Няма разнобой в кабинета заради Лукойл, отсече Трайков

„Ако един самолет не излети, виновникът ще е "Лукойл Авиейшън"
Обновена: 1 авг 2011 11:31 | 1 авг 2011 09:29,
234
Няма разнобой в кабинета заради Лукойл, отсече Трайков
Снимка: БТА

Ако един самолет не излети заради липсата на гориво, за това виновникът ще бъде „Лукойл Авиейшън” – компанията, която трябва да доставя керосин на летищата. Това заяви  пред bTV министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Той успокои, че за момента такава хипотеза не съществува.

По думите му в цялата криза отговорност трябва да се търси от хора, свързани с корпорации, а не с правителството.  „Може би тези, които сключиха договора или не успяха да наложат спазването на закона”, добави той.

"Правителството е тук, за да съблюдава спазването на правилата. Въпреки че отговорността не е наша, свидетели сте, че направихме всичко възможно, за да е сигурно, че има керосин от държавния резерв.

На практика помагаме на "Лукойл авиейшън". Тя е отделна компания, те имат изключителен договор с всички летища. Така че летищата имат пълно основание да си търсят правата от тях", подчерта Трайков и добави, че днес работната група има среща, за да обсъди ситуацията с горивата.

Той отбеляза, че в кабинета няма разногласия по въпроса и той не чувства личен дискомфорт. За спазването на закона отговарят митниците, които се отчитат пред финансовия министър, а той от своя страна пред премиера. Всички останали министри са ангажирани със своите ресори да наблюдават развитието на нещата, обясни той.

„Представяте си ли премиерът да каже нещо и някой министър да не се съгласи. Всеки има ресор, с който да се справя. Разнобой няма. Правителството трябва да покрие цялото общество и всеки от нас трябва да взима съответните решения. Когато някой от състава на кабинета вземе решение, ние имаме за задача да направим така, че това решение да се приеме”, заяви икономист номер едно.

Повод за коментара стана информацията от в. „Труд“, че МВР шефът Цветан Цветанов на правителствено заседание в отсъствието на Симеон Дянков разпалено е заявил, че „тия акции трябва да се обсъждат предварително“ и че целият шум трябва да приключи възможно най-бързо.

Според Трайков при наличието на пазарна икономика в страната не би следвало отсъствието на един доставчик да се отрази на целия пазар.

Министърът коментира, че именно това е тестът, споменат от премиера, дали се спазва законът и дали пазарът в България е свободен.

„И аз, наистина, мечтая за времето, когато новина ще бъде, ако някой не е спазил закона, а не ако някой е принуден да спази закона“, коментира още Трайков.

Аз почти нямам минуси, каза той в отговор на въпрос дали играе карти и дали няма да бъде бушон в отношенията между премиера Бойко Борисов и шефа на “Лукойл” Валентин Златев.

Още по темата

По темата с иска на „Атомстройекспорт” заради проекта „Белене“ Трайков обясни, че на среща миналата седмица въпросът е бил поставен.

 „Смятам, че ни разбраха много добре. Те имат срок през тази седмица да кажат как смятат да продължават. В случая е по-добре двете страни да си получат сумите, вместо да се вадят милиони за юридически хонорари”, категоричен е министърът.

По думите му и руската страна е наясно, че това не е конструктивният начин нещо да се случи. „Ако няма арбитражни искове, проектът ще върви по-гладко, отколкото, ако има. Ние сме готови да защитим интересите си по един или друг начин”, отсече Трайков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: Лукойллиценз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
140 - Той Боко сигурно така добре подготви и физическото унищожение на онкоболните, защото им спря лечението!
141
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
138 - Ти пък кави глупости говориш! Комунизма не е свършил , защото наскоро ГЕРБ направиха национализация:)) Само БКП и ГЕРБ направиха национализация в БГ:)
140
3
 
15
 
! Отговори
Бай Колю преди 12 години
Кръчми, вентилатори, кой бил продал...ала бала!!! Само глупости и лозунги!!! Типично гербаво поведение! Аз не мога да разбера, как може нормален човек да твърди, че е по добре да се затвори едно предприятие, отколкото да се остави да работи и да плаща данъци?!!? Всички данъци, за цялото количество гориво! Не само за част! А ако има опити за измама или някакви други нарушения, да му се налагат жестоки глоби ОСВЕН ДАНЪЦИТЕ!??! И всъщност, как ще накара някой, пък бил той и самият Боко едно неработещо предприятие да прави каквото и да е?! Ако работи, всяка глоба му е допълнителен разход, всеки месец, всеки ден дори се бърка в джоба на собственика! А ако не бачка...какво?! Ами нищо! Нито държавата получава нещо, нито собственика губи! Е, какъв му е стимулът на този собственик, да се напъва бързо-бързо да се връща на пазара?!? Ще го направи когато той си реши...пък нищо не му пречи и да изчака падането на правителството и да се върне със следващото на бял кон! От това губи само бюджета, държавата и работниците! Просто, ясно и логично е това! И накрая моля, ако обичат гербавите, да престанат да говорят, какви огромни неща е НАПРАВИЛ Боко и правителството му, щото истината е съвсем различна! Направил е една кирлива зала и 20 км магистрала! Иначе само руши!!! Разруши Нефтохим, разруши десетки болници, разруши пенсионната система, разруши Здравната каса, лазруши малкия и средния бизнес и какво ли още не! Ако това му е правенето....не мерси!!!!!
139
16
 
