Взривове пред столични офиси на РЗС и ДСБ

Няма пострадали, но са нанесени сериозни щети
Обновена: 19 юли 2011 15:01 | 19 юли 2011 07:48,
618
Взривове пред столични офиси на РЗС и ДСБ
Снимка: Архив Булфото

Два взрива са избухнали пред централите на РЗС и ДСБ в столицата, съобщи пред "Фокус" директорът на СДВР комисар Валери Йорданов.

Около 150 г е количеството на взривното вещество, което е използвано при първия взрив пред централата на РЗС на бул. "Дондуков". Сигналът е получен в 3,58 часа, а следващият около 20 минути по-късно.

При инцидентите няма пострадали, изпочупени са стъкла.

Вторият случай е пред клуб на ДСБ на бул. "Сливница" – отново има счупени стъкла и няма пострадали.

Лидерът на РЗС Яне Янев коментира, че това е груба провокация срещу демокрацията и сигурността на българските граждани.

Той направи паралел между инцидента от тази нощ и взрива пред редакцията на близкия до Алексей Петров вестник "Галерия" преди няколко месеца.

"Надявам се много бързо органите на правосъдието на сигурността, на правоохранителната система да дадат отговори", коментира и тъмносиният депутат Веселин Методиев.

На въпрос смята ли, че има връзка с предстоящия евродоклад или с дебатите по вота на недоверие, Методиев каза: "Ще е много страшно, ако има връзка!"

И лидерът на "Атака" Волен Сидеров изрази възмущение от взривовете в столицата.

Пред "Фокус" той заяви, че такива действия са осъдителни.

"Имали сме подобни нападения в отделни наши клубове и знам от личен опит. При всички случаи мога само да изразя единствено отрицателно мнение към подобни действия", каза Сидеров.

По думите му въпрос на следствие и установяване е дали има връзка между взривовете и политическата обстановка у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


618
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
483
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние сме честни и достойни хора, увери Борисов, говорейки за себе си, за правителството и партията си, като в същото време се разсмя искрено и силно.
482
0
 
6
 
! Отговори
OoOoO преди 12 години
Докато не се разкрие,кой стои зад тия атентати можем да си говорим каквото ни е кеф.Дали са били от Герб или не,времето ще покаже.Доста време отмина от първия взрив,разкрити няма.Това ме навежда на мисълта,че някой не си върши работата ,както трябва!?Така че засега,чисто Цвъцко си е отговорен за взривовете!Дали с бездействие или действие,прикриващо истинския извършител....вината е на МВР!
481
2
 
4
 
! Отговори
Яне преди 12 години
Много обичам думата "флашка", напомня ми на нещо, което обичам да късам със зъби от седалището на Трактора
480
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МУТРЕНСКАТА ГРУПИРОВКА ГЕРБ СТОИ ЗАД ТЕРОРИСТИЧНИТЕ АТАКИ !!!
479
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герб напълно се е сринал подкрепата за него е 1 на 20 души. Само платените драскачи непрекъснато цъкат по няколко плюсчета.Закъсвацията на Борисов в интеренет е голяма.
478
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Dovechera po televiziqta Cvetanov shte se poqvi da obqsni kak e stanalo nali toy vsichko znae predvaritelno
477
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ГО КАЖЕ НО ТОВА Е САМО РАБОТА НА ОКТОПОДА
476
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей онзи дето ни беше оприличил с тоалетна си е много прав .Представяте ли си как гледат от Европа на тези взривове?Туземски методи ползват тук някои болни мозъци.
475
6
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Бойко може да е мутра и всякакъв,но не е глупав.Елементарната логика показва,че той няма НИКАКВА изгода от тези взривове,който мисли обратното значи не може да мисли
474
3
 
