Лиляна Павлова сяда в стола на Росен Плевнелиев

Досега тя бе негова заместничка по европроектите
Обновена: 7 сеп 2011 14:53 | 7 сеп 2011 11:50,
394
Лиляна Павлова сяда в стола на Росен Плевнелиев
Новият строителен министър Лиляна Павлова. Снимка: Булфото

Досегашният заместник-министър Лиляна Павлова ще бъде новият министър на регионалното развитие и благоустройството на мястото на подалия оставка Росен Плевнелиев, обяви премиерът Бойко Борисов.

"Тя е много добър експерт, с отлична репутация в Брюксел и поставянето й на поста ще осигури
приемственост във ведомството", обясни номинирането й министър-председателят.

В строителното министерство тя беше с ресори: "Програмиране на регионалното развитие", "Управление на териториалното сътрудничество", "Европейски инфраструктурни проекти".

Според премиера Лиляна Павлова е много добре подготвена, притежава необходимите качества и „естествено се издига нагоре при отсъствието на титуляра“.

"Регионалното министерство не трябва нито за миг да забуксува", категоричен е Борисов.

Той обясни, че преди да избере Лиляна Павлова за поста, се е консултирал с Плевнелиев, с представители на ЕК и с колеги от министерството, за да разбере "кой как работи".

Стана ясно още, че решението е било взето в понеделник и тогава Борисов е уведомил Павлова, че е новият строителен министър.

"Доста се забавлявах с това, което четох по вестниците кой какво влияние имал и кой щял да бъде новият министър. Никой не може да ми се меси", отсече Борисов, визирайки спрягането на министър Томислав Дончев, който отговаря за еврофондовете, че ще замени Плевнелиев.

И след като мотивира избора си за нов регионален министър, Борисов вече постави и първата му задача, която е свързана с автомагистрала "Струма".

Още по темата

Тази сутрин от Европейската инвестиционна банка са поискали апликационната форма за лотовете на АМ "Струма". В същото време на МС са били одобрени и отчуждителните процедури, за да стартира проектът.

Лиляна Павлова заяви от своя страна, че до края на месеца ще са готови документите и ще бъдат изпратени в Брюксел.

"Всичко е в наши ръце, колкото по-бързо го направим, толкова по-бързо ще получим парите и няма да харчим държавни средства", заяви тя.

До няколко дни Лиляна Павлова трябва да избере човек, който да я замести.

Въпреки че Борисов каза, че тя има право да сформира екипа си, премиерът заяви, че ще очаква от нея 7 или 8 имена, от които той сам ще избере кого ще назначи за зам.-министър в регионалното ведомство.

Премиерът изрази радостта си, че кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев бил същият като него.

"Режеш мостовете зад себе си, за да си сигурен, че ще продължиш напред", каза Борисов.

Попитан дали би назначил Плевнелиев, ако загуби изборите, за трети вицепремиер, отговарящ  за енергетиката, икономиката и европроектите, Борисов заяви, че когато е обмислял подобна идея, тогава е имало проблеми във финансите и особено в приходната агенция. 

В момента обаче този вариант не е на дневен ред,  тъй като "Дянков се справя добре с работата си".

"Оттогава в неговата работата има много голям ръст. Отвори се към министрите", похвали го Борисов. 

Министърът на правосъдието Маргарита Попова, която е номинира за вицепрезидент, няма да подава оставка, а излиза в отпуск, защото имала да си довърши още няколко ангажимента, съобщи още премиерът.

Докато Попова е в отпуск, тя ще бъде заместена от някой от настоящите си заместници.

Новият строителен министър Лиляна Павлова, чиято кандидатура предстои да бъде одобрена от НС, е родена на 06.12.1977 г.

Образование:
доктор по икономика, магистър „Публична администрация и европейска интеграция”, Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”, бакалавър „Международни икономически отношения”, УНСС

Професионална кариера:

2002 – 2009 г. Началник отдел в дирекция „Национален фонд”, Министерство на финансите (Финансово управление, контрол и сертификация на средствата от ЕС)
2002 г. Експерт в дирекция „Национален фонд”, Министерство на финансите
1999 – 2002 г. Експерт в Координационно звено по ИСПА, Министерство на регионалното развитие и благоустройството
1999 г. Експерт по международни проекти, Институт за следдипломна квалификация към УНСС
1998 – 1999 г. Офис-мениджър, Програма ФАР, Темпус проект „СМЕ-03051-97 Национален академичен център по мениджмънт и капиталови пазари”
1997 – 1999 г. Финансов мениджър, Програма ФАР BG 9315 „Програма за обучение на мениджъри”

Владее английски и руски език

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
2
 
5
 
! Отговори
до Мирослав Иванов преди 12 години
Мирчо,хубаво си го написал: "БАЛКАНСКА ЗЛОБА И ПРОСТОДУШИЕ, НИКАКЪВ УСЕТ ЗА ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОМЕНИ!".А защо мислиш е така, на какво се дължи "злобата и простодушието"? Давам ти жокер - когато всеки ден газиш в помията, неусетно завоняваш и ти самият. Пишеш, че се радваш, че живееш навън. ОК, но не мислиш ли обаче, че животът в одеколонена Европа е възможно малко да е променил възприятията ти по отношение на балканите? Тук всичко е по-иначе, Мирчо... Тук се заключваме с по три кофара...
271
2
 
12
 
! Отговори
дедо преди 12 години
голема грешка с таа мома стана, ам нейсе то нали им е дълга скамейката со кадри, сите се специалисти, бравос, а па ние нека си потъваме
270
0
 
