Взривове пред столични офиси на РЗС и ДСБ

Няма пострадали, но са нанесени сериозни щети
Обновена: 19 юли 2011 15:01 | 19 юли 2011 07:48,
618
Взривове пред столични офиси на РЗС и ДСБ
Снимка: Архив Булфото

Два взрива са избухнали пред централите на РЗС и ДСБ в столицата, съобщи пред "Фокус" директорът на СДВР комисар Валери Йорданов.

Около 150 г е количеството на взривното вещество, което е използвано при първия взрив пред централата на РЗС на бул. "Дондуков". Сигналът е получен в 3,58 часа, а следващият около 20 минути по-късно.

При инцидентите няма пострадали, изпочупени са стъкла.

Вторият случай е пред клуб на ДСБ на бул. "Сливница" – отново има счупени стъкла и няма пострадали.

Лидерът на РЗС Яне Янев коментира, че това е груба провокация срещу демокрацията и сигурността на българските граждани.

Той направи паралел между инцидента от тази нощ и взрива пред редакцията на близкия до Алексей Петров вестник "Галерия" преди няколко месеца.

"Надявам се много бързо органите на правосъдието на сигурността, на правоохранителната система да дадат отговори", коментира и тъмносиният депутат Веселин Методиев.

На въпрос смята ли, че има връзка с предстоящия евродоклад или с дебатите по вота на недоверие, Методиев каза: "Ще е много страшно, ако има връзка!"

И лидерът на "Атака" Волен Сидеров изрази възмущение от взривовете в столицата.

Пред "Фокус" той заяви, че такива действия са осъдителни.

"Имали сме подобни нападения в отделни наши клубове и знам от личен опит. При всички случаи мога само да изразя единствено отрицателно мнение към подобни действия", каза Сидеров.

По думите му въпрос на следствие и установяване е дали има връзка между взривовете и политическата обстановка у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


618
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
503
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До къде стигнаха тези хора в безсилието си OMG ...... Аз не мисля че има човек или партия в Българаия които се страхуват от тия две партийки , камоли бомби да им слагат !!!
502
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честит 40-ти рожден ден на НАЙ-ГОЛЕМИЯ - Виталий Кличко.
501
0
 
8
 
! Отговори
аз направих,аз дадох преди 12 години
На местото на ст.Ю.Гагарин във Варна зеят два огромни кратера вече 5,6 години.Групировката *** щяха да го правят.Батя ви Боико,строителя на нова България,много бързо и лесно успя да убеди *** да заебат Варна и стадиона им тъи като Варна не е герберски град и да финансират многофункционалната спортна зала в София.Сега тя носи името"АРМЕЕЦ"."Аз построих""Аз отпуснах"Аз дадох""Аз съм разрешил"и т.н.Мутренски приказки,мутренско правителство.Да си *** мамата варненци с техният стадион.Зала Армеец.
500
3
 
9
 
! Отговори
реалити преди 12 години
Сега другарите са се събрали под някоя дебела сянка, четат новините, платените коментари и се кефят. румен Петков вдига поредната наздравица, Тони Кутев се усмихва мазно, тостовете са многобройни. Предвкусват другарите съкрушителна победа на изборит, тренират печални и сериозни физиономии, четат и зубрят речите си за пред медиите, тренират жестове и погледи, а Румен пак налива в чашите.... "Наздраве, другари!".
499
3
 
3
 
! Отговори
МАМКАМУ преди 12 години
всеки ден ме е повече и повече срам, че съм българин. *** ЗАЩО СЕ РОДИХ В ТАЗИ *** ДУПКА ГОСПОДИ
498
1
 
5
 
! Отговори
комбайнер преди 12 години
Тракторът в атака.Другото е следствие....
497
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
27.09.2007 г. "Бил съм член на БКП, както другите момчета във факултета "Противопожарна отбрана" на МВР", каза кметът на София Бойко Борисов пред Нова телевизия. ПРЕЗ 1990-ТА НЕ ПОДПИСВА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ДЕПОЛИТИЗИРАНЕ И НАПУСКА МВР.Някога,за да станеш офицер от МВР,какъвто е бил баща му ,а в последствие и самия Бойко,комунистите проучваха всеки род до девето коляно...Как син и правнук на "враг на народа" са станали офицери от МВР..Е ЛЪЖЕ ЛИ БОРИСОВ ЗА ДЯДО СИ?
496
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предлагам да се изтребват в парламента ,а не по софийските улици
495
3
 