3
 
! Отговори
Питащ преди 12 години
Е убу де, и аз не го кльопам нещо БиБи. Че нещо не му е чист косъма говори сам по себе си факта, че Стоичков пак се разпищоли и набра скорост в публичното пространство, демек - стана "инвеститор" дагае..м!Само да питам: убу, бутаме го БиБи, и кой слагаме после? Костов или Янето? Аз викам Янето, оти Костов сме го пробвали. Може да се избира и между Сакса, Сранишко, Доган и Волен. Аз съм за Волен, оти още не сме му яли гов*ното. Ааа, забравих Мартичнчо, с външен министър Надка de Garaage... :)
473
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рядко влизам в този сайт и то с право. Нямам никакво намерение в бъдеще да повторя тази своя грешка и да го посетя отново. Никаква журналистика не откривам тук, а само провокативни и целенасочени публикации. Приятен ден и всичко хубаво.
472
2
 
2
 
! Отговори
никола преди 12 години
Само ви моля не правете коктейли /***/,че КОЖОДЕРИТЕ от Лукойл ще кажат че се е повишило търсенето на горива и ще вдигнат бензина с 1лв. да, да с лев та после да има да свалят с по 0,02лв. и тогава ТИКВАТА ще ни каже че цените падат ли падат, и то при НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ,а сега по сериозно за бензина и дизела,ЗАЩО НИТО ЕДИН ЖУРНАЛИСТ ИЛИ ОНЗИ ЛАКЕЙ СЛАВИ ТРИФОНОВ НЕ ПОПИТАТ ЗАЩО СЕ ВДИГАТ ГОРИВАТА,А ПЕТРОЛА ПО СВЕТА ПАДА,ЗАЩОТО ТУК Е БЪЛГАРИКЯ, ТУК СКОТОВЕТЕ НЕ ПРОТЕСТИРАТ,А ПЛАЩАТ ЛИ ,ПЛАЩА
471
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САМО ГЛУПАЦИТЕ ВЕЧЕ СЕ ДОВЕРЯВАТ НА ТАКИВА КАТО БОРИСОВ И СТАНИЩЕВ ДЕЦАТА НА БКП.
470
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да 474Прав си.Страхът ръководи света.Е и парите и глада,но страх ако има си е друго.
469
1
 
9
 
! Отговори
мнение преди 12 години
Няма ли да дойде някой млад човек в политиката и да каже: "Да забравим миналото, да работим за нашите деца. Нека те живеят в по-добър свят и да не ги тормозим с нашите проблеми!"?Двадесет и две години само плюем по всичко около нас, а никой не пожела да се обединим в името на хората и на бъдещето ни.България има нужда от производство и сигурност на населението. не от политически театри.
468
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ са история - на никой не му пука за титаничните битки с престъпноста на Цветанов или за рязането на лентички от Боко.Хората живеят зле и тва е достатъчно.Като се замисля и по времето на Жан не беше толкова зле...Тия са несравними! 2 милиона работещи бедняци крепящи държавата с трудът и данъците си -ей го калпавият човешки материал.Докато *** са "гласоподаватели" -ей го и електората...Как ще ги разделят с другите лешояди е интересно? *** гласове ще минат 150 лв. Премиерът вече е уволнен! От народа е уволнен , не от политиците ! Пък дори и този народ да е материал , кучета и други мили думи с които Бойко го наричаДОСТАТЪЧНО. ДА ВЛИЗА СЛЕДВАЩИЯ.
467
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еее тук наистина имало платени коментатори. Бях чувал за това, но след като прочетох внимателно всички коментар-вече съм убеден в това.
466
3
 
2
 
! Отговори
МИРО преди 12 години
София винаги е била против Пловдив да се развива - ДЪРЖАВАТА
465
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Sega kato kaja che bulgarite ste oshte s robsko mislene shte mi se sardete,ama ne e li taka kajete mi,Bulgariq veche zaprilicha na Uganda
464
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За съжаление виждам, че бомбите са постигнали целта си, да разделят и противопоставят един на друг българските граждани.