Няма разнобой в кабинета заради Лукойл, отсече Трайков

„Ако един самолет не излети, виновникът ще е "Лукойл Авиейшън"
Обновена: 1 авг 2011 11:31 | 1 авг 2011 09:29,
234
Няма разнобой в кабинета заради Лукойл, отсече Трайков
Снимка: БТА

Ако един самолет не излети заради липсата на гориво, за това виновникът ще бъде „Лукойл Авиейшън” – компанията, която трябва да доставя керосин на летищата. Това заяви  пред bTV министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Той успокои, че за момента такава хипотеза не съществува.

По думите му в цялата криза отговорност трябва да се търси от хора, свързани с корпорации, а не с правителството.  „Може би тези, които сключиха договора или не успяха да наложат спазването на закона”, добави той.

"Правителството е тук, за да съблюдава спазването на правилата. Въпреки че отговорността не е наша, свидетели сте, че направихме всичко възможно, за да е сигурно, че има керосин от държавния резерв.

На практика помагаме на "Лукойл авиейшън". Тя е отделна компания, те имат изключителен договор с всички летища. Така че летищата имат пълно основание да си търсят правата от тях", подчерта Трайков и добави, че днес работната група има среща, за да обсъди ситуацията с горивата.

Той отбеляза, че в кабинета няма разногласия по въпроса и той не чувства личен дискомфорт. За спазването на закона отговарят митниците, които се отчитат пред финансовия министър, а той от своя страна пред премиера. Всички останали министри са ангажирани със своите ресори да наблюдават развитието на нещата, обясни той.

„Представяте си ли премиерът да каже нещо и някой министър да не се съгласи. Всеки има ресор, с който да се справя. Разнобой няма. Правителството трябва да покрие цялото общество и всеки от нас трябва да взима съответните решения. Когато някой от състава на кабинета вземе решение, ние имаме за задача да направим така, че това решение да се приеме”, заяви икономист номер едно.

Повод за коментара стана информацията от в. „Труд“, че МВР шефът Цветан Цветанов на правителствено заседание в отсъствието на Симеон Дянков разпалено е заявил, че „тия акции трябва да се обсъждат предварително“ и че целият шум трябва да приключи възможно най-бързо.

Според Трайков при наличието на пазарна икономика в страната не би следвало отсъствието на един доставчик да се отрази на целия пазар.

Министърът коментира, че именно това е тестът, споменат от премиера, дали се спазва законът и дали пазарът в България е свободен.

„И аз, наистина, мечтая за времето, когато новина ще бъде, ако някой не е спазил закона, а не ако някой е принуден да спази закона“, коментира още Трайков.

Аз почти нямам минуси, каза той в отговор на въпрос дали играе карти и дали няма да бъде бушон в отношенията между премиера Бойко Борисов и шефа на “Лукойл” Валентин Златев.

Още по темата

По темата с иска на „Атомстройекспорт” заради проекта „Белене“ Трайков обясни, че на среща миналата седмица въпросът е бил поставен.

 „Смятам, че ни разбраха много добре. Те имат срок през тази седмица да кажат как смятат да продължават. В случая е по-добре двете страни да си получат сумите, вместо да се вадят милиони за юридически хонорари”, категоричен е министърът.

По думите му и руската страна е наясно, че това не е конструктивният начин нещо да се случи. „Ако няма арбитражни искове, проектът ще върви по-гладко, отколкото, ако има. Ние сме готови да защитим интересите си по един или друг начин”, отсече Трайков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: Лукойллиценз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
както вървят нещата, ще се гласува за БСП на изборите, това е... Без да гледаме партии-мартии политици и прочие, факта е, че при Станишев ми повишиха заплатата 3 пъти, а при Бойко ми я намалиха. Аз това гледам - да е пълен хладилника и резервоара на колатаи да можем ад пътуваме, жената и детето да са ми здрави и нахранени, друго не ме интересува. Така да е за всички хора в БГ - това се иска. При Станишев беше по-добре, при Бойко е много зле! Точка.
121
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Стига ревахте! Най-накрая някой да направи нещо сериозно в нашата държава и да се опълчи срещу мафията. "Ахахаха ... наистина нещо сериозно - покрай тази криза мафията в горивата ще направи повече пари отколкото за една цяла година. Слепи ли сте та го не виждате или сте се продали за паница леща?
120
3
 
