"Струма" ври и кипи, сияе Плевнелиев

Министърът видя готовата магистрала към 2015 г.
11 юли 2011 20:46,
196
"Струма" ври и кипи, сияе Плевнелиев
Строител №1 в държавата иска "Струма" до 2015 г. Снимка: Булфото

"Целта е до края на 2015 г. да има една модерна магистрала "Струма", в абсолютен синхрон с екологията и природата на България. Това е възможно. Прави се навсякъде в Европа. Ще го направим и в България".

Това каза на пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

"Трябва да направим заедно тази магистрала и най-после да кажем, че един толкова сложен европейски проект, минаващ през национални паркове, през Натура, наистина можем да покажем, че подобни проекти могат да се случат и в България", допълни той.

Още по темата

По думите му подготовката на "Струма" Лот 1 и Лот 4 е на финална фаза,"ври и кипи", отсече Плевнелиев.

"Пътната агенция дава всичко от себе си за автомагистралата и аз съм абсолютно убеден, че по график, както е обявено за Лот 1, ние ще имаме избран изпълнител, както и за Лот 4", убеден е министърът.

Росен Плевнелиев допълни, че създаването на държавното предприятие "Стратегически инфраструктурни проекти" е в график.

Той заяви, че е благодарен на всички парламентарни партии за подкрепата на закона за създаването на това дружество.

"Държавното предприятие трябва за няколко месеца да извърви една много тежка и сложна процедура, която на други институции в България е отнела 3-4 години, и да стане бенифициент по ОП „Транспорт”, за да може да работи с еврофондове.

Най-малкият проблем е назначаването на хората в предприятието. По-важно е разписването на правилата", завърши той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
И откога викаш има корупция във всички етажи на властта?
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МОЖЕ И магистрала Бургас-Средец-ЕЛХОВО-ТОПОЛОВГРАД- ХАРМАНЛИ-КЪРДЖАЛИ-ЗЛАТОГРАД -СМОЛЯН.ТАКА ХЕМ НА ПЛАНИНА В РОДОПИТЕ ЩЕ ХОДИМ,А ТЕ ЩЕ ИДВАТ НА МОРЕ И ЩЕ СЕ ЗАСИЛИ ТЪРГОВИЯТА
89
4
 
2
 
! Отговори
до 77 преди 12 години
И значи как си представяш инвеститора?Кара си той баварията или мерцедеса последен модел и вика яяяя ква хубава магистрала хайде да инвестирам тук.Потресаващо глупаво е това.Инвеститорите се привличат от ниски данъци и добра възвращаемост на вложените средства.В страна със силно застаряващо население и доклади в международните среди за връзки с организираната престъпност на всички етажи на власта както и най-високите нива на корупция в ЕС инвеститори ще дойдат точно никога разбираш ли?
88
3
 
1
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Достатъчно годинки съм и пак ще ти кажа с 2,50 лв. инвестиция нямаПък и сам си отговори че с тия доходи ... а пък данъците високи, бензин висок, плосък данък висок, ток висок, вода висока, винетки , застраховки... пък ти викаш с тия доходи трябва да сме първи по инвестиции, та кво искаш да ми кажеш
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проблемите ви идват толкова далеч от правителството, че не можете да си представите просто. Затова вие ги сменяте, а проблемите ви остават. Защото основният проблем е вътре - в самите вас!
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
магистрала от Русе до Златоград
85
2
 
10
 
! Отговори
Пич преди 12 години
"Може би не разбирам но как строежа на магистрали ще направи хората по-заможни?Как ще открие работни места?"Не разбираш защото си глупав както и останалите няколко милиона бълари, които повтарят безумното изречение, че те "асфалт не ядат". Инфраструктурата, моето момче, е едно от най-важните неща за бизнеса. Лесното и бързо предвижване на хора и стоки означава повече инвеститори, повече фирми, повече пари. Сега разбра ли как точно ще има повече работни места и по-големи доходи?
84
1
 
5
 
! Отговори
do 67 преди 12 години
За да ги има заводите и предприятията,за които говориш всеки чужд инвеститор първо гледа инфраструктурата в близост до даден бъдещ обект,за да знае примерно дали ще му трябват 2 или 5 часа за да стигне от Сандански до София и ако му трябват 5 часа колко повече тирове ще са му нужни за да изпълни седмичната норма за износ,а също доставки на суровини и съответно повечето разходи.В големите фирми има цели отдели дето се занимават с логистика,за която инфраструктурата е от решаващо значение
83
0
 
3
 
! Отговори
45 преди 12 години
ХАХАХА, ти икономика учил ли си, или бай ти *** просто трябва да си дава малоумното мнение навсякъде? Ако се гледаше само заплащането на заетите ние трябваше да сме рекордьори по инвестиции, ама не сме. Хахаха на колко годинки си "ве", 15 имаш ли?
82
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ако Бойко не успеее да направи нещо за България ще каже :- комунистите са виновни, комунистите
81
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Яжте асфалт силно се надявам скоро цялата площ на БГ да бъде асфалтирана в синхрон с екологията
80
8
 
2
 
! Отговори
Илия до 45 преди 12 години
Инвеститор да гледа инфраструктурата-- пак малоумност ГЕРБЕРСКА- ей *** гледа се евтина работна ръка ве стафилококов ама ти си такава и като излезеш от фабриката и като се яхнеш на БМВ то си дето си го купил с кредит е по важно да го изпънеш с 180 отколкото да ти работи главата че с 2.50лв . за бензин няма как да стане да дойде инвеститор, щото транспорта му е скъп а главуняк
79
0
 
3
 
! Отговори
до 68 преди 12 години
Говориш глупости, строежите се извършват от частни фирми но финансирането идва от държавата и по-точно от европейските фондове.
78
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този само на мен ли ми прилича на "полуолигоФЕН" ?
77
0
 
0
 
! Отговори
до Илия преди 12 години
Много рустикални епистоларности си накаканижил... Битието определя житието ;)
76
1
 
7
 
! Отговори
45 преди 12 години
Аман от ***, че и мнението тръгнали да си дават. Инфраструктурата е основно и задължително условие за привличането на инвестиции. Коя голяма компания ще инвестира в БГ като видят само някакви селски пътища разорани?
75
1
 
8
 
! Отговори
none преди 12 години
Браво !!! Така се прави !!!
74
0
 
2
 
! Отговори
До 70 преди 12 години
Не съм социалист ,а човек който не повтаря като папагал това което му кажат партийните секретари на -БСП,ГИРБ,СДС и т.н..Те затова западните политици и не режат ленти защото им е ясно че друг е строил това което се открива.На нашите политици от рязане на ленти и правене на първи копки не им остава време да работят това за което получават заплати.
73
2
 
3
 
! Отговори
Недко от Русе преди 12 години
Аз не разбирам това правителство,кога ще започне да мисли за магистрали от Русе за София,от Русе за Варна, от Русе за Бургас,от Русе за Пловдив??? Всички УПРАВНИЦИ бягът от Русе,като дявол от тамян??? Защо се страхуват от моят град,и това е от освобождението от турско робство до сега ???
72
6
 
3
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Най лъжливото правителство е ГЕРБ а толкова приятна държава, народ бачкатор а се гаврят с него , защо- защото е наивен и блее като овцете на поляна а овчаря с каракачанките муа сланина, мас и картофи и се радва че ще издои и последното мляко на работещите овце