Първанов: Жълтата преса е впрегната предизборно

Той очаква някои кандидати да влязат в компроматната война
Обновена: 28 авг 2011 07:45 | 27 авг 2011 21:36,
307
Първанов: Жълтата преса е впрегната предизборно
Снимка: Булфото

Президентът Георги Първанов не изключва възможността някои от кандидатите за държавен глава да се плъзнат по плоскостта на компроматната война.

"Мобилизиран е целият фронт от жълтата преса, разпространяват се дори и лъжи. Никой не е спечелил от това", заяви Първанов, цитиран от БТА.

Според държавния глава дебатите за президентския пост са закъснели.

"Никой не спори за онова, което предвиждат президентските правомощия. В Европа се случват неща, по които трябва да чуем мнението на кандидат-президентите", коментира Първанов.

Той посочи, че това е наложително, особено когато става дума за управляващите.

"Ще се опитам да провокирам дебати с доклад за дейността си, за да видим дали някой ще надгражда или ще отрече направеното", заяви президента. Според него това трябва да стане аргументирано.

"Необходимо е да не се участва в компроматна война, но това не е достатъчно условие. Трябва да се извадят сериозни аргументи каква ще е новата външна политика. Гласът на България трябва да се чуе още по-отчетливо", е мнението на Георги Първанов.

Той се надява да чуе има ли почва за социално ангажиран президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунделите са изпаднали в истерия,защото осъзнават,че вече са неизбераеми-умориха си най верните избиратели и сега прехвърлят отговорността за болната,разрушителана 20 годишна хегемония.
201
9
 
18
 
! Отговори
hagen преди 12 години
На жълто дупе жълтата преса му пречи.
200
7
 
21
 
! Отговори
Октопода преди 12 години
Пипала - трактораГлава - ГоцеДупе - хамстера и янка
199
7
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
На балотаж ще отидат Камелия Тодорова и Светльо Витков.Йоло Денев ще е трети.
198
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
- Нормално е да изчакаме Бойко да стъпи вдлъжност - с малко тържествен тон каза Бай Миле.- Все пак ние го направихме човек. Ако имамилиони, то е благодарение на нас - с лекозавистлив тон продължи той.-----------------------------------------------Малко по-късно Стуканьовми разказа, че Славчо и Бойко се били сближили ощеповече. За какво му е този Бойко? - бях подхвърлилтогава. - Той е най-обикновена шушумига." Да, амаскоро ще се променят нещата - отговори ми тогаваСтуканьов. - Щели да го правят главен секретар наМВР. Явно е съвсем сигурно, тъй като е ходил насреща с Маргина, Димата и Маджо-----------------------------------------------Самият аз не знаехмного за Бойко. Често идваше на наши събираниязаедно с Пашата.
197
5
 
3
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
Поредния опит да се затвърди тезата,че БСП и ГЕРБ са в опозиция.Дълбоко в същността те са такива,но изпълняват и обслужват интересите на икономическо-политически кръгове под външно ръководство.Въпрос на покорство,под формата на "солидарност"и лобиране подплатено със " заслужено възнаграждение".Дотук нещата казани са като в някогашните епизоди от "Студио X",но и прозаично прости и без голям замисъл.В основата на 20 годишния "преход" е заложено тоталното ограбване от структурите,чрез своите си икономически разсейки дълбоко срастнали се в българската икономика ,под прикритието на политическото противопоставяне и подплатено от силови ведомства като МВР,ПРОКУРАТУРА И СЪДЕБНА ВЛАСТ. И все пак от време на време е нужна някоя друга ПИЕСА да се "разграничи" ТОЗИ от ОНЗИ. Ако се прегледат хрониките от 1989г. до днес и чрез немного обстоен анализ се вижда заложените конюнктури на престъпната политическа власт,продължавайки неотлъчно линията на геноцид/ подобно на Гърция,но тя бе ограбвана по параграф ефропейски фондове/."ДДС и МИТНИЦИ"вече са неизползваем политически источник и са вече в полезрението на Европа. И все пак армията бе РАЗТУРЕНА не по волята на НАТО ,ами досете се вие защо.Просто генезиса на балканския синдром задължава в диктатурни режими/ и от типа 20 годишни/ паралелната сила да бъде МВР,а не армията/доказано от историческа гледна точка/. Разменна ЕДИНИЦА,като условие за" БЕЗХАРАКТЕРНОСТ" са популярните за Българя -компромати в повечето от случаите изфабрикувани от службите.Просто точно и ясно в ерата на ВСИЧКО ЗНАЕЩАТА ЕЛЕКТРОНИКА,а в недалечни времена,когато онези РАЗСЕЙКИ се канонизираха като демократично условие за постоталитарен преход ,разменната единица бе РАЗСТРЕЛ. И медиите шумяха, че : Виждате ли мафията как си разчиства сметки помежду си.Да ама не, под формата на медийни спекулаций СЛУЖБИТЕ затвърждаваха позиций и нещата влязоха в строг ЕРАРХИЧЕН РЕД. Нищо сложно за ИМПЕРСКИ СЦЕНАРИСТИ ,при положение ,че има "добри" Български Режисьори и българската публика се възхищава или мрази ТОЗИ и ОНЗИ.Две гишета продаващи билети в БАЛШОЙ ТЕАТЪР/в българският вариант "сълза и смях",но и с американски сюжети "ДЕН НА БЛАГОДАРНОСТТА". И пак да се върнем на "прехода",просто вижте гласувани законопроекти на всеки един кабинет,състояние на икономика и ПЕЧАЛИВШИ ОТРАСЛИ и при кой управления без фактора несъстоятелност бяха продадени. ????? Да не забравяме ВЬНШНИЯ ДЪЛГ и кономическите ВЪНШНИ СУБЕКТИ "обслужващи" финансовия сектор/институции и БАНКИ/. А горкият български гласоподавател все още им гледа пиесите.Ами въпрос на КАВИЧКИ И ПИТАНКИ,просто за удивителни вече няма място,ТОВА Е.
196
7
 
