Ние удържахме, другите – не, хвали се Дянков

През 2012 средства от сектор "Сигурност" ще отиват за образование
Обновена: 16 авг 2011 10:18 | 16 авг 2011 10:17,
281
Ние удържахме, другите – не, хвали се Дянков
Снимка: БТА

През последните два месеца са се увеличили депозитите в банки, включително от румънци и гърци. Това било доказателство за стабилността на нашата банкова система, както и за стабилността на българската икономика.

Това заяви пред Нова телевизия финансовият министър Симеон Дянков относно дълговата криза в САЩ и в някои европейски страни.

Той отново заяви, че няма опасност от увеличаване на безработицата, и отчете, че данъците у нас не са се покачили.

"Ние удържахме, другите не удържаха. Преди три месеца бях във Вашингтон и им разказвах за пакта за финансова стабилност. Сега съм получил доста заявки да отида пак там. Този модел, който прилагаме с пакта за финансова стабилност, е от едно време, не е нов.

Ние просто сме една от държавите – като Германия и Финландия, които започнаха да го прилагат. Американците са по-зле от нас от гледна точка на финансова политика. Те определено трябва да се поучат от нас", категоричен е финансовият министър.

Дянков добави, че България не подготвя нови антикризисни мерки, защото нашата икономика върви нагоре, но министерството следи процеса, защото страната е зависима от европейските икономики.

На въпрос дали това, което се случва в САЩ, вещае нова криза, Дянков категорично заяви, че няма нищо страшно. Той изрази мнение, че темата за втора световна рецесия е силно преувеличена просто защото е летният сезон и няма други новини.

"Сега кризата се фокусира върху държави, които за две години и половина от началото й не са си свършили работата и не са разрешили проблема с големия си дълг", коментира финансовият министър.

Още по темата
По отношение на влизането ни в Еврозоната Дянков беше категоричен, че в момента има повече минуси, отколкото плюсове, и ние ще трябва да плащаме дълга на Гърция, Португалия и Испания, ако влезем сега.

Затова смятаме да изчакаме, потвърди Дянков. В момента в страната ни нещата вървят сравнително добре, смята той.

Дянков съобщи, че в момента 200 митничари са командировани в рафинерията "Лукойл Нефтохим" и нефтеното пристанище "Росенец". Възможно е в компанията да влязат и служители на Националната агенция за приходите.

„Много инструменти има за законен натиск на държавата, трябва да се разбере, че държавата винаги е по-силна от всяка компания – независимо дали е малка или голяма, дали е българска или чужда“, отсече финансовият министър.

На въпрос дали има картел в горивата, Дянков отговори: „Аз имам съмнения за картели в много сектори – зърнопроизводство, захар, горива, мобилни услуги и други“.

В Бюджет 2012 ще има преразпределение на средства от сектор "Сигурност", който включва МВР, разузнаването и ДАНС, към науката, образованието и културата, каза още финансовият министър.

"Ние плащаме повече за сигурност от останалите европейски държави, а по-малко за наука и образование, а трябва да е обратното", каза Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
4
 
3
 
! Отговори
ИЛИЯН преди 12 години
ДЯНКОВ КАКВИ ГЛУПОСТИ ГОВОРИШ НЯМАШ ГРАМ МОЗЬК В ПРАЗНАТА ТИ ГЛАВА
267
2
 
2
 
! Отговори
tt преди 12 години
Като си българка защо пишеш на латиница *** *** загубена
266
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
цитат:"Сочат ни за пример Добре де, но що никой не ще да ни подражава? Щото сигур виждат, че така, както сме за пример, сме изгладнели като карпатски вълци."
265
7
 
