Лиляна Павлова сяда в стола на Росен Плевнелиев

Досега тя бе негова заместничка по европроектите
Обновена: 7 сеп 2011 14:53 | 7 сеп 2011 11:50,
394
Лиляна Павлова сяда в стола на Росен Плевнелиев
Новият строителен министър Лиляна Павлова. Снимка: Булфото

Досегашният заместник-министър Лиляна Павлова ще бъде новият министър на регионалното развитие и благоустройството на мястото на подалия оставка Росен Плевнелиев, обяви премиерът Бойко Борисов.

"Тя е много добър експерт, с отлична репутация в Брюксел и поставянето й на поста ще осигури
приемственост във ведомството", обясни номинирането й министър-председателят.

В строителното министерство тя беше с ресори: "Програмиране на регионалното развитие", "Управление на териториалното сътрудничество", "Европейски инфраструктурни проекти".

Според премиера Лиляна Павлова е много добре подготвена, притежава необходимите качества и „естествено се издига нагоре при отсъствието на титуляра“.

"Регионалното министерство не трябва нито за миг да забуксува", категоричен е Борисов.

Той обясни, че преди да избере Лиляна Павлова за поста, се е консултирал с Плевнелиев, с представители на ЕК и с колеги от министерството, за да разбере "кой как работи".

Стана ясно още, че решението е било взето в понеделник и тогава Борисов е уведомил Павлова, че е новият строителен министър.

"Доста се забавлявах с това, което четох по вестниците кой какво влияние имал и кой щял да бъде новият министър. Никой не може да ми се меси", отсече Борисов, визирайки спрягането на министър Томислав Дончев, който отговаря за еврофондовете, че ще замени Плевнелиев.

И след като мотивира избора си за нов регионален министър, Борисов вече постави и първата му задача, която е свързана с автомагистрала "Струма".

Още по темата

Тази сутрин от Европейската инвестиционна банка са поискали апликационната форма за лотовете на АМ "Струма". В същото време на МС са били одобрени и отчуждителните процедури, за да стартира проектът.

Лиляна Павлова заяви от своя страна, че до края на месеца ще са готови документите и ще бъдат изпратени в Брюксел.

"Всичко е в наши ръце, колкото по-бързо го направим, толкова по-бързо ще получим парите и няма да харчим държавни средства", заяви тя.

До няколко дни Лиляна Павлова трябва да избере човек, който да я замести.

Въпреки че Борисов каза, че тя има право да сформира екипа си, премиерът заяви, че ще очаква от нея 7 или 8 имена, от които той сам ще избере кого ще назначи за зам.-министър в регионалното ведомство.

Премиерът изрази радостта си, че кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев бил същият като него.

"Режеш мостовете зад себе си, за да си сигурен, че ще продължиш напред", каза Борисов.

Попитан дали би назначил Плевнелиев, ако загуби изборите, за трети вицепремиер, отговарящ  за енергетиката, икономиката и европроектите, Борисов заяви, че когато е обмислял подобна идея, тогава е имало проблеми във финансите и особено в приходната агенция. 

В момента обаче този вариант не е на дневен ред,  тъй като "Дянков се справя добре с работата си".

"Оттогава в неговата работата има много голям ръст. Отвори се към министрите", похвали го Борисов. 

Министърът на правосъдието Маргарита Попова, която е номинира за вицепрезидент, няма да подава оставка, а излиза в отпуск, защото имала да си довърши още няколко ангажимента, съобщи още премиерът.

Докато Попова е в отпуск, тя ще бъде заместена от някой от настоящите си заместници.

Новият строителен министър Лиляна Павлова, чиято кандидатура предстои да бъде одобрена от НС, е родена на 06.12.1977 г.

