БСП дава на прокурор одита на Селскостопанската академия

Законът не е спазен, това е политическа поръчка, смятат социалистите
Обновена: 15 юли 2011 14:03 | 15 юли 2011 14:03,
39
БСП дава на прокурор одита на Селскостопанската академия
От БСП подозират документна измама. Снимка: архив, БТА

БСП възнамерява да подаде сигнал в прокуратурата за одита на Селскостопанската академия, който откри нарушения при имотното й управление и стана за отстраняването на председателя Светла Бъчварова. Социалистите подозират документна измама от страна на Сметната палата. 

Очевидно е неспазването на закона по отношение на одита, каза лидерът на БСП Сергей Станишев. Той обяви, че социалистите ще искат парламентарна комисия да разследва случилото се.

По време на парламентарния контрол от БСП попитаха премиера за уволнението на шефката на Селскостопанската академия Светла Бъчварова.

Станишев заяви, че зам.-министър Георги Костов, който временно оглави академията, не се ползва с уважение и авторитет от страна на хората, работещи там.

„Абсолютно ясно е, че става дума за политическа поръчка от министър Найденов и той нееднократно е заплашвал г-жа Бъчварова, още повече той е искал неща, които са противозаконни”, разпали се лидерът на социалистите.

„Ясни са апетитите и намерението на г-н Костов е заявявано нееднократно – да се разбие производствената дейност от научната“, заяви Станишев.

Още по темата

По думите му апетитите са към тези 100 хил. декара, който се оценява на 2 млрд. лв.

„Опасенията ви, че някой може нещо да направи със Селскостопанската академия, са неоснователни“, увери премиерът Бойко Борисов в отговор на питането.

„Знаете какви заменки се правеха по време на тройната коалиция. Явно мислите, че това можем да го направим и ние, две години минаха – не сме го направили“, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: одитСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
samo sled nqkoi drug mesec shte stani duma zxa kogo shte glasuva me uspeh.
36
1
 
2
 
! Отговори
bai hu. преди 12 години
upsurd-bai-hu.-spetzialen pozdrav za stani6kata
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА ГО ДУХАТ *** ...
34
1
 
4
 
! Отговори
niki преди 12 години
abe stiga pokazvaite tiq pederasi be nemali muje vuv taq propadnala durjava be.......
33
1
 
3
 
! Отговори
Червеното сърце преди 12 години
Другари от БСП, пичове, сбъркахте че давате уволнението на вашия човек, шефката на ССА, на прокурор. То че и Б.Велчев е от вашите среди, е отдавна ясно, но от него не всичко зависи. Затова трябваше да дадете жалбата на КС на Малкия Пъпеш - проф.Танчев. Там са вашите хора, вече са си пили хапчето против жегата, може и други хапчета да са пили и сега са на бойни нога. Старческата кръв, подгрявана от жаркото слънце, не кипи , а ври за нови подвизи в името на Червената Идея. Достатъчно е да им дадете жалбата и да извикате: Бъди готов! и в отговор ще чуете бодрото "Винаги готови!, произнесено с апломб от старческите, но бодри сърца!
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СКРИЙ СЕ КОМУНИСТИЧЕСКО МИШКО !!!!
31
1
 
6
 
! Отговори
..... преди 12 години
Група от няколко мъже се приближава до една кола и почукват по прозореца.-Да, кажете какво има.-Група терористи са хванали Сергей Станишев и искат един милион евро или иначе ще го залеят с бензин и ще го запалят.Затова сега обикаляме и събираме от хората помощи, кой колкото даде.- И колко сте събрали до сега?-Ами хората дават с охота. До сега сме събрали 300 литра и бързо нараства количеството.
30
3
 
7
 
! Отговори
ревизоро преди 12 години
голяма далавера за комунистите бе ССАпарите от ССА не отиваха за наука а за мекерета като този на снимкатасега са претиснати до стената от Борисов и вадят от арсенала си и тайният си агент Лостов - агент Ваня- сътрудник на КГБ, измамил хиляди избирателиБъчварова на прокор трябва да бъде дадена а не одита(проверката) на сметната палатаКомунистите не искаст да им бъдат разкривани далаверите - никакви сметни палати, никакви одити, никаква конфискация, никаква лустрация.
29
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига сте говорили против ***. Кой ги избира толкова пъти? Марсианците ли? Нямате право да се оплаквате РОБИ
28
9
 
3
 
! Отговори
topor преди 12 години
Какъвто и да е Станишев, това е човекът, който преди време даде най-точното определение на герберите( ЦвЦв, Лъчо Умното и компания ) с култовия поздрав "Здравейте, циркаджии!".
27
9
 
2
 
! Отговори
българин преди 12 години
Неграмотните гербери нищо друго не могат освен да унищожават кадърните хора и да назначават разни *** на възлови места.Не смениха ли всички ръководители в земеделските институции. За тях грамотните и знаещите са заплаха защото те са *** и простаци които се занимават само с простотии.
26
1
 
5
 
! Отговори
www преди 12 години
тоя и жена ли си има - явно е сляпа ***.
25
1
 
4
 
! Отговори
Морския преди 12 години
Не го именувайте съсел. Това за него е комплимент. Съселът е къде къде по-симпатичен. По скоро този прилича на паткан(плъх). Така, че патканчо (плъхчо) по би му отивало. Браво на екипа на сайта - само такива противни фотоси да публикува, та хората да се отвратят от него.
24
3
 
3
 
! Отговори
В Родината , преди 12 години
даването на прокурор , е като да поиграеш на " тука има , тука нема ". А когато , това се прави от Станишев , то е като да познаеш , в кой крачол го носи . Никакъв шанс .
23
8
 
4
 
! Отговори
Алексей преди 12 години
Правителството организира политическа чистка. На мястото на кадърни специалисти се назначават наши хора с партиен поръчител.Герберските матросовци вместо да мислят и да си дадат сметка, че развитието на страната при такива кадрови решения е обречено, ръсят глупави квалификации. Сега ми е ясно защо са гласували за вожда.Той ще е по-учен от тях.Чел е Винету.
22
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-скоро бих станал гей, отколкото *** като ББ.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПротивЕн*
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Dolu LAINANATA republika...lainanite republikanzi dago LAPAT...VASTANOVAVANE na ZARSTVO BALGARIA i na TARNOVSKATA KONSTITUZIA...
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този ми е противан.но че гербавите са *** е факт!
18
9
 
6
 
! Отговори
бай Ганьо преди 12 години
Слушах дебатите по Хоризонт: ама за сетен път се убеждавам, колко е глупав ББ - като не можа да намери аргументи да си оправдае политическата поръчка изръси, че БСП защитавала професорката защото е кумунистка - еталон за елементарност!