Взривове пред столични офиси на РЗС и ДСБ

Няма пострадали, но са нанесени сериозни щети
Обновена: 19 юли 2011 15:01 | 19 юли 2011 07:48,
618
Взривове пред столични офиси на РЗС и ДСБ
Снимка: Архив Булфото

Два взрива са избухнали пред централите на РЗС и ДСБ в столицата, съобщи пред "Фокус" директорът на СДВР комисар Валери Йорданов.

Около 150 г е количеството на взривното вещество, което е използвано при първия взрив пред централата на РЗС на бул. "Дондуков". Сигналът е получен в 3,58 часа, а следващият около 20 минути по-късно.

При инцидентите няма пострадали, изпочупени са стъкла.

Вторият случай е пред клуб на ДСБ на бул. "Сливница" – отново има счупени стъкла и няма пострадали.

Лидерът на РЗС Яне Янев коментира, че това е груба провокация срещу демокрацията и сигурността на българските граждани.

Той направи паралел между инцидента от тази нощ и взрива пред редакцията на близкия до Алексей Петров вестник "Галерия" преди няколко месеца.

"Надявам се много бързо органите на правосъдието на сигурността, на правоохранителната система да дадат отговори", коментира и тъмносиният депутат Веселин Методиев.

На въпрос смята ли, че има връзка с предстоящия евродоклад или с дебатите по вота на недоверие, Методиев каза: "Ще е много страшно, ако има връзка!"

И лидерът на "Атака" Волен Сидеров изрази възмущение от взривовете в столицата.

Пред "Фокус" той заяви, че такива действия са осъдителни.

"Имали сме подобни нападения в отделни наши клубове и знам от личен опит. При всички случаи мога само да изразя единствено отрицателно мнение към подобни действия", каза Сидеров.

По думите му въпрос на следствие и установяване е дали има връзка между взривовете и политическата обстановка у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


618
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
543
5
 
9
 
! Отговори
бивш син избирател преди 12 години
тия явно нищо ново не са научили,кой *** ще ви се хваща на идиотските номеракостов го активират в особено важни случаи,като да осигури двата мандата на гоцето,сега явно много са засегнати интересите на бсп-дпс мафията а има и друго,щом са го причислили в категорията на янето значи вече не им е особено ценен агент беше ценен агент когато трябваше да разпилее два и половина милиона сини избиратели
542
1
 
7
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Скуука!!Да измислят нещо ново за забава на народа.
541
1
 
5
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
Нормативният акт, приет след няколкомесечни ожесточени дебати и откровени скандали от предишния парламент през пролетта, може да изпразни от съдържание едно от най-атрактивните предизборни обещания на Бойко Борисов и компания санкциониране на корумпираните чиновници и общинари, принудили Брюксел да блокира почти всички европейски програми за България.
540
0
 
3
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
Необходимостта от подобна среща на антимафиотския и антикорупционен връх, също е "кодирана" в съдържанието на чл.1 ал.1 от ЗА. Освен че опрощава греховете на следствените и подсъдимите, тази разпоредба буквалнозабранява на прокуратурата да образува дела за "непредпазливи" престъпления,извършени до 1 юли 2008 г., но... установени след влизането на ГЕРБ във властта.
539
3
 
6
 
! Отговори
hm преди 12 години
де го Цветанов да каже пак че всички престъпници ги бил арестувал и колко цъфтим и вържем докато те ни управляват
538
1
 
4
 
! Отговори
до 546 преди 12 години
Старшина ФАКТИ глупаво размиваш коментарите. Това в отдел НАРОДНА МИЛИЦИЯ към ГЕРБ ли е поръчано да го правите ???
537
0
 
2
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
След влизането на ЗА в сила обаче всички предварителни проверки, досъдебни производства и съдебни процеси, влизащи в обсега на чл.1 ал.1 от ЗА, трябва да бъдат прекратени незабавно.Какъв е реалният брой на щастливците, които трябва да черпят, докато са живи един Господ знае! Със сигурност обаче е известно, чепървите късметлии въобще не влизат в категориите "кокошкари" или "престъпници по неволя".
536
0
 
2
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
Логиката е известна: при този тип престъпни деяния е почти невъзможно да бъдат доказани умисъл, измама или кражба и затова органите на досъдебното производство предпочитат да работят с текстовете за безстопанственост.Резултатите също са известни. До приемането на ЗА в сила, всички погнати "бели якички" се разминаваха с решетките по три начина: административна глоба (чл.78а от НК), пробация или размотаване на делата до погасяване на давността.
535
0
 
2
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
Свършеното от органите на досъдебното производство през последното десетилетие обаче прави картината доста по-зловеща: две трети от обвиняемите и подсъдимите за безстопанственост са разследвани и съдени като извършители на престъпление по непредпазливост (чл.219 ал.1 и ал.2 от НК). При това без да има някакво значение за какво точно иде реч: злоупотреба с пари от еврофондовете, манипулиране на обществена поръчка, откровена кражба на помощи за възстановяване на щети от природни бедствия.
534
3
 
