Плугчиева към Борисов: Подходи отговорно!

Кандидатствала за постове в лично качество, а не от ГЕРБ
11 юли 2011 11:49,
224
Плугчиева към Борисов: Подходи отговорно!
Снимка: Булфото

„Очаквам една сериозна и отговорна реакция от премиера, разграничаване и осъждане на един такъв документ“.

Това заяви Меглена Плугчиева по повод скандала с разпространения въпросник, с който ГЕРБ събирал информация за опонентите си и за техните бъдещи планове.

В коментар от неделя премиерът изрази разочарованието си, че точно Плугчиева вади тази информация. 

"Точно Плугчиева, която я предлагахме да стане зам.-председател на Европейската банка за възстановяване и развитие, да взима огромна заплата, от квотата на ГЕРБ, като управляваща партия, и тя да излезе да каже подобна глупост – трябва човек да си плюе в сурата, е точната дума. Да си спомни как аз с нея ходих в Брюксел – от баронеса Аштън, до шефа на социалистите, до шефа на ЕНП да й търся пост – как не я е срам да каже подобно нещо", ядоса се Борисов.

„Последните две години съм кандидатствала за международни постове в лично качество и просто международна практика е да бъде информирано правителството, когато лице кандидатства за такъв висок пост. Не от името на ГЕРБ съм кандидатствала“, уточни днес Плугчиева пред Нова телевизия. 

Очакванията на депутатката от "Коалиция за България" са премиерът да се разграничи и да назначи проверка по случая, за да може в случай на достоверност този подход да бъде осъден и да не се допуска нещо, което може да засенчи изборите в България.

Още по темата

Меглена Плугчиева твърди, че се е сдобила с въпросник от "сериозни представители на БСП", който се разпространява в Русе от организацията на ГЕРБ.

На въпрос дали това не е практика, която се използва всеки път в предизборната кампания, Меглена Плугчиева заяви, че това е практика да се събира информация , но "не и в такава дълбочина и не и по този начин". Според нея този случай е прецедент и е сигнал за заплаха за демокрацията в България.

Тя допълни, че един такъв факт трябва да бъде осъден от сериозните политически партии, както и че трябва да има истински демократични и прозрачни подходи от страна на всички партии.

Ответната реакция на управляващите относно този въпросник е, че това нещо не е вярно и че е "пълна глупост".

"Няма никаква автентичност в този документ. Твърдението на госпожа Плугчиева е пълна глупост. Лесно е да покажеш едни листи с въпроси, които на практика нищо не означават", коментира депутатът Пламен Нунев от ПГ на ГЕРБ.

Според него Меглена Плугчиева е трябвало още в Русе да излезе и публично да обяви къде, как и от кого се е сдобила с въпросника, защото всеки можело да набере един такъв текст на компютър, да го изнесе в пространството и "да оклепа някого".

Пламен Нунев заяви, че ГЕРБ стриктно спазва законите и правилата, защото "събирането на такива компроматни явления и данни, и съставянето на досиета въобще не е стил на политическа партия ГЕРБ, а на опонентите на партията".

Той категорично отрече политическа партия ГЕРБ да има нещо общо с въпросника и определи ситуацията като "пълна комедия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво има да се дискутира?Бойко и Цецо са ченгета мутирали в мутри и преструващи се на бизнесмени.Нормално е за тях да правят досиета за да изнудват, притискат и преследват опонентите. Това им е в природата.Това което не е нормално е да са на върха на държавата. Това е офицалното потвърждение, че мафията владее държавата.
112
4
 
7
 
! Отговори
бсп клонинги преди 12 години
БЪЛГАРИЯ Е ЗАЛЯТА С ЧЕРВЕНА ГНУС С ЧЕРЕН НАДПИС НА ИЗЦЯЛО БЯЛ ФОН ---------------------------Платените драсказчи на БСП, а те са 2-3 са учили в АОНСУ- училище за партийци, където имаше общо-взето само един предмет- "как да излъжем народа по-добре и да го оглупим по-резултатно"
111
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДУМАТА СРАМ Е НЕПОЗНАТА ДУМА ЗА БОКО,ДЯНКОВ И ЦОЦО.
110
5
 
7
 
! Отговори
ff преди 12 години
Срам нямаш плугчиева може ли такова дебелоочие
109
6
 
5
 
! Отговори
УНИКАТ преди 12 години
АМА Е КРАСИВА БЕЕЕ, МИС ВСЕЛЕНА РЯПА ДА ЯДЕ,А УМСТВЕНИТЕ И СПОСОБНОСТИ НАДМИНАВАТ МАДРИТСКАТА *** КРАДЕЦ СИМЕОН И СТИГАТ ДО БОКО.ТОВА 4УДОВИЩЕ ДА НЕ БИ ДА ГО ПОДГОТВЯТ ЗА НЯКОИ ФИЛМ НА УЖАСА ИЛИ Е СЕСТРАТА НА ФАЗИМОДОЛ,А МОЖЕ БИ ИЗГОРАТА НА ТУРСКАТА ПА4А ДОГАН.
108
1
 
5
 
! Отговори
:-))))))) преди 12 години
SPOKOINO MOGA DA POVARNA VARHU TAZI OTVRAT.
107
8
 
4
 
! Отговори
12312 преди 12 години
Само господ може да уволни ББ.... Но е задължително господ да се допита до ББ !
106
2
 
3
 
! Отговори
DO DIDO преди 12 години
SKANIRAI SI ZADNIKA I 6TE GO POZNAE POLOVIN BG.
105
2
 