Образование:
доктор по икономика, магистър „Публична администрация и европейска интеграция”, Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”, бакалавър „Международни икономически отношения”, УНСС

Професионална кариера:

2002 – 2009 г. Началник отдел в дирекция „Национален фонд”, Министерство на финансите (Финансово управление, контрол и сертификация на средствата от ЕС)
2002 г. Експерт в дирекция „Национален фонд”, Министерство на финансите
1999 – 2002 г. Експерт в Координационно звено по ИСПА, Министерство на регионалното развитие и благоустройството
1999 г. Експерт по международни проекти, Институт за следдипломна квалификация към УНСС
1998 – 1999 г. Офис-мениджър, Програма ФАР, Темпус проект „СМЕ-03051-97 Национален академичен център по мениджмънт и капиталови пазари”
1997 – 1999 г. Финансов мениджър, Програма ФАР BG 9315 „Програма за обучение на мениджъри”

Владее английски и руски език

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
1
 
19
 
! Отговори
фенка на ББ преди 12 години
А вие какво очаквахте, Бойко Венценосни да си назначи някой интелигентен професионалист с аристократична осанка ли? Че нали би засенчил Негова Пожарникарска Светлост, пък и няма да слушка заръките на най-новото му другарче, Нетаняху. Момето е идеал-но! Простичко, но добродушно, с оядена аграрна физиономия (явна препратка към комунистическото й потекло), с връзки в ***... какво повече му трябва на човека?
291
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тя е много добър експерт, с отлична репутация в Брюксел и поставянето й на поста ще осигури приемственост във ведомството". Приемствеността и разширяването на спектъра на работа са много важни условия за успеха. Така че съм сигурна, че избора е много добър.
290
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
със сигурност няма да може да седне на стола на Плевнелиев, на тая ще и трябват 3 негови стола слети в 1. Между другото съм чувал много лоши отзиви за нея, и в тези среди я смятат за доста некадърна, Плевнелиев трябва да я контролира яко за да вървят нещата
289
3
 
4
 
! Отговори
Работа,КПД и ефектив преди 12 години
Да пишеш е работа, драги 293. Представи си - работа е. Да пишеш в обществени блогове е обществено полезна работа. Не е работа само да плюскаш, за да докараш килограмите и мащабите на тази на снимката. То не е работа да се правиш на изтривалка, за да се докараш, приличайки на ***-майка, до поста министър на строителството на бедната ни държавица (до кога ли ще я има ?). Ясно, Шестако, 293?
288
5
 
9
 
! Отговори
ang преди 12 години
КАКВО БЕШЕ НАЛИЦЕ ПРИ ПРЕДИШНИЯ МАНДАТ НА БСП.ПРЕМИЕР-ГЕЙ, БЕЗ НИТО ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ ПРЕДИ ТОВА.ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР-ПИКАЕЩ ПО УЛИЦИТЕ ПИЯНДУР ,ПРЪВ ПРИЯТЕЛ С МУТРИТЕ.СОЦ. МИНИСТЪР-ПРАВЕЩА СЕ НА МАНЕКЕНКА 66 ГОДИШНА КРАДЛИВА ДАМА.ПРЕЗИДЕНТ-ПРЪВ ИНТРИГАНТ ,БРАКОНИЕР И КРЪШКАЧ НА СЪПРУГАТА СИ.И ОЩЕ И ОЩЕ КРАДЛИВА И НАГЛА ***, ГОТОВА ДА СРУТИ ВСИЧКО САМО И САМО ДА СЕ ДОКОПА ДО ВЛАСТА ОТНОВО ВЪПРЕКИ ЧЕ ПРЕДИ ТОВА ИМА ТРИ УЖАСЯВАЩИ ПРОВАЛА ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО СИ.
287
3
 
4
 
! Отговори
... преди 12 години
Ама колко сме дейни всички да пишем, ако впрягахме поне половината си потенциал в работа и оптимизъм, щяхме да сме вдигнали КПД-то си поне с 50%. Забелязвам, че няма угодия - или някой е дебел, или анорексик, или пенсионер, или твърде млад. Защо само плюете, доказвате вица за това защо няма успял човек в България, защото има достатъчно, които да го дърпат надолу. Като е толкоз лесно, станете и вие министри, премиери, президенти...то с писане и приказки само е лесно. То бива, бива злоба, ама....!
286
4
 
6
 
! Отговори
ветринар преди 12 години
Много породиста!
285
0
 
7
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Брояча на днес.бг показва 301 коментара, тук са 289. Къде са останалите коментари между 287 и 288/има разлика от 10 минути/?
284
4
 
