МВР спира с даренията от хора и фирми

През октомври ведомството вади списъка с дарителите
Обновена: 9 авг 2011 14:43 | 9 авг 2011 13:20,
90
МВР спира с даренията от хора и фирми
Снимка: архив, Булфото

"Имаме воля и сме твърдо насочени към прекратяване на даренията от физически и юридически лица", каза зам.-министърът на МВР Димитър Георгиев на пресконференция, на която бе направен анализ на бюджета и осчетоводяването на даренията в министерството.

"Ще остане възможно дарители на МВР да бъдат само общини и държавни учреждения", допълни той.

През октомври ще бъде публикуван и регистърът на дарителите. Ще бъде направен анализ, за да могат съответните сектори да бъдат компенсирани със средства от държавния бюджет.

На въпрос защо шест месеца се бави публикуването на списъка с дарителите на МВР, заместник-министърът обясни, че има регистри, които се водят във всяка една дирекция и се описват. 

"Няма дарения от лица с висящи дела", категоричен беше той.

Някои от дарителите желаят да запазят своята анонимност, което законът позволява, поясни зам.-министърът.

"Всеки един дарител трябва да отговаря на определени условия. Допълнително в МВР проверяваме дали има криминално минало, дали са водени досъдебни производства – прави се пълна проверка. При най-малко съмнение дарението се отказва", подчерта Димитър Георгиев.

Още по темата

От страната за първото полугодие министерството отчита общо 3 871 458 лева от дарения. От тях в натура са 3 623 811 лева под формата на гориво, компютри и др., а в пари – 247 647 лв. 

Към 30 юни МВР e получило 15,2 млн. лева от ЕС.

За второто тримесечие даренията са намалели с 40%, отчете Георгиев.

"Прозрачно осчетоводяваме абсолютно всички средства, които сме получили, пред Министерството на финансите", заяви зам.-министър Георгиев.

Средствата от ЕС са средства по европейски програми и проекти, по които МВР работи – Европейски фонд за външни граници, Европейски бежански фонд и други проекти и програми, по които МВР работи ефективно, похвали се зам.-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: МВРдарения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
4
 
! Отговори
terry преди 12 години
пребориха корупцията, спират даренията и сега ...... ще продължим да си правим подаръци
67
8
 
1
 
! Отговори
Теменуга преди 12 години
Коректността от страна на правителството към гражданите е от съществено значение. Това е едно своебразно доказателство, че ГЕРБ предприемат адекватни действия в своята работа.
66
0
 
5
 
! Отговори
Кратун преди 12 години
Да ви кажа защо ще извадят списъкът през Октоври - чакат да минат изборите. Тогава колкото и да смърди, няма да има толкова голямо значение, защото за двете години, които остават до парламентарните избори всичко ще отшуми.
65
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МВР в случая постъпват коректно, в крайна сметка, не ГЕРБ са измислили даренията!
64
7
 
0
 
! Отговори
avenger преди 12 години
Напълно нормална постъпка, няма нищо, за което не сме знаели, относно даренията нещата се решиха още преди време, а МВР беше и е достатъчно коректно, за да не създава излишен шум около събитията.
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо чак сега???? Като направихте гуши като пеликани..и защо октомври ще се вади списъка? И кой октомври ,след изборите ли? Няма да спечелите тези избори, особено с подобни манипулации...Българина не е чак толкова ***, Г-н Тиква и сие или поне не всички...
62
10
 
2
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Разбира се, товаа е напълно адекватна и логична реакция от страна на МВР. Аз лично не виждам "драма" в случващото се.
61
11
 
2
 
! Отговори
Ами преди 12 години
Смятам, че това е едно доказателство за коректността на МВР.
60
8
 
1
 
! Отговори
Ивайло преди 12 години
Най-накрая и този сложен казус ще бъде решен. Даренията наистина много помагат на МВР, но щом от ЕС са преценили, че тази практика е порочна, трябва да ги слушаме. Браво на министерството, че ще изпълни задачата си!
59
1
 
