Плугчиева към Борисов: Подходи отговорно!

Кандидатствала за постове в лично качество, а не от ГЕРБ
11 юли 2011 11:49,
224
Плугчиева към Борисов: Подходи отговорно!
Снимка: Булфото

„Очаквам една сериозна и отговорна реакция от премиера, разграничаване и осъждане на един такъв документ“.

Това заяви Меглена Плугчиева по повод скандала с разпространения въпросник, с който ГЕРБ събирал информация за опонентите си и за техните бъдещи планове.

В коментар от неделя премиерът изрази разочарованието си, че точно Плугчиева вади тази информация. 

"Точно Плугчиева, която я предлагахме да стане зам.-председател на Европейската банка за възстановяване и развитие, да взима огромна заплата, от квотата на ГЕРБ, като управляваща партия, и тя да излезе да каже подобна глупост – трябва човек да си плюе в сурата, е точната дума. Да си спомни как аз с нея ходих в Брюксел – от баронеса Аштън, до шефа на социалистите, до шефа на ЕНП да й търся пост – как не я е срам да каже подобно нещо", ядоса се Борисов.

„Последните две години съм кандидатствала за международни постове в лично качество и просто международна практика е да бъде информирано правителството, когато лице кандидатства за такъв висок пост. Не от името на ГЕРБ съм кандидатствала“, уточни днес Плугчиева пред Нова телевизия. 

Очакванията на депутатката от "Коалиция за България" са премиерът да се разграничи и да назначи проверка по случая, за да може в случай на достоверност този подход да бъде осъден и да не се допуска нещо, което може да засенчи изборите в България.

Още по темата

Меглена Плугчиева твърди, че се е сдобила с въпросник от "сериозни представители на БСП", който се разпространява в Русе от организацията на ГЕРБ.

На въпрос дали това не е практика, която се използва всеки път в предизборната кампания, Меглена Плугчиева заяви, че това е практика да се събира информация , но "не и в такава дълбочина и не и по този начин". Според нея този случай е прецедент и е сигнал за заплаха за демокрацията в България.

Тя допълни, че един такъв факт трябва да бъде осъден от сериозните политически партии, както и че трябва да има истински демократични и прозрачни подходи от страна на всички партии.

Ответната реакция на управляващите относно този въпросник е, че това нещо не е вярно и че е "пълна глупост".

"Няма никаква автентичност в този документ. Твърдението на госпожа Плугчиева е пълна глупост. Лесно е да покажеш едни листи с въпроси, които на практика нищо не означават", коментира депутатът Пламен Нунев от ПГ на ГЕРБ.

Според него Меглена Плугчиева е трябвало още в Русе да излезе и публично да обяви къде, как и от кого се е сдобила с въпросника, защото всеки можело да набере един такъв текст на компютър, да го изнесе в пространството и "да оклепа някого".

Пламен Нунев заяви, че ГЕРБ стриктно спазва законите и правилата, защото "събирането на такива компроматни явления и данни, и съставянето на досиета въобще не е стил на политическа партия ГЕРБ, а на опонентите на партията".

Той категорично отрече политическа партия ГЕРБ да има нещо общо с въпросника и определи ситуацията като "пълна комедия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не искаме въпросник , а дейстивия - забрана на БСП/ДПС!
152
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък чух ,че правели ремонт на лагера в Белене.Хем червените ще си плюят на воля ,хем и някой Ленински съботник ще дадат на атомната централа от сърце.
151
10
 
7
 
! Отговори
до153 преди 12 години
Къде точно го видя тоя въпросник-айде стига с плюенето и компроматите!
150
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
147, по времето на Станишев имаше работа,защото в целия свят имаше,айде *** сега да си намериш рабога в Германия,Франция или където и да е !
149
1
 
