Взривове пред столични офиси на РЗС и ДСБ

Няма пострадали, но са нанесени сериозни щети
Обновена: 19 юли 2011 15:01 | 19 юли 2011 07:48,
618
Взривове пред столични офиси на РЗС и ДСБ
Снимка: Архив Булфото

Два взрива са избухнали пред централите на РЗС и ДСБ в столицата, съобщи пред "Фокус" директорът на СДВР комисар Валери Йорданов.

Около 150 г е количеството на взривното вещество, което е използвано при първия взрив пред централата на РЗС на бул. "Дондуков". Сигналът е получен в 3,58 часа, а следващият около 20 минути по-късно.

При инцидентите няма пострадали, изпочупени са стъкла.

Вторият случай е пред клуб на ДСБ на бул. "Сливница" – отново има счупени стъкла и няма пострадали.

Лидерът на РЗС Яне Янев коментира, че това е груба провокация срещу демокрацията и сигурността на българските граждани.

Той направи паралел между инцидента от тази нощ и взрива пред редакцията на близкия до Алексей Петров вестник "Галерия" преди няколко месеца.

"Надявам се много бързо органите на правосъдието на сигурността, на правоохранителната система да дадат отговори", коментира и тъмносиният депутат Веселин Методиев.

На въпрос смята ли, че има връзка с предстоящия евродоклад или с дебатите по вота на недоверие, Методиев каза: "Ще е много страшно, ако има връзка!"

И лидерът на "Атака" Волен Сидеров изрази възмущение от взривовете в столицата.

Пред "Фокус" той заяви, че такива действия са осъдителни.

"Имали сме подобни нападения в отделни наши клубове и знам от личен опит. При всички случаи мога само да изразя единствено отрицателно мнение към подобни действия", каза Сидеров.

По думите му въпрос на следствие и установяване е дали има връзка между взривовете и политическата обстановка у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


618
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
563
3
 
9
 
! Отговори
чочко преди 12 години
Какъвто Яне, такъв и взрива. Мек, гласовит и закачлив... обичам те Янчо бейби ;-)
562
7
 
7
 
! Отговори
Чибук преди 12 години
Най-хубавото е, че няма пострадали.Иначе за мен е ясно, че някой си прави игрички.Не вярвам ГЕРБ да са толкова глупави да поръчват взривовете, макар че сега господата от РЗС и ДСБ ще почнат да ни убеждават точно в това.Най-вероятно сами са се взривили!
561
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Новата тактика на РЗС ...самовзривяване и после търсим жертвата...Борисов
560
2
 
3
 
! Отговори
колкото преди 12 години
колкото и тъпотии да се дрънкат, и с вълшебната пръчка от тликва да са прави човекоподобен все тая.. отивате си..... айда ъррррр..овце
559
7
 
7
 
! Отговори
ГГ преди 12 години
Не са поръчани от Бойко, но са негови психясали фенове- гербери, които не могат да понесат, че някой може да не харесва божествените му дела! Затова ще ги открият толкова, колкото откриха тези от "Галерия", пък и вождът, както и тогава, каза, че сами са си направили взривовете. А това значи, че никой няма да се занимава с тях!
558
1
 
11
 
! Отговори
Schreihals преди 12 години
Забравили са да сложат и пред Парламента!И без тва полза няма от тия уяли се корумпирани главочи! :-)))
557
12
 
25
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Според мен това е евтин опит на РЗС и ДСБ да привлекат внимание към себе си и да обвинят ГЕРБ!
556
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквито политиците такива и бомните - много шумни а резултати никакви.
555
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
565,писал си по всички сайтове едно и също,спри или смени дрогата, идва ти силна или от РЗС ти плащат да драскаш по сайтовете с дрога-обаче тя ти е сварила мозъка.
554
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те не знаеха нищо. И не трябваше да знаят. Не помнеха нищо. И не трябваше да помнят. Не четяха нищо. И не трябваше да четат. Не мислеха. И не трябваше да мислят. Не разсъждаваха. И не трябваше да разсъждават.....Първото, което научаваха, беше да мразят враговете, да боготворят Б.Б., да се страхуват от него и да се подчиняват.....От тях се искаше да сричат, да си напишат имената с не повече от 5 грешки, да членуват в Деца-ГЕРБ, Ученици-ГЕРБ и Младежи-ГЕРБ, да бъдат предани на ГЕРБ и Б.Б. до смърт и след това; да ненавиждат предателите и враговете, да ги разпознават безпогрешно и да ги залавят; да дебнат, да слухтят, да душат и да доносничат за родители, учители, приятели, съседи, познати и непознати; да знаят наизуст биографията на Б.Б., речите на Б.Б. и химните в негова чест и прослава.....Те светкавично разконспирираха като предател и враг всеки, който твърдеше, че азбуката е създадена не от Б.Б. и Цв.Цв.; че 2 плюс 2 не е колкото каже Б.Б.; че в романа Под игото главният герой не се казва Бойко Огнеборец; че Б.Б. не означава Благодарим ти, Боже!; че мутра не е комплимент, нито пример за подражание, нито олицетворение на борбата за справедливост....
553
4
 
28
 
! Отговори
ФАКТ преди 12 години
То не бяхафлашки,билбордове,платени драскачи,интернет сайтове,взривове пред вестници,взривове пред партийни клубове - ТОВА Е ЛИЦЕТО НА комунистите в България.
552
4
 
9
 
! Отговори
хе-хе преди 12 години
"Лидерът на РЗС Яне Янев коментира, че това е груба провокация срещу демокрацията и сигурността на българските граждани."А Трактора какво коментира? :)
551
6
 
22
 
! Отговори
жалко е преди 12 години
Добре де, нали разбирате че Б.Б. и ГЕРБ не са толкова ***,че да поръчат толкова очевидни атентати, с които веднага ще бъдат свързани. За себе си съм абсолютно убеден, че невинните ангелчета от РЗС и ДСБ сами стоя зад това и го използват за евтин ПР преди вота и президенстките избори. Както са я подкарали като нищо някой невеинен човек ще загине заради доказани *** като Яне Янев и прочие.
550
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сидеров ще гласува на вота за мутрите, които слагат бомби. Свършено е с Атака!
549
2
 
8
 
! Отговори
светлана преди 12 години
Прозирам - дългата ръка на Алексей Петров и кликата около него. Жалко, много жалко, че точно в кризата очерняме отново пред света. Явно промуната на статуквото не се харесва на мафиотската пирамида.Погнаха ги и сега полицията и Цветанов са виновни,опитват се да провокират преди вота.Оф,Яне ти Многострадална Геновево-вече сме обръгнали и лесно хващаме маймунжулуците на всички политически клики- гербовци, седесари бесепета и т.н. Жалки истории, на жалки хора.
548
2
 
8
 
! Отговори
julii преди 12 години
NISTO NOVO POD SLANCETO.TOVA SA STARI NOMERA NA KOMUNIAGITE,EDVA LI NIAKOI STE IM POVIARVA.NESTO NOVO TRIABVA DA IZMISLIAT.
547
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за всички политици,да им се взривят задниците мазни.
546
1
 
4
 
! Отговори
космонафт преди 12 години
извънземните са били
545
6
 
4
 
! Отговори
Цурко преди 12 години
Иначе малки момиченца в Кърджали и Човека глас можем да бием,обаче като не можем да намерим хора слагащи бомби,ще кажем че те са си ги сложили
544
1
 
5
 
! Отговори
НЛО преди 12 години
ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ОФИСИ НА ОПОЗИЦИЯТА КАТО МИНАВАТЕ ПОКРАЙ ТЯХ.