9
 
! Отговори
Селянчето преди 12 години
Преди две години бях в София по работа и се прибирах към Пловдив, когато неволно направих нарушение , навлязох срещу забранителен знак, но затова , че се заблудих. Видя ме полицайка - женска и ме спря. Тараши ме за пари на пъпа на София(аз ги бях оставил под седалката) и като не намери - позеленя от яд. Изпадна в истерия, закрещя, захвърли ми документите и ме изрита към колата. Такъв резил никой не е виждал. Престъпниците са по- добри и толерантни...! Ало-о-о-ооо, Цветаноф-ф-фффф!
58
1
 
9
 
! Отговори
никола преди 12 години
На въпрос защо шест месеца се бави публикуването на списъка с дарителите на МВР, заместник-министърът обясни, че има регистри, които се водят във всяка една дирекция и се описват,тоя *** или нагло лъже,а ако не лъже,майко мила,леле майко мила за колко ли дарители става въпрос,за пореден път се убеждавам че когато Костов иска оставката на някой той ВИНАГИ е аргументирал искането си и е ПРАВ,а Цецо шесте апартамента се оказа мазен курбан,ни лук ял,ни мирисал,да ама не както казвше Петко Бочаров.
57
0
 
12
 
! Отговори
Дарител на КАТ преди 12 години
И кво штъ праим са-а, а? колега водач а?, нарушаваме значи, а?, ше тря-а..... ______________А бе, Цветанов, разреши ги пак даренията, поне за Пътна полиция да важат, че изгорехме, ей!
56
0
 
11
 
! Отговори
Дарител клас А преди 12 години
Вече няма да даряваме, а ще спонсорираме.
55
0
 
10
 
! Отговори
Герберия преди 12 години
"МВР спира с даренията от хора и фирми" Идва ред на даренията от данакоплатците, дръжте се .......
54
0
 
7
 
! Отговори
ехо преди 12 години
"МВР спира с даренията от хора и фирми" Че те вече достатъчно си събраха. С тези пари ще могат да платят на всички, които имат право на глас.
53
0
 
17
 
! Отговори
ПроЗт избирател ГЕРБ преди 12 години
Защо не се забранят даренията за всички държавните институции освен болници, училища и библиотеки ? Или как да отнемеш радостта в очите на депутатите при вида на безплатно Верту ? Как президента ще си оправдае пушкалата? Как наркодилърите ще плащат официално на полицията да не ги закачат ?Що всички се правят на луди и не наричат нещата с истинскит еим имена ?!
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има една народна поговорка: Хванал яребица пък не знае да я яде. Така ли се краде бе! То май и за краденето трябва акъл!
51
0
 
7
 
! Отговори
предложение преди 12 години
Ако дарителите имат вътрешна потребност да даряват за обществото биха могли да пренасочат даренията си към други институции напр. Министерство на здравеопазването.
50
6
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 12 години
Ще спрат даренията . Ще видим тогава как с една туба гориво ще ни пазите цял месец от бандитите и джигитите по пътищата. Ами много просто хората на цвъцко няма да ги има по пътищата или ако ги има те ще са рехави.
49
3
 
13
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
И така господа,да разделим даренията.На тебе Цецко ти давам дрогата и контрабандните канали,ти Росене ще усвояваш и "даряваш"пари от магистрали,тебе Трайчо какво да те правим.Айде дай на EVN Горна Арда,нали са твой бивши работодатели.Танов,Танов,само ядове с теб.Добре,че не можеш да кажеш две думи,та не съм ни разбрали какво си говорим-дарявам ти митниците.А ти Рашиде подкарвай иманярите.Как ще скриеш твойте хора?На тебе Симо ти дарявам Златев :).А пък аз ще взема да си даря държавата.По братски