5
 
! Отговори
you преди 12 години
Добре понеже гледам минусите и настроенията, ще питам. Не ми пука за ГЕРБ и не ме топли дали те ще са на власт. Все тая. Но според Вас явно - ГЕРБ решават преди ВОТА на недоверие за сигурността, да сплашат РЗС, и ДСБ (wtf кой му пука за тях, та те са ПДК - последна дупка на кавала) като им сложат по 20 гр. взривче в центъра на София. Е, тва сигурно дори бабите и дядовците няма да му се вържат. Направо ме вбесяват тея тъпотии. Не знам...
494
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВСИЧКИ ХОРА НАД СРЕДНО ИНТЕЛИЧЕНТНОТО НИВО В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ ГО РАЗБРАХА БОРИСОВ ЩО ЗА СТОКА Е, И КАКВИ ГИ ВЪРШИ.В МОМЕНТА САМО НЕ ДОБРЕ ОСВЕДОМЕНИТЕ И СЛАБО ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ ОЩЕ МУ СЕ ВРЪЗВАТ НА НОМЕРАТА.
493
3
 
8
 
! Отговори
ivan преди 12 години
Стига сте се самовзривявали, че ще нараните някой невинен накрая..
492
2
 
9
 
! Отговори
БОБИ преди 12 години
Бойко миндила беше лявото мъдо на бай ТОШО,*** ултра червената ***,той не бил комунист,може би розово *** с цвят червен.
491
2
 
6
 
! Отговори
РОТ ФРОНТ преди 12 години
Другари,какви са тези бомби ? Нов век сме. Мероприятия от рода на "Света Неделя" отдавна не работят. Да не вземете да запалите сега централата на Дъ Съй Беза да изгорят отчетите на драгалевския ***.
490
1
 
5
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Взривове пред партийни клубове през 21 век - това покзава,че в България цари пълен хаос.Вижте ругатните в коментарите в този интернетен вестник, вижте училищата в междучасията, когато децата се бият и раняват, вижте взаимоотношенията в самия парламент - всичко това е свързано. Едно хаотично, грубо общество / всъщост необщество/, което просто си копае гроба ! Отнякъде трябва да се започне. Няма да стане само с полицейски мерки, трябва да се реформира държавата и нейната социална политика.
489
3
 
7
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОВ преди 12 години
"Другари, до сега ние бяхме изправени пред ръба на една страшна пропаст, но ето че най-накрая с БОРИСОВ направихме решителна крачка напред!"
488
0
 
3
 
! Отговори
Зайо преди 12 години
Партийни централи - а що нямат охранителни камери на входа?
487
0
 
1
 
! Отговори
до 489 преди 12 години
Какъв интернет бе смешкаа хахахахахахаха
486
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Журналистите към Дянков:-Господин Дянков как смятате да се справите с кризата която сам направихте с неразплащането си в България?-Дянков: Има народ има проблем! Няма народ няма проблем!Следват бурни аплодисменти...
485
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
468:-прочети "1984" или "фермата на животните" на Оруел,а не само "Винету" и тогава частично може да ти се изяснят някои неща!!!!!и може би ще разбереш че не са ЛУДИ тези,които се страхуват от тези взривове,не като акт и шум,а като прелюдия на това което следва!!!попитай по-възрастните от теб как през 1944год. по същия начин с идиотдски популиски приказки и обещания дойдоха на власт в България,тези,които създадоха и сегашните управници,възпитавайки ги в своите школи на ДС!
484
5
 
5
 
! Отговори
да преди 12 години
ЯНЕВ ЗНАЕ КОИ СА АТЕНТАТОРИТЕ, НАЛИ? Костов знае и той. Да. А кой ли им помогна да се самовзривят? Да не би трактора и патрадачкови? Ще чакаме следващата пресконференция "като с уволнението на Бойко",за да узнаем истината за сомовзривяването.