6
 
! Отговори
balgarka преди 12 години
bravo diankov .prodaljavai smelo .tozi narod 6e e dobre samo s vilata na vrata.naroda trabva da se stegne i ogramoti .da se zakriat mnogo ot razni i raznoobrazni yniversitet4eta deto balvat oligofreni.a na tezi koito sa protiv nego bih gi posavetvala da 4etat pove4e kakvo satava po sveta i v evropa i 6e vidat 4e za momenta se dvijim dobre .ne moje 20g bezhaberie i sega da se opravim s magi4eska pra4ka .da pomagame i nie .vsi4ki imame vina za sly4iloto se do sega .vreme e za promiana .
264
10
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Тоя е луд но си вярва!
263
2
 
4
 
! Отговори
шопски преди 12 години
Със сигурноста приключихме успешно ,сега започваме с образованието.(Шега бе Уили)
262
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние удържахме, другите не казало *** и паднало в дупката
261
6
 
9
 
! Отговори
Спиро преди 12 години
Супер, Дянков сбъдва мечти.Откакто е дошъл икономиката ни е стабилна, а това за румънските и гръцките капитали е доказателство!
260
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Дянков! ти си пиЧ
259
7
 
3
 
! Отговори
:) преди 12 години
В някои отношения американците наистина са по-зле от нас или поне в сравнение с това, което е било при тях и с това, което беше при нас определено имаме предимство в развитието!
258
0
 
10
 
! Отговори
???????? преди 12 години
Дянков: Американците са по-зле от нас
257
7
 
14
 
! Отговори
da преди 12 години
ТОЗИ Е СЛЪНЧАСАЛ...Б.Б. ДАЙ МУ ОТПУСКА ПО БОЛЕСТ ИНАЧЕ ЩЕ ТЕ ЗАРАЗИ И ТЕБ..НЕНОРМАЛНИК..КАКВО ЛИ ОЩЕ ЩЕ ДОЧАКАМЕ ОТ ТОЗ?
256
5
 
25
 
! Отговори
111 преди 12 години
Господин Дянков, поздравявам ви с чудесните резултати !Правителството работи, ленти се режат - заплатите малки, пенсиите ниски, но не разчитайте, че скоро ще ни уморите от глад.....До октомври сме на крак...
255
2
 
18
 
! Отговори
МЕН преди 12 години
Те били удържяли депутатите, банките също. На кое на глада ли на мизерията? Че как няма да удържат *** долни а затриха стотици хиляди други от глад, вдигнаха самоубийствата с 1000 процента направиха така че и учителките да обират банки. Банките били добре ха при тези лихви как да не са добре В МЪКИ ДА ИЗМРЕТЕ ДАНО *** ДОЛНИ
254
13
 
4
 
! Отговори
Мони преди 12 години
Чудесна новина, доказателство, че правителството работи и държавата ни върви напред. Това са резултати заслужаващи похвала.
253
0
 
14
 
! Отговори
@@@ преди 12 години
Що си мислиш ,че в БГ има пазарна икономика тука е олигархична но не и пазарна.
252
14
 
4
 
! Отговори
ваня преди 12 години
Много хубава новина, работата на Дянков дава много добри резултати!
251
0
 
6
 
! Отговори
87 преди 12 години
CAMO GLYPAZITE CAMI CE XVALQT BEZ POKRITIE.NQMA VE4NO DA CI MINICTAR.PROCTO NQMA6KA4ECTVA.OTIDI NA PCIXIATAR.REALNOCTITE CA DRYGI,A NE TAKIVA KAKVITO GI PREDCTAVQ.TOI E GROBOKOPA4AT NA BG.
250
3
 
6
 
! Отговори
do 256 преди 12 години
Жалък опит да се правиш на забавен и оригинален. Но понеже съм добър, ще ти дам съвет. Преди да кажеш или напишеш нещо, помисли си доколко е умно или подходящо. Ако не отговаря на тези условия - просто го пропусни. И още нещо - какъв искаш да станеш като пораснеш?
249
14
 
8
 
! Отговори
Antoaneta преди 12 години
Браво и ние веднъж да сме по добре от другите,Дянков има за какво да се хвали