0
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Е хубаво за правописа ,а по въпроса!?
269
3
 
6
 
! Отговори
Мирослав Иванов преди 12 години
ДоктУрантура малко хора знаят как става. Щото вече никой не иска да е доктУр :)
268
1
 
18
 
! Отговори
БЕЗПАРТИЙНО преди 12 години
неутрален съм по политическите въпроси, ама аджиба как така започваш трудовия си стаж като катапултиран директно на мениджърски пост и забележете в периода 97-99 тази дама заема 3 отделни управленчески позиции, а през 1999 дори и трите едновременно? Мила родна картинка.
267
0
 
0
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
за 265 беше това предишното!
266
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не му знам историята, а и не разборам защо трябва да те "светвам" за каквото и да е! 20 години не са малко. Казвам само, че коментарите, оплюващи часния модел, само защото е такъв, са необосновани и тесногръди.
265
2
 
14
 
! Отговори
Келепирджиев преди 12 години
Майтапа на страна, но Лилянчето трябва да отслабне и то спешно, за да направи добро впечатление на брюкселските чиновници, от които зависят парите за магистралите. Кой дава пари на тлъст човек за бизнес, без да се усъмни, че тези пари няма да бъдат изпапани и злоупотребено с тях.
264
1
 
13
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Човече без да си кривиш душата ще ми кажеш ли на 20 -25 години какъв пост ще заемаш от изброените ак не те бутат!? Нормалното е човек на тези години независимо от кой ВУЗ излиза да се опитва да гради някаква повтарям някаква кариера където някой му е дал шанс да се изяви без опит и стаж! Като погледнеш годините ти става ясно каква кариера и къде я е градила та тя има СВ на човек на 42-3-и години. Имаш ли представа как се кара доктурантура!?
263
7
 
3
 
! Отговори
до мирослав иванов преди 12 години
абе що не светнеш какъв е този частен университет-на кого е...основан в далечната 1991 като първия частен университет,но без "собственици"...да не е филиал на симеоново нещо...просто питам...
262
4
 
11
 
! Отговори
triniti преди 12 години
Ей, т`ва българина е страшна работа!!! Искам само да попитам - на колко от вас им стиска да застанат на това място?!?
261
10
 
16
 
! Отговори
Мазнев преди 12 години
Това охранено и самодоволно комунистическо отроче, което не е помирисало физически труд и на което никога не се е налагало да се бори с реалните трудности в живота, няма да издържи дълго на този министерски пост защото с купени дипломи и докторски степени не се става успешен ръководител. Жалко за единственото министерство, което вършеше някаква работа през последните 2 г.
260
6
 
11
 
! Отговори
Мирослав Иванов преди 12 години
До 259Имам екип от 9 души. Всички са завършили частни университети (двама свободния, един новия български). Изключително добре подготвени! Имал съм и хора, завършили СУ и УНСС - също професионалсти. Така че не ми говорете така обобщено. Вярвам, че завърлите в държавни университети са много по-мързеливи, свикнали да получават на готово и без достаъчно подготовка. Но не поставям всички под този знаменател. По-важно е каква е нагласата и работените проекти!
259
9
 
1
 
! Отговори
aissan преди 12 години
Свири , свири Лили , Ах , подлудявай ме , не спирай , Макар да знаят всички , че Лилитo свирейки умира ... ( Извадки от текст на популярна песен на Лили )
258
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Успех на Лиляна! Много добра подготовка, значителен опит и перфектна репутация (пред когото трябва, а не пред отрепките от този "форум"). А безпочвените приказки срещу всички университети, които са различни от СУ, са ми известни отдавна, както и техният прогнил генезис. Нали знаете, че да си завършил СУ не е достатъчно. Да не започвам с изброяването на примерите, защото те са много и са чудовищни. Нали всички ***, които съсипаха България са завършили точно СУ.
257
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** животнуту
256
0
 
4
 
! Отговори
Бравус преди 12 години
Брависхвалъ на тъкъви ора
255
4
 
12
 
! Отговори
Не е вярно преди 12 години
Лъжете ! Тази млада дама не може да седне в стола на Плевнята - малък е за нея :) Още малко ще кажете, че Доган е вдигнал Фидосова :)
254
2
 
16
 
! Отговори
251 преди 12 години
Не изпадайте в истерия, и не пишете с главни букви (не говори добре за вас). Никой не е казал, че не може да се учи в свободния университет във Варна, казваме само, че там ходят само такива, които им трябва диплома за нещо си и са сигурни, че там ще я получат. Аз лично познавам много хора, които си взеха отлични дипломи от този университет и дави призная - ужасно зле са повечето. Аз не знам кой би дал диплома на човек, който не може да чете и пише като зрял човек, а да не говорим за другото.
253
9
 
4
 
! Отговори
Мирослав Иванов преди 12 години
Миналото на роднините й несъмнено помага, но не задължително в този план, който посочвате. В заключение ще кажа: БАЛКАНСКА ЗЛОБА И ПРОСТОДУШИЕ, НИКАКЪВ УСЕТ ЗА ПОЛОЖИТЕЛНИ ПРОМЕНИ! Сега можете спокойно да я погнете, най-малкото защото е по-пухкавка. Затова се радвам, че учих, работя и живея извън тази държава, пълна с такива забити хора. НАПРЕД, Г-ЖО/Г-ЦЕ ПАВЛОВА !!!!!!!!!!!!!!