МВР работи и получава!

Ведомството очаквало и дарение на сграда от компания
Обновена: 5 юли 2011 14:50 | 5 юли 2011 14:33,
140
МВР работи и получава!
МВР шефът с главния секретар на ведомството Калин Георгиев. Снимка: БТА

Даренията в МВР са получени в резултат на реално свършена работа по предотвратяването на престъпната дейност на групи, които биха нанесли в пъти по-голяма щета на съответния дарител.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод скандала с крупните суми, които са се стичали към вътрешното ведомство.

В края на май стана ясно, че от началото на годината МВР е получило от дарители 6,5 млн. лв. След това пък излезе информацията, че сред спонсорите имало осъждани и разследвани.

„Всичко това, което МВР е получило като дарения, е допълнителен ресурс, който дава възможност за осигуряване на сигурността и обществения ред в съответните населени места. МВР и към настоящия момент с рестриктивния бюджет, който имаме, не можем да си позволим повече пари за гориво, което е една от основните разходни части, които прави МВР”, аргументира се МВР шефът. 

Той даде пример, че получени от „Лукойл” дарения са след добра реализация по операцията „Шейховете” и срещу престъпна група, източвала гориво от тръби на компанията.

Още по темата
Спортният тотализатор пък е дарил 10 компютъра след засиленото полицейско присъствие във връзка с рекордния джакпот.

„Даренията са в литри гориво, което е отишло в автомобилите, а не в полицейските шефове и техните автомобили“, отбеляза Цветанов.

Министър съобщи, че в момента се подготвя още едно дарение, което МВР ще получи от една компания. Сградата е използвана като общежитие, но вече била отпаднала тази необходимост.

„В момента ние се нуждаем от подобна сграда, защото там, където се помещаваме, всъщност ние обитаваме една детска градина в един квартал в един областен град”, каза министърът.

МВР ще инвестира определени средства в тази сграда, но те ще са в пъти по-малко, отколкото за ново строителство за районно полицейско управление в този квартал.

Цветанов още веднъж увери, че няма лица, които да са защитени или привилегировани от действията на правоохранителната система, когато се събирали доказателства, за да започне разследване.

По-рано днес вицепремиерът Симеон Дянков заяви, че би трябвало силовото министерство да върне парите, които е получило като дарения, защото МВР е ведомството с най-голям бюджет в държавата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
loshoto е 4e tezi darenia 'zakonnite' koito biaha do sega otivaha v djobovete na top na4alnici a nishto za vedomstvoto ta da moje da se varshi rabotata po profesionalno a vmesto tova oshte polzvat indiga slujitelite i pisheshti mashini ot predi 30godini
140
1
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
ia ne govori glyposti g-n cvetanov hybavoto e che malko hora znaiat kolko milioni se perat v policiata dans prokyratyrata s cel lichno oblagodetelstvane *** ,da ne citiram imena na hora koito sa na slyjba pri vas .
139
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"МВР работи и получава", хе - МВР рекетире и получава!
138
1
 
14
 
! Отговори
:) преди 12 години
"МВР работи и получава!" Представя ли си някой от вас да работи за една фирма /А/, а от друга да му плащат бонуси от друга фирма /Б/ за работата която върши за фирмата /А/ ... как ли се нарича това?! ... това, че ядеме маруля, не означава, че пасеме трева!!!
137
1
 
8
 
! Отговори
opel преди 12 години
ммммечти .работя като съдия.сега имам едно дело за едни милиони.престъплението е налице,мноого работихме,и единия от обвиняемите ми предложи спонсорство еее не на мен на съда 50/50 от въпросната сума,при ясни условия.Смятам да приема ,защото много работихме с колегите и при та зи криза .Всичко ще е законно,с документи.И всички ще са доволни и обвиняемите и колегите и обществото,защото като прекратя делото ,ще спестя доста пари,...не за мен В ИМЕТО НА НАРОДА го правя
136
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 12 години
Не само МВР,получава и Шлифера,скоро апартаментите ще станат 12,да са живи и здрави тъста и тъщата.
135
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 12 години
от изказването на министъра следва, че или ние плащаме недостатъчно за сигурността и правата си или средствата които плащаме са неправомерно разходвани?! ПРЕМИЕРА, в качеството си на изразител на народната воля, както и на основен отговорник пред избирателите, следва да даде обяснения по този въпрос - плащаме малко или плащаме достратъчно, ала се харчи безразборно!!! То е все едно фирма да сключи сделка, и да разчита на подаянията на случайни хора, за да я реализира :)):):):)):)
134
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 12 години
Не зная каква е идеята, дали ние /ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ/ или онези /УПРАВЛЯВАЩИТЕ/ сме *** ... По КОНСТИТУЦИЯ ние /включително граждани и фирми/ плащаме данъци не защото сме много богати, а поради това че ДЪРЖАВАТА срещу платените от нас данъци следва да ни ГАРАНТИРА свобода, физическа неприкосновеност /саморазправа/, защита на имуществото ни /лично и обществено/, правосъдие ... каъо по същия този ЗАКОН само и единственно в правомощията на АРМИЯТА и ПОЛИЦИЯТА е употребата на оръжие срещу ХОРА
133
1
 
8
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Обява :Търсят се овчари за помаклъка от ГЕРБ -- заплата 240лв. максимална и замразена
132
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"В края на май стана ясно, че от началото на годината МВР е получило от дарители 6,5 млн. лв. След това пък излезе информацията, че сред спонсорите имало осъждани и разследвани. "Дарения, консултации, хонорарчета и т.н. - на тези неща в този им вид, в нормалните бели страни им казват кражби и рушвети. Тия надминаха по наглост, рушветчийство и шуробаджананащина даже и предните крадци!
131
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Няма да спра да се чудя как намериха толкова неприятен мъж?
130
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
до бантустан.Точно това е думата - ***.Такива са и кадрите им по места.
129
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добрев пък парадира с добрите си отношения с баш ГЕРБ-ерът Цветан Цветанов. Който използва връзките си, за да урежда на Кирил Добрев супер евтино гориво от същия този Валентин Златев. Говори се, че част от тези 200 хиляди месечно влизат в джоба на Цветан като таен съдружник и покровител на Кирил Добрев.
128
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След този мандат Цецо сигурно ще се е сдобил с още няколко имота, но този път няма да се излъже да са в България, а може би на Сейшелските острови.
127
1
 
6
 
! Отговори
парите на ЦЦ преди 12 години
По време на мандата на БСП Добрев се вихри с доставка на горива за училища, болници и детски градини в общини с червени кметове в Софийска област. Подобни поръчки има и за няколко общини в Смолянско, за които най-вероятно е получил рамо от вярната на Първанов Дора Янкова. Месечните обеми, които Добрев реализира са 1 500 000 литра петрол, които, както вече споменахме, осигуряват на червения барон поне още 200 000 лв. приход. За всички е ясно, че Добрев получава горивата на изключително изгодни цени директно отЛукойл, където тежката дума има Валентин Златев, който е известен като приятеля на ГЕРБ. А младият Добрев пък парадира с добрите си отношения с баш ГЕРБ-ерът Цветан Цветанов. Който използва връзките си, за да урежда на Кирил Добрев супер евтино гориво от същия този Валентин Златев. Говори се, че част от тези 200 хиляди месечно влизат в джоба на Цветан като таен съдружник и покровител на Кирил Добрев.
126
1
 
24
 
! Отговори
помнещ преди 12 години
А какво стана с проверката на доходите на тъста и тъщата?????За апартаментите , гаражите и къщата стаав въпрос.Всичко си замина в миналото нали? Много гнила работа цецо.Не си мисли, че народа забравя. На 23.10 ще ти напомним.Гарантирано от народа, не от герб.
125
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Представям си някой колега на ЦЦ от ЕС да изръси тези глупости пред СМИ.Сигурно ще го уволнят, ама не и в ***.Ако народа не се събуди, така ще я караме още много години.
124
2
 
20
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Министър Цецо *** и подчинените му - мръсните ушеви ***, да си искат пари, сгради и каквото и да било друго от ***, защото само тях защитават, дори ги пазят докато крадат и убиват !!!!Под ръководството на ГРОБ МВР се превърна в една престъпна или най-малкото паразитна организация !!!
123
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цвъцко излиза, ча нашта, родната полиция работи като частна такава бе...
122
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kaкво работи МВР бе, Цвъцко? Вие да не сте благотворителна организация, ба си, дарителските фондове за лечение на деца в чужбина не могат да съберат 6,5 милиона за 6 месеца.... *** нахална милиционерска, кого лъжете и защо си милите че ви вярваме?