След доклада на Брюксел: Край на даренията за МВР

ЕК постави под въпрос безпристрастността на полицията
21 юли 2011 21:30,
56
След доклада на Брюксел: Край на даренията за МВР
Снимка: Архив Булфото

След забележката от Брюксел МВР слага край на даренията и спонсорирането. Така повече няма да се поставя под въпрос безпристрастността на полицията, изразена в доклада на Европейската Комисия.

Педи около два месеца bTV съобщи за списък с 12 луксозни коли, които да не бъдат спирани, защото собствениците им спонсорирали МВР. Списъкът бил разпространен в няколко караулки в столицата.

Още по темата
След това се оказа  изтече информация, че МВР приема дарения от осъдени и разследвани бизнесмени, а даренията към ведомството рязко са се повишили след идването на ГЕРБ на власт.  Само за първите три месеца на годината пък силовото ведомство, което е и с най-големия бюджет (около 1 млрд. лв.), е събрало рекордните над 6,5 млн. лв. от дарения.

Вътрешната проверка за чадър над спонсорите обаче не откри съществени нарушения. Министър Цветанов отказваше да спре да приема дарения до вчера, когато му е било наредено.

"Ние не можем да компрометираме системата заради дарения от един-два милиона лева", категоричен бе премиерът Бойко Борисов. Той твърди, че когато е бил главен секретар в МВР, не е знаел за тази практика. По думите му очевидно това е ставало по политическа линия.

Покрай разкритията дори финансовият министър Симеон Дянков се учуди за какво са й на полицията дарения, при положение че МВР разполага с 1 милиард лева бюджет.

До момента позицията на кабинета беше, че даренията не обвързват с никакви ангажименти МВР. Сега обаче благодеянията секват, а липсата им ще се компенсира от бюджета, допълва bTV.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
19
 
! Отговори
4-ти километър преди 12 години
Някой от вас видя ли Го великият вожд как се гърчеше сутринта и на въпроса "Защо сега ще ги срете тези дарени" ( цитирам по памет ) - как кършеше пръсти..... било традиция, наследено от предишните........ Да те......... погаля по простата кратуна. От колко години си в системата, която приема дарения?
13
10
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
# 7Стара традиция на ***...
12
1
 
6
 
! Отговори
putin преди 12 години
Российская компания "Атомстройэкспорт" подала в арбитражный суд Международной торговой палаты в Париже к своим болгарским коллегам - Национальной электрической компании Болгарии. Об этом 21 июля сообщает РИА Новости."Атомстройэкспорт" занимается возведением атомной станции в Белене. В апреле 2011 года сообщалось, что все работы по этому проекту временно заморожены, так как Болгария захотела еще раз оценить безопасность АЭС.
11
3
 
12
 
! Отговори
Мутра преди 12 години
Слушайте сега балъци.Разбирам че сте наивни парчета но ся съм пийнал уийски и ша ви обясня за пореден път.Татко направи таз конституция която е за нас умните които правим кинти с бухалки и арогантност и дори имаме по 2-3 вишета от различни унивирситети.Нали се сещате че сички партии са наши иначе за 2 -3 години всичко да е приведено в ред.Затуй много ме разсмивате докато ви бухам по главата как пищите- Ми нали сме в ES господин Мутра защо ме биете и мачкате с черния си джип.Ми вие сте овце бе наши роби до гроб даже и хората извън БГ се смеят с вас колко сте жалки без себестойност и самоуважение.
10
4
 
7
 
! Отговори
дарител преди 12 години
Пак ме закопаха....Всяка вечер си крада по 70-80 литра бензин и даяам 50 процента за патрулките.Е сега кой ще ми свети докато източвам?*** държава. Бабичката и нея тъкмо я уговорих да дава по 10 лева от пенсията за кафе и хамбургери на наряда ,но уви такав им бил късмета.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За такова нещо на запад още на секундата се дава оставка!Бойко Тиквата и Цецо Пудела- това се отнася за вас!!!
8
1
 
11
 
! Отговори
Небесен преди 12 години
Ами сега какаво ша тъ правим!
7
3
 
17
 
! Отговори
new koz преди 12 години
А ББ да си каже кои измисли тая простотия(която ни изложи пред целия свят отново)
6
0
 
9
 
! Отговори
Boko преди 12 години
Российская компания "Атомстройэкспорт" подала в арбитражный суд Международной торговой палаты в Париже к своим болгарским коллегам - Национальной электрической компании Болгарии. Об этом 21 июля сообщает РИА Новости.
5
0
 
13
 
! Отговори
new koz преди 12 години
Ето това е подигравка, трябва от Брюксел да тропнат за да се премахне една порочна практика. Еми направо на тях да дадем властта.
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега даренията ще бъдат лични и под масата.
3
1
 
18
 
! Отговори
ГЕРБ КОЙ ДРУГ преди 12 години
12 луксозни коли, които да не бъдат спирани, защото собствениците им спонсорирали МВР.
2
3
 
4
 
! Отговори
Мутра преди 12 години
И сега какво ще правя?Бях свикнал да вземам книжките на патрулките като пийна и съм в добро настроение на духа!
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
добре че сме в ЕС, че с тия мутри на власт такъв рекет щяха да ни ударят