240
3
 
5
 
! Отговори
едно куче преди 12 години
Цвъцо никъде в демократичния свят съдебната система не е зависима от изпълнителната власт. Това е присъщо за диктаторските режими. ББ може да открива колкото си иска магистрали, но наръдът няма да приеме това да става за сметка на налагането на милиционерско- мутренски режим на управление. А ЦЦ с неговите плитки постановки по казуса "Янева" просто не заслужава да е повече министър. Да назначиш кумицата си за председател на СГС и да обявиш избора за прозрачен.............наглост на квадрат !!!!!!!! ВЪРВИ СИ МИЛИЦИОНЕРИНО ЕЛЕМЕНТАРЕН. 21 ГОДИНИ ТЪРПИМ ТОЗИ ПРЕХОД ЗА ЕДНА СВОБОДА НА СЛОВОТО И ЗА СПРАВЕДЛИВ СЪД , А ТИ И ТОВА ИСКАШ ДА ОТНЕМЕШ НА НАРОДА - МИЛИЦИОНЕРИНО
239
1
 
7
 
! Отговори
някой преди 12 години
Е, не че е някакво утешение, ама италианците си имат Берлускони.След като му идва отвътре да се сравнява с Аполон, наш Бойко ни смята за верни кучета, махащи с опашки възторжено при вида на новите и лъскави магистрали!Ми що не вземе да ни построи едни алеи за кучета - да можем да се разхождаме на воля?
238
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
249Чудя се, защо тия студенти не протестираха срещу Станишев и заменките ?
237
0
 
12
 
! Отговори
Овен за 246 преди 12 години
Овце сме? Няма за какво да се срамуваме? Много пъти почтенни хора са се натискали да стана управляващи. И ония там, като задружни хиени започват и ги свалят с компромати, инсценирани щуротии, упреци в некадърности ги гонят. И после почват да се ядат помежду си и да дърпат кокала като хиени, от време на време някой, койтон е е грабнал изреве нещо в опозиция, а после получи кокал и замлъкне.... Все едно е, че гледаш Африкански прайд от лъвове, чакали или хиени? Да,с рам ни е овцете, но си е факт.
236
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
256-Точно този начин на мислене е грешен,и типично в Борисов стил.Аз нищо не направих,ама и тези преди мене така.Всичките са маскари.....Да гледаме сега е същото като да гледаме преди-едно голямо НИЩО!
235
1
 
9
 
! Отговори
Бесераст преди 12 години
Ето го и агент Буда Борисов по професия лозунг-мейкър от великата школа на Кутевистите.
234
1
 
4
 
! Отговори
s преди 12 години
Не мога да разбера защо Боко е с такова лошо мнение за кучетата, те са много приятни животни но и те не биха изтърпели БГ политиците!
233
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
249Искат щастие за всички даром и никой да не бъде пропуснат, нали ? Лично ББ е отговорен за това ? много ***, в унисон с тезата ми - студентите са доста дебилни.
232
6
 
5
 
! Отговори
Пресмехулник преди 12 години
Бсп, сдс, рзс, дсб ,Ал.Петров, Киларите, и цялата българска мафия - вкупом всичката тая камарила е против ГЕРБ. Познайте сега какво ги обединява.
231
5
 
6
 
! Отговори
до 247 преди 12 години
За 2 години кво мислиш, че може да се направи? Да станем Швейцария? По-добре питай кво направиха другарите за 20 години. От нулата до завършено. Цанков Камък и Водното огледало в Кърджали.
230
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защитниците на Б.Б остават верни на своят идол...Той ги принизява до кучета,те му се кланят и викат "Осанна!"
229
3
 
1
 
! Отговори
до 241 преди 12 години
Бойко, защо анонимно?
228
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рапоняк, кво друго да кажа..