13
 
! Отговори
Гуцичка преди 12 години
Мале, каква първокласна гуца. Има си и златно юларче поне 500 гр. Струва си парите. Сочна, със злато впрегната, с обла физиономия,напета гуца, едра, в едри шарки стъкмена, с ружче на заоблените бузи (стават за *** с повече чесънче и магданоз), пудросана, белосана, има-няма 120-130 кила, добре охранена, абе добра е отвсякъде. На зима ще има какво да сложим в тиганя!
283
0
 
7
 
! Отговори
Таласъмчо преди 12 години
По принцип не е важно какво си завършил, а какво ще свършиш, но тук е България, а най- важното в тази изостанала и бедна европейска държава е- на кой бог се кланяш, на коя идеология робуваш и на чий височайши *** федероси правиш.
282
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде е родено това творение на природата? После защо имало криза, то изяло дажбата на 3 села.
281
2
 
16
 
! Отговори
Калинчо преди 12 години
Калинка, калинка, калинка, мая.....!
280
3
 
7
 
! Отговори
Капутев преди 12 години
Лилянчето няма добро образователно досие. Щом като не е завършила Оксфорд или Харвард, не ми я хвалете, а габаритите на тялото`и подсказват едно непреодолимо чревоугодничество.
279
1
 
2
 
! Отговори
Мирослав Иванов преди 12 години
Ох, незнайни коментаторе, извини ме за дранението! Ама май говориш по слух! Казаха ми, че ... Чух, че ... Не знам дали е така там или не е. Но се сещам за една песен, свързана с УНСС, в която се пееше за "три изпита за двеста марки и едно прасе" :)
278
0
 
9
 
! Отговори
Мирослав Иванов преди 12 години
Знаете ли каква е разликата навън? Тук никой не може да си позволи да нарушава правилата безпардонно и безнаказано. Поне не и така показно. Ако си пуснеш *** на земята, поне трима други ще те настигнат, за да ти направят забележка. А ако не реагираш незабавно, за да поправиш това си действие, полицаят "изникнал" незнайно от къде ти пише ОГРОМНА ГЛОБА, може и да те осъдят за дребно хулиганство. А всички ние си знмаем как е у нас - СТРАХ. Защото се отделя повече време и енергия, за се оплюва
277
1
 
7
 
! Отговори
265 преди 12 години
Ох, Мирчо вече започваш да дразниш, не те знам от къде си, но попитай някой от Варна за свободния - точно за този и ще ти извадят цял списък с кое колко струва, как и кога се плаща и кога да отидеш за дипломата. Цяла източна България го знае това и затова богаташките некъдърничета на мама и тати точно там завършват. Една от "магистърките" от този университет не знае какво означава думата "атрактивна" и редовно я използава като - невнимателна - за какво си говорим!?
276
1
 
9
 
! Отговори
до мирчо преди 12 години
всичко съмнително трябва да се проучи,поне така е в белите държави...с марксистки пламък в очите само тука може да станеш министър...капиш???
275
2
 
7
 
! Отговори
# преди 12 години
Е сега тази дама ли ще ходи по пътищата да реже лентите.Ами тя може да стане по известна и от Плевнелиев нищо че няма и тя хабер от пътища и какво правим после и тя ще ни стане министър с най висок рейтинг.Българио,такива специалисти имаш къде останаха,зашо ни пробутват непрекъснато някакви шушумиги и изкуствено им вдигат рейтинга докъде ще докарат страната ни?
274
7
 
4
 
! Отговори
Подлог Ибрикчиев преди 12 години
Лиляно, опровергай всички зложелатели в тази държава и ни накарай да се гордеем с теб и с твоя успешен, надяваме се, и безкористен труд в полза на всички българи.
273
2
 
35
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Защо съм горд, че съм българин: 1. Бодигард е Министър- председател. 2. От днес имаме министър, който на 22 години вече е експерт. 3. Служител на 7-мо в ДС, учител по физическо и треньор по лека атлетика е Вътрешен министър. 4. Кмет на столицата- учител. 5. Кандидат за президент- предприемач. Все хора, разбиращи от политика, подготвяли се за политици и най- важното: искали да са такива, а не случайно попаднали! Кой казва, че нямаме кадри!