Девети септември раздели парламента

НС не е извлякъл поуки от историята, отсече Станишев
Обновена: 9 сеп 2011 10:03 | 9 сеп 2011 10:03,
180
Девети септември раздели парламента
Снимка: архив "Булфото"

Девети септември скара депутатите в НС.

Народният представител от Коалиция за България Янаки Стоилов предложи парламентът да почете паметта на загиналите със ставане на крака и едноминутно мълчание.

Това предизвика гнева на атакиста Павел Шопов.

"Депутатите благоприлично стават на крака, а вътрешно им е крайно неприятно. Не искам днес да ставам на крака заради тези, извършили грозни деяния след 9 септември 1944 г.", заяви зам.-председателят на ПГ на "Атака".

Синята коалиция също възрази срещу искането на левицата депутатите да отбележат годишнината от 9 септември.

"Нямате основания да дразните цялата зала с такива искания", обърна се Веселин Методиев към народните представители от левицата.

"Вие не постигате консенсус, вие поставяте колегите от ГЕРБ, които са първи мандат, в ситуация да се чудят как да отговорят на това политическо нахалство", добави той.

Той беше категоричен, че на тази дата страната ни се е отказала от европейското си развитие. Методиев припомни, че 39-то НС са осъдили комунистическия режим с декларация.

Павел Шопов призова председателя на парламента Цецка Цачева да не гласува предложението на левицата и да не се става на крака в парламента.

"Трябва да търсим общи, а не разделителни факти за нашата история. Датата 9 септември обаче не е безспорна дата в нашата история, затова няма да уважа искането на Янаки Стоилов", отговори шефът на НС.

След това думата взе лидерът на БСП Сергей Станишев, който обясни, че предложението на Янаки Стоилов  е свързано с отдаването на почит на всички хора, дали своя живот в името на своите идеали през XX век.

"Крайно време е в XXI век да се научим да гледаме по-хладнокръвно и мъдро на нашата история. Трябва да се научим да извличаме поуки от българската история. България не се нуждае от такова противопоставяне, но изглежда духът на Народното събрание не е извлякъл поука от това", заключи Сергей Станишев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: парламент9-
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"...Който е умен вече е разбрал за какво става въпрос..."Хахахаха ... колко скрита ирония има в тая твоя реплика. :)))
67
6
 
15
 
! Отговори
Ташунко преди 12 години
На *** ,*** и ДПСарите им дават по левче на коментар.Аз ще ви давам по 2 ако не пишете повече глупост комунистически подлогари и сюнетчии.
66
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На 9 септември партизаните излизат от горите убиват десетки хиляди невинни свои сънародници завемат им имотите през цялото време партизаните са се криели в горите ограбвайки честния труд на хората опитващи се да преживеят някак
65
1
 
12
 
! Отговори
Митко Палаузов преди 12 години
Що? Какво е станало на девети септември?
64
6
 
17
 
! Отговори
ГЕНОЦИД преди 12 години
TОЧНО ТАКА ДРУГАРЮ 31 , РУСКАТА *** - БОЛШЕВИЗМА ДОНЕСЕ НАЙ-СТРАШНИЯ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИЯ И САМО ЗА 26 ГОДИНИ УСПЯ ДА ИЗБИЕ ДВА МИЛИОНА / 2 000 000 / БЪЛГАРИ .
63
0
 
9
 
! Отговори
George1 преди 12 години
Homo-sasela pak pravi opit za izqva,kraino vreme e da nalapa golemiq 4len.
62
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"и да насаждате идеите,родени от гнилите ви и извратени мозъци."Ако не бяха тия идеи щеше да пасеш овцете по горските поляни и да садиш компири. Ха, май ще имаш възможност да си наваксаш при ГЕРБерското управление.
61
9
 
12
 
! Отговори
*** преди 12 години
Да не забравяме, че България е единствената държава реабилитирала своите фашисти.
60
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си честват каквото си искат *** от бсп, само да не пречат на нормалните хора
59
7
 
16
 
! Отговори
ГЕНОЦИД преди 12 години
9.9.1944 Г. Е НАЧАЛОТО НА РУСКОТО ИГО В БЪЛГАРИЯ , НАЧАЛОТО НА ