"Атака" и независими: Политшизофрения тресе сините

ДСБ и СДС ще гласуват "за" вота, но не искат кабинетът да падне
25 юли 2011 15:32,
207
"Атака" и независими: Политшизофрения тресе сините
Снимка: архив Булфото

Съпредседателят на „Синята коалиция” Мартин Димитров обясни, че сините ще подкрепят вота на недоверие към ГЕРБ, но няма да допуснат да падне правителството.

За това лидерът на „Атака” Волен Сидеров ги упрекна в раздвоение на политическото съзнание.

В изказването си пред залата Мартин Димитров обясни, че в началото на мандата дясната подкрепа за Цветанов е била факт.

Още по темата

„Ние го подкрепяхме в борбата срещу престъпниците, но искахме това да стане по правилата. Не можем да разберем как станаха назначенията във Висшия съдебен съвет. Точно така действаше БСП”, коментира Димитров.

Синият лидер обясни, че заедно с коалиционния си партньор ДСБ ще подкрепят вота на недоверие на „Коалиция за България” и ДПС.

„Но няма да допуснем да падне правителството и да има служебен кабинет, назначен от Георги Първанов”, коментира Мартин Димитров.

За тази цел сините поставиха няколко условия. Поискаха от вътрешния министър пътна карта за модернизация на МВР, ограничаване на използването на СРС-та срещу гражданите и насочването им основно срещу престъпниците. Поискаха да се спре телефонното подслушване, както и отстраняването на знаковите кадри от сектор „Сигурност”, наследени от предишното управление. Като пример беше посочено назначаването на Петко Сертов в служба БОРКОР.

Независимият Димитър Чукарски обясни на Димитров, че с поведението си сините не може да изпълнят и двете функции – хем да подкрепят управлението, хем да гласуват срещу него.

„Бъдете наясно със себе си”, призова ги Чукарски. Към критиката на независимия депутат по адрес на сините се присъедини и лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„За мен това е раздвоение на политическото съзнание”, коментира Сидеров.

„Не можем да си затворим очите. Тези проблеми, ако бъдат заметени под килима, ще се обърнат срещу това правителство”, коментира Мартин Димитров.

И припомни старата си теза, че най-добрите приятели са тези, които посочват грешките.

„Най-лошите са тези, които виждат грешките и казват: „Давай, давай газ, за да падне колата в пропастта”, посочи Димитров.

Волен Сидеров не спести критики и към вносителите на вота.

„До момента от вносителите не чух политическа визия за алтернатива, която ще дойде след това”.

Сидеров подчерта, че първият подпис под вота е бил поставен от лидера на ДПС Ахмед Доган. След което зададе въпроса как Иван Костов ще застане на вота заедно с Доган, когато преди време нарече „проклятието на България”.

„Посмъртно не мога да застана до тези хора, защото те са показали, че работят срещу националните интереси”, допълни Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
13
 
7
 
! Отговори
Юберменш преди 12 години
А тебе те тресе реална шизофрения, Болене. Айде марш да миеш на Бойко седалището.
35
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май ще се молим на "черен"Ваньо да спасява България...Всичко друго е чурук дъска и ще тънем в мизерия...
34
5
 
8
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 12 години
Мартине, разведи се най-сетне с И.Й.К. и направи равносметка на последните няколко години. Тя не е позитивна за СДС, защото лиазон със сектанти никога не е бил полезен. Не е нужно повече да се гърчиш и да се чудиш какво да правиш. По добре болезнен край, отколкото безкрайни болки !
33
1
 
7
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
OPOZICIQTA E V ISTORIQTA.KOSTOV ZAKOPA I NEQ.
32
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мухобойко или боко или там както го наричата платените комуноиди слага в малкия си джоб цялата БГ некадърна и корумпирана бг пасмина наричаща себе си политици.Още дълго боко ще бъде на власт,защото дне след ден непрекъснато фактите доказват,че в лицето на *** бсп,дсб и дпс мухобойко алтернатива няма.
31
1
 
5
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
DOKATO IMA DPS ATAKA NQMA DA IZ4EZNE.SDS IZ4EZNA VAPREKI 4E IMA BSP. DSB,KRILO NA BSP
30
0
 
6
 
! Отговори
измикяр преди 12 години
Лидерът на Атака Волен Сидеров поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов на митинга пред джамията в столицата.Волен Сидеров упрекна полицаите, охраняващи митинга, че са удряли протестиращите.Според него, мюсюлманите са виновни за днешния бой пред джамията.Стана ясно, че депутатката от Атака Деница Гаджева е ранена и откарана с линейка по време на сблъсъците. Волен Сидеров отправи обвинения срещу полицаите, охраняващи митингаСлед бой между "Атака" и мюсюлмани, Сидеров иска..
29
2
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
да на бунището съм и чакам комунистите и тяхните симпатизанти да ги балирам и да ги редя в депото за отпадъци
28
4
 
9
 
! Отговори
българин преди 12 години
До 8 и 12 по-долу, зето хич не са комунисти:Истината е, че между "управлението" на ГЕРБ и на БСП няма разлика, само дето Станишев прилича на педерасче, а Бойко на ***. А иначе - резултатите са идентични - драстично поскъпване на всички основни стоки, при замразени и реално падащи доходи на мнозинството и растящи такива на котилото на "управляващите" комунисти.
27
4
 
7
 
! Отговори
:-))))))) преди 12 години
AKO IZBIRAM MEJDU KOSTOV I SIDEROV 6TE IZBERA PO DOSTOINIQ-SIDEROV
26
3
 
5
 
! Отговори
Луфтханза преди 12 години
А за нашия пациент-алкохолик Болен Луфтханзов не бива с лошо.Да диагнозата му е тежка и неспасяме за това му подарете минутка триумф,а после бутлка нискокачествен алкохо за него това е достатъчно.
25
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен е предател ... това беше краят на атака
24
5
 
7
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
Ти отдавна си на бунището синко ама още не си го осъзнал.
23
6
 
10
 
! Отговори
ха ха ха преди 12 години
Аз лично по голям двуличник и продажник в БГ политиката от Сидера не съм виждал.А оня Чукулов дето го драха напит в една русенска дискотека и тоя ми е мноо противен мазник.
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само да погледнеш сидеров - можеш веднага да му дадеш диагноза,без да си лекар...Жалкото е,че тоя вресльо се мисли ЗА политик....А най-жалкото е,че луди и *** се мъчат да дадат тон в живота на българите...Ние сме много нещастен народ!
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
който се хване с комунистическите-престъпници ще отиде заедно с тях на бунището на историята
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 13Пропускаш *** Костов и пасторчето М.Димитров
19
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никога вече БСП
18
5
 
15
 
! Отговори
сватбар махмурлия преди 12 години
"Атака" и независими: Политшизофрения тресе сините ..... :)))))))))))))))))))))Ако това не се случва в българския Парламент, това щеше да е смешно.Авторът на "Великата реч на Волен Сидеров" да прави такива изказвания! Мале-мале!Кой наричаше Него "Мухобойко"? Кой искаше оставка на Цветанов, заради случката пред джамиятя?А "независимите" наемници са просто жалки! Ако им наредят - и с балетни пачки ще дойдат в парламента, само и само да останат там.
17
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Накрая всички ще ядът на Костов черния ***