4
 
! Отговори
до 132 преди 12 години
"Умният човек първо търси алтернатива, после пикае в кладенеца. Наш Трайчо първо се изпишка, после се заоглежда за чиста вода! "Ти не се грижи за наш Трайчо, ами гледай себе си. Тази работа с Лукой е добре подготвена и правитеслтвото си е вързало гащите. Бойко предупреди ясно Лукойл да не тръгва на война с правителството. Единствения изход от ситуациаята е или Лукойл да клекнат и да изпълняват закона или ще им бъде разкатана фамилиата.
138
8
 
4
 
! Отговори
333 преди 12 години
Абе стига с таа рафинерия бе. Да я изравняват и да садят кукуруз отгоре и. Поне ако я затрият ще има пазарно ориентирана структура на продажби на дребно. Хем монопол, хем скапани горива. И всички маймуни са на клона - Шел, ОМВ, Петрол и всякви други всички от един място сучат. Нека пазарния принцип започне сега.
137
4
 
2
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
DO 134..KOMUNIZMA SVAR6I...ME4TAI SI...TO E HUBAVO NE6TO..
136
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
143 - Охохохохохо! Трагедията герберова порази един от ярките и мозъци и пак полета на мисълта му стигна до гащите:))) Нищо ново! Ми то и сега е пълно с митничари вътре бре! Или не вярваш на Танов:)) Значи "Ало Ваньо" е било истина!:)) Тогава стана въпрос само че за бира:)))) Хайде върви пак да ползваш майка ми като източник, но тя е възрастна, ама явно герберите сте и геронтофили, освен прости:)
135
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не можем да се оправим от мафиотите комунисти и оплетената в корупция държава.Доставчици на горива, мобилни оператори и всякаква пасмина ни държат за топките и никой нищо не може да им направи.
134
1
 
10
 
! Отговори
втора употреба преди 12 години
Продавам боза, втора употреба. Става и за самолети.
133
12
 
22
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
С какво право мутрата Борисов ще иска от частна фирма да слага устройства и да им се отчита и отнема лицензи това е пълен полицейски произвол. Хунтата на ГЕРБ изхвърля 10 хил души от нефтохим безработни на улицата за да може мафията на Борисов да сложи ръка на горивата! При предишните правителства живеехме по-добре, нямаше данъци и осигуровки, фирмата ми не се отчиташе за нищо, не плащах данъци и давах хляб на много хора, но след като тъпия народ си избра ГЕРБ трябваше да уволня всички заради данъците и осигуровките на Дянков. Съсипаха малкия бизнес тези *** от ГЕРБ, сега и големита предпирятия са почнали и хората ще останта на улицата. ГЕРБ провежадат истински геноциди трябва след изборите наесен да будат съдени като национални предатели.
132
7
 
4
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
AMERIKANTSITE GO KAZAHA...KOYA PARTIYA SE FINANSIRA OT LUKOIL.PARTIYATA NA STANI6EV IBRIKA...PROSTO DRUG KOMENTAR AZ NE VIJDAM.
131
5
 
14
 
! Отговори
чиста вода преди 12 години
Умният човек първо търси алтернатива, после пикае в кладенеца. Наш Трайчо първо се изпишка, после се заоглежда за чиста вода!
130
1
 
13
 
! Отговори
Ваньо генералчето преди 12 години
И аз, наистина, мечтая за времето, когато новина ще бъде, ако някой не е спазил закона,...." -..абе, тоя Мишо бирата пак ми се обади...ето-ЗАКОНА СЕ СПАЗВА !!
129
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
137 - Поредният неразбрал гербер:)) Интелект! 5 млрд са внесените от Лукойл приблизително бре:) А знаеш ли, че когато се определят задължения поне се съставя ревизионне акт:) То ако го имаше досега, Бойко щеше да го развява като знаме:)))) Ей гербери!
128
5
 
5
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
SERGEI IBRIK4IYATA . DOKARA DOGAN V PARLAMENTA...ZNA4I BOIKO E NASTAPIL MNOGO YAKO NYAKOGO PO OPA6KATA...
127
5
 
6
 
! Отговори
ahmet преди 12 години
KOMUNISTITE MAI ISKAT DA IMA KRIZA S GORIVATA.NO NYAMA DA POZNAYAT...PRI KOMUNIZMA MOJE BI 6TE6E DA IMA ..NO PRI OTVORENI GRANITSI EDVA LI.
126
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
131 - Па ти откъде разбра, че са изнесли 200:)))))))) Или Цецко ти каза!:)))
125
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
така е, за бойковата мафия няма разнобой. От кризата всички мутри печелят - Бойко стъпва на врата на монопола и се явява като борец за справедливост и законност, а Вальо Златев после използва кризата като причина да вдигне цените! И Бойко сит, и Лукойл цял! Всички доволни!
124
9
 
8
 
! Отговори
г-н преди 12 години
От Лукойл не плащали данъци за близо 5 милиарда, не да ги спрат ами в затвора трябва да влязат. И все пак между нас има хора които искат това ограбване на държавната хазна да продължи, срам и позор. Щом това е цената ограбването да спре нека да има криза, това е война!!!!
123
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"А ти,или който и да било извън Лукойл,откъде знаете колко гориво излиза от завода?..Те могат да пишат 20 тона,а да изнесат 200!"Смотан, нефта който преработват не си го помпат от задния двор. Всичко е внос, който се контролира. И се знае колко бензин от внесеният нефт може да се произведе. Все пак това предприятие е работело и преди Лукойл да дойде и се знае какво може.Та цялата тази врява е димка за баламурниците - за да си направят Цоцко и Боко делаверата. От мутри това може да очакваш.