4
 
! Отговори
PUTEV преди 12 години
DRUGARI PAZETE SE ZA IZBORITE,6TE OSTANEM BEZ ELEKTORAT V TEZI JEGI.
104
7
 
6
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 12 години
Хвани бат'Бойко - па удари Плугчиева!!! И двамата са от един дол дренки и най-вече- от едно котило!!! Простотия и гьонсуратлък се леят повече от 20 годин от страна на напълно измислени, но кой знае защо не случайни хора, определящи сами себе си като "политически елит"!?! Господ да ни е на помощ! След като продължаваме да ги търпиме и слушаме ежедневно простотииите им!
103
6
 
12
 
! Отговори
dido преди 12 години
И аз получих този въпросник във Варна и не съм члнен на Герб .Изглежда някой е решил да ни изпрати този въпросник . Наистина за пръв път получавам токова нешо от Партия за цели 22 год и то от Централата на Герб в София е изпратин и има плик безплатен за обратна връзка така че е истина още е тук мога да го сканирам ама няма място в коментариите
102
4
 
15
 
! Отговори
zzz преди 12 години
Вие само прочетете неграмотното изказване на Борисов с блузката с къси ръкави (така се прави на "народен" човек). А иначе няма съмнение, че Цветанов и Борисов, заедно с квачките Цачева и Фидосова (тази е опасна, с престъпни уклони) са в състояние да изфабрикуват точно такъв документ. Това е стилът на ченгетата и мутрите, а както е известно, нашият министър-председател е и двете! Питам се защо телевизиите непрекъснато излъчват просташките коментари на Борисов? Поне веднъж да го бяха коментирали!
101
4
 
17
 
! Отговори
ужаса Герб преди 12 години
България за първи път в своята история избра мутра за премиер - ЧЕСТИТО !Ето 1 статия от преди 14 год. когато половинката на мутрата - рекетъор не бе още милиардерка а само милионерка........ 1-ия милиард се натрупа когато мадридския крадец назначи кратуната за гл. секретар на МВР.......О каква гавра - престъпника,мутрата,рекетъора шеф на МВР. Ако не бе толкова трагично,би било комично......Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнес дама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма "Ипон" Бойко Борисов, който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо. Пострадалата е собственик на фирма за химически продукти, масла и изкуствени торове. в-к Капитал от 31.03.1997
100
5
 
10
 
! Отговори
Иван преди 12 години
ГРАЖДАНИ,БЪЛГАРИ........НАРОДА СЕ СЪБУЖДА,ПРОГЛЕДНА,ВЕЧЕ РАЗБИРА КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ПЛАЧЕВНОТО СЪСТОЯНИЕ В КОЕТО СЕ НАМИРА.......БЪЛГАРИЯ Е ЗАЛЯТА С БИЛБОРДОВЕ С ЧЕРЕН НАДПИС НА ИЗЦЯЛО БЯЛ ФОН С ТЕКСТ " ЩЕ УВОЛНЯ БОЙКО БОРИСОВ".........ВСИЧКИ МЕДИИ И ПРЕСА ПРЕДАДОХА ЗА МАСИРАНАТА,ЯВНО КООРДИНИРАНА АКЦИЯ,САМО ТОЗИ НОВИНАРСКИ САЙТ НЕ "ОБЕЛВА" И ДУМА.......АЗ ДНЕС СЕ НАЛОЖИ ДА ПЪТУВАМ И С ОЧИТЕ СИ ВИДЯХ 10-НА ТАКИВА БИЛБОРДА ЗА 100-НА КИЛОМЕТРА........
99
4
 
8
 
! Отговори
за 104 преди 12 години
а руските мекерета дето ни продава на русията от 130 години какви са, ''демократе'' с г*з червен......
98
4
 
10
 
! Отговори
СУМАГОЧИ преди 12 години
навсякъде по света се събира информация за опонентите, в ерата на Уикилиикс живеемно старата *** чак сега разбрала и открила топлата вода
97
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ са си милиционери ! Те нямат нищо общо с демокрацията ! Нещо повече - те са пълно отрицание на демокрацията, а това че слушкат ЕС, Израел и САЩ, съвсем не означава, че са демократи. Нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено !!! Милиционер и демократ са антоними. Няма бивш милиционер ! Това си остава за цял живот. Изкривяване на психиката ... :) Това показва, че ГЕРБ е излязла от утробата на БКП !
96
8
 
25
 
! Отговори
за 95 преди 12 години
Мило дете, за червен се гласува - ако си им роднина, ако ти плащат заплата или ако си мнооого проста....Та ти от кои си ?
95
1
 
9
 
! Отговори
az преди 12 години
ПИСНА МИ ДА ЧЕТА КОЙ КАКВО КАЗАЛ!!!!ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ И СВЪРШЕТЕ НЕЩО ПОЛЕЗНО!!!БАТИ ПОЛИТИЦИТЕ СКАПАНИ. САМО ПЛЯМПАТ ГЛУПОСТИ. АМА И МЕДИИТЕ СА ЗА .....!
94
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да наистина, че всичко се режисира от БКП/БСП и бившите офицери на Държавна сигурност. Сега те са мастити бизнесмени - мулти милионери и няма току така да клекнат пред Бойко. Но на есен всичко зависи от хората, ако вече са прогледнали, България ще продължи с напредъка си, ако ли не се връщаме пак в Глуха на пост комунистическия зъл капитализъм на Банев, Ковачки, брата на Станишев, брата на Милен Велчев, Ив. Костов и др. и др. известни другари.