10
 
! Отговори
до 119 преди 12 години
"Това искаше българския народ - да има правителство, не със свалени ***" - но май му падат гащите, че и слипове няма...
119
1
 
11
 
! Отговори
До Червен КолЮ преди 12 години
Нефтохим се продаде от Крадливия Мавър Костов /дясната ръка на Луканов/ за смешните 130 милн. долара, а тогава цената му е била над 3 МИЛИАРДА, разбрахте ли бе червени предатели на България?
118
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
128 е за 119! Съжалявам 120:)
117
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
120 - Па кой е този народ който си е пожелавал покупателната способност да му намалее с 40%:)))) Май връзката с главният мозък се е прекъснала,а:))
116
10
 
6
 
! Отговори
г-н преди 12 години
Стига ревахте! Най-накрая някой да направи нещо сериозно в нашата държава и да се опълчи срещу мафията. А вие защо ревете може би и вие сте част от тази мафия ами тогава щом искате монопол и мафия в родината гласувайте за БСП на есен те ще ви го осигурят бъдете сигурни.
115
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Управлението на държава е като шахмат.Първо обмисляш ходовете и последиците от тях,избираш печелившия ход и после местиш фигурите.
114
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен в правителството има огромни различия относно политиката на Герб.Ето едно дребно доказателство.Трайков остро реагира,когато го попитаха създава ли се кризисен щаб.Отговори,че се създава роботен екип,защото криза няма.На следващия ден Цветанов говореше,че се създава кризисен щаб за овладяване на кризата.Това ако не е разнобой,какво е.
113
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** реват от болка по изгубената вече "братска" руска помощ, сега те са толкова жалки и безпомощни, че ще вият още дълго време, до като съвсем си отидат от историята!
112
5
 
3
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
до Бай Колюв предприятието работят около 700 човека,а преди да бъде продадено от Костов за без пари работиха около 10 000.
111
6
 
1
 
! Отговори
до дедо ви преди 12 години
и кога е било това време, щото аз си спомням 1985 когото майка ми получаваше 180лв и бензина беше левче
110
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Хора вие всички имате водомери нали ама те не са купени с ваши пари а са ви ги поставили..."Тц, с наши пари са купени, че и за поставянето им май плащах.
109
2
 
4
 
! Отговори
даам преди 12 години
Хора вие всички имате водомери нали ама те не са купени с ваши пари а са ви ги поставили... Държавата къде е била до сега а се сеща преди избори за такива неща ?
108
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това искаше българския народ - да има правителство, което е българско, а не със свалени *** като предишните предателски и крадливи правителства, които си тъпчеха гушата до припадък и пак зееха за още!
107
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Исината е че Борислава Борисова продаде банката си и сега има компания за горива. Това е истината умнико!"Е тя и нова банка си купи де. И пак скандал - цената за която я закупила била по-ниска от останалите оферти. Които по един странен начин били отеглени скоро след подаването им, така че на Бойко втората изгора си купила банка на безценица.
106
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВИНОВНИКЪТ Е САМО ЕДИН - БОЙКО БОРИСОВ!!!ОСТАВКА НА БОЙКО БОРИСОВ!!!
105
2
 
8
 
! Отговори
дедо ви преди 12 години
помня времето кога пълнех резервоаро на Москвето с 15 лв и получавах 350лв.Сега у дома вси оглаве со сина сме безработни и заредаме за 5 левчуги- нема 2 .литра
104
3
 
10
 
! Отговори
Трактора преди 12 години
Евалла, ашкулсум, аферим, машалла на това наистина българско правителство!!!
103
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо не става от тези гербери! Язък за надеждите! Освен, че бутнаха на бедните бараките и етажите, то за другите това се оказа непостижимо:) Данък лукс не се прие, но данък колиба веднага се прие:)