1
 
! Отговори
do 127 преди 12 години
Има логика в коментарът ти!
148
7
 
9
 
! Отговори
Видях преди 12 години
Видях въпросника на ГЕРБ в нета, прилича на събиране на *** информация за всеки опонент с цел да му бъде спретнато "активно мероприятие"...Навиците на пребоядисаните комунисти не са забравени, личи почерка на хора на ДС !Идеята е да се омаскари на всяка цена опонента, като се събере достоверна информация и слухове, от това да се забърка воняща история с 1 част истина и 9 части лъжи и измислици, "новата" предизборна алхимия на ГЕРБ...,жалко и грозно.....
147
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
толкова е умен Яне,че всички те избягаха от него !
146
1
 
5
 
! Отговори
Подходи отговорно ! преди 12 години
Ние ги спираме , вие ги пускате .......европейските фондове . Че , научете се да крадете , най -после !
145
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Яне може свободно да говори всичко каквото му дойде наум защото е един служител в парламента.Няма парламентарна група, не може да има никакви надежди за президентските избори,Ал.Петров го изрита - общо взето това му е утехата - да гъделичка първосигнално тази част от народа която има нужда да слуша такива като Яне.А за това взема и 7 х.лв.
144
5
 
4
 
! Отговори
за 147 преди 12 години
Отивай да сееш компири , вместо да спамиш тук ....да си гладен у нас трябва или да те мързи или да си ***
143
8
 
18
 
! Отговори
до 145 преди 12 години
По времето на Станишев имаше работа и имаше пари. Сега, при пожарникаря, нито има работа, нито има пари. Асфалта не се яде!
142
10
 
7
 
! Отговори
за 145 преди 12 години
Хамстера открадна 4 милиарда за 3 месеца, справка саита на МинФин за Дек- Март 2009...лошото е че всички мълчат за това
141
15
 
8
 
! Отговори
българина преди 12 години
До 124 коментар . Когато ЕС върше нагоре през правителството на Станишев и България вървеше нагоре,След това започна световната криза и тренда се промени сигурно това правителство е виновно за кризата.Не че Бойко е най-добрият премиер но поне се опитва нещо да направи . От 12 милиарда излишък за 4 години Станишев какво построи?????????????????
140
5
 
3
 
! Отговори
за 143 преди 12 години
Меги стига писа ***....
139
8
 
24
 
! Отговори
ДО ПЛУГЧИЕВА преди 12 години
Г-ЖО ПЛУГЧИЕВА ЗАЩО СЕ МЪЧИШ ДА ГОВОРИШ С МУТРА ,РОЖБА НА БКП И МИЛИЦИОНЕРСКА ПРОСТАЩИНА. БОКО-МУТРЕВ И ЦВРЪЦКО -ПАЛАША КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВАТ ОСВЕН МИЛИЦИОНЕРЩИНА И ЧЕНГЕДЖИИСТВО ДРУГО НЕ МОГАТ ДА ИЗМИСЛЯТ. В ТЕХНИЯ МУТРИНСКО -МИЛИЦИОНЕРСКИ ГЕН ТОВА СИ ЕЗАЛОЖЕНО. ЕДИНИЯТ Е УЧИЛ В СИМЕОНОВСКИ КУЧКАРНИК , ДРУГИЯ ДАСКАЛ ПО ФИЗИЧЕСКО. В РЕЗУЛТАТ ЛОШ МАТРЕАЛ, *** ИЗПЪЛНИТЕЛИ -ГЛУПАВИ МУТРИ, ЛЕГЕНДАРНИ ГРОБАРИ , ИЗПЕЧЕНИ АЛЧНИ ЕНИЧАРИ
138
13
 
7
 
! Отговори
за 139 преди 12 години
ГЕРБ вкарва в гроба само БСП...на есен ще го видите , амииин:)))
137
7
 
21
 
! Отговори
математически знак преди 12 години
Ако глупостта на пожарникаря можеше да се изрази с математически знак, това щеше да бъде знакът за безкрайност!
136
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахаха! Гледам че *** са се разпенили - БЕЗЦЕННО! :))
135
11
 
21
 
! Отговори
безкрайна глупост преди 12 години
Благодаря ти, другарю Борисов! С твоята безкрайна глупост, ти сам вкарваш герб в гроба!
134
7
 
4
 
! Отговори
draznitel преди 12 години
***нещастна