18
 
! Отговори
Гъбарко преди 12 години
247, Сидер загуби е по-точното. Гоце не е спечелил уважението на нацията. Доносдниците трябва да се презират.
195
7
 
20
 
! Отговори
ВОЖДЪТ преди 12 години
Голем *** сех оказа тоя ЧЕРВЕН БАНДИТ и водач на престъпността в *** - ГОЦЕ ТРИ-ПЕРА !
194
11
 
9
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
ГЕРБ и БСП губят изборите, първо в София, после в други градове на страната.
193
3
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
40. Ах, цащо Костов не ви пусна тук шиптърите да ви спретнат една малка гражданска война като в Югославия. Десет години минаха откакто не е на власт. Ако имаше нещо незаконно да се е появило. Няма друг жив български държавник, който да мисли повече за България от Костав. Признавам, че е темерут и доста неприятен на моменти. Аз не гласувам за симпатични хора, а заможещи. Ти4 си гласувай за доносниците и ближи задниците на олигарсите.
192
1
 
11
 
! Отговори
Нагло преди 12 години
Компроматаджията от ДС, с магнетофон под бюрото се жалва от жълта преса.....
191
3
 
7
 
! Отговори
до пребоядисания Спо преди 12 години
Недоказани инсинуации са, че Иван Костов *** е бил любимия ученик на Луканов, школуван е от КГБ в СССР, подари българските заводи и предприятия на номенклатурните милионери, продаде БГА Балкан за жълти стотинки, а икономическия му министър го наричаха "Мистър 10%". Друга инсинуация е позабравената вече афера Сапио, където с доказания подпис на Гаргамел определени хора внасяха безмитно стока за милиони!
190
4
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
ПП.Повтарям за хиляден път, предпочитам умен опонент пред глупав партньор, като "Хитлер" например.
189
6
 
3
 
! Отговори
Спонги, До 223 преди 12 години
Моят избор е единствената партия, която се освободи от доносниците на ДС. Абревиатурата и е ДСБ. Знам, че агентите на ДС ще скочат моментално срещу мен, но в тази партия експертите са професионалисти. Политиците там са с държавническо мислене. Всички инсинуации са без доказателства и аз , Спонги, отново ще гласувам в синьо.ПП. Повтарям за хиляден път, предпочитам умен опонент пред глупав партньор.
188
4
 
11
 
! Отговори
Хитлер преди 12 години
Спонги ли си какъв си не зная,но тази скоба ако ти е пречката да разбереш ще ти кажа:-не разбираш защото си *** червена леш,и хубаво ти го казаха че ще ти я звъртят към дупето за да разбереш защото наистина вие сте лява партия с леви сексуални наклонности.А сега си ти да назовеш алтернативата *** че като те гледам си способен само на демагогия и типичното просташко оргиналнечене на червените мръшляци.Хайде сбогом .
187
1
 
6
 
! Отговори
нациста преди 12 години
ционистите от бг на съд
186
7
 
18
 
! Отговори
re преди 12 години
България мрази Гоце, Сергея и ***!
185
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце минава медицинска комисия. При очния:- Затворете лявото око. Коя е буквата?Гоце мълчи.- Затворете дясното око. Коя е буквата?Гоце мълчи.- Какво, съвсем нищо ли не виждате?- Не, виждам си отлично - просто съм забравил как се казваха
184
2
 
3
 
! Отговори
DO 228 преди 12 години
TOVA E MODERNOTO LYAVO LICE NA B.S.P.,NO ZA KREMAL.TAM TE TAKA PREDSTAVYAT RODINATA NI.ZA W BALGARIYA MODERNATA LYAVA STOLETNICA E S LICE W PREOBLADAVA6TO JALTOKAFYAVO,OSOBENO UHAINO ZA SIMPATIZANTITE I...
183
2
 
4
 
! Отговори
DO 228 преди 12 години
TOVA E MODERNOTO LYAVO LICE NA B.S.P.,NO ZA KREMAL.TAM TE TAKA PREDSTAVYAT RODINATA NI.ZA W BALGARIYA MODERNATA LYAVA STOLETNICA E S LICE W PREOBLADAVA6TO JALTOKAFYAVO,OSOBENO UHAINO ZA SIMPATIZANTITE I...