4
 
! Отговори
ХММ преди 12 години
Възраждането на политическият тероризъм е следствие на политиката на разделение и насаждане на омраза на всякаква основа...Днес гърмят шашки, а утре?!България е страна с изключително богата история по отношение на тероризъм и терористични практики, четете историята !!!!!!!!!!!!!!!!Бойко влез в час ! Чуи някой от твойте, който може да мисли и не иска да ти се подмазва ! Поне ти като не четеш, някой друг може да го прави !
533
0
 
2
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
От справка на правосъдното министерство, публикувана във "Труд" около месец след влизането на закона в сила, става ясно, че амнистията тутакси е снела от плещите на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" грижите за... 356 души:- трима са освободени предсрочно;- 257 души са напуснали килиите, защото са излежали отгоре максималните срокове за продължавано престъпление;- 29-има са освободени поради драстични разлики в присъдите, отредени им за едно и също престъпление;
532
0
 
1
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
"Амнистират се, като се освобождават от наказателна отговорност и от последиците на осъждането, лицата, които до 1 юли 2008 г.са извършили престъпления по непредпазливост, за които по закон се предвижда лишаване от свобода до 5 години или друго по-леко наказание", гласи чл.1 ал.1 от ЗА, обнародван в "Държавен вестник" на 7 април и влязъл в сила на 22 април 2009 година.
531
0
 
1
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
"Целта на предложения законопроект е до известна степен да облекчи съдебната система от дела за дребни престъпления, които завършват с административно наказание, а така също и да разтовари, макар и незначително, органите по изпълнение на наказанията. Естествено като всяка амнистия тя има и определено стимулиращо въздействие върху осъдените лица", се казва в мотивите на проектозакона за амнистията, внесен в парламента от Министерския съвет в края на 2008 година.
530
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали сами са си взривили офисите ???????????????????????НИКОЙ НЕ ЗНАЕ , НО МОЖЕ БИ НАВРЕМЕТО СЛАВЧО ХРИСТОВ , СЪВСЕМ САМ И ДОБРОВОЛНО СЛЕД КАТО БОЙКО СТАНА ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР ПРЕХВЪРЛИ "СИБАНК" НА ЦВЕТЕЛИНА ????????ЕЙ ТЪЙ ОТ ДОБРО СЪРЦЕ , НЕ Е ЗАПЛАШВАН ХИЧ , ТОЙ ТОЛКОЗ ДОБРОДУШЕН ЧЕ И Я ХАРИЗА ?????Тя работата от ясна по ясна , хем сплашват хем след това полицейщина.И набеждаване и задържане на когото си поискат. Аре Апартамент - давай сега ти се е паднало ...............
529
1
 
1
 
! Отговори
ФАКТИ преди 12 години
Тройната коалиция върза ръцете на ГЕРБ със закон, амнистиращ наред и завинагиПо правило амнистиращите закони са свързани с осъдени лица, т.е. с тях се намаляват вече наложени наказания или пък се освобождават затворници. Изненадващо обаче през пролетта на тази година депутатите от 40-ото Народно събрание приеха Закон за амнистията (ЗА), който освободи от наказателна отговорност дори и... "белите якички", злоупотребили със служебното си положение и подведени под отговорност за безстопанственост
528
0
 
1
 
! Отговори
OoOoO преди 12 години
оп грешка,до 537
527
0
 
3
 
! Отговори
OoOoO преди 12 години
до 531. Да не се засегна нещо?Бате Боко да не би, да не ви е дал бибата да му лапкате днес?Поне се аргументирай като правиш обвинения!Или не си способен на тоооолллкоооовааа голяма мисловна дейност?Я прочети Винету,бай дъ уей _)_
526
1
 
1
 
! Отговори
до 531 преди 12 години
пич прочитам ти първото изречение и веднага разбирам колко си *** и ограничен !!!!
525
7
 
6
 
! Отговори
мнъхтуътрфку преди 12 години
ей мамка му стара,тия са готови да срутят цялата държава само и само да дойдат на власт.хората в софия знаят 4е сами са си направили бомбите,но виж в провинцията дето са стари хора пове4ето останали ,като 4уят новината си казват..брей тези от герб какви са атентатори и им обръщат гръб.именно затова е вси4ко това.много гнусна работа.доста хора са заблудени и ще повярват на янев и костов.
524
5
 
2
 
! Отговори
въпрос преди 12 години
платените червени драскачи от колко време са си подготвили репликите? А лидерите им? Защо когато говорят другарите от Позитано, Дондуков, ДПС, РЗС и Сие. винаги имам чувството, че едвам сдържат усмивките си? Може би защото, знаят в какъв цирк участват и колко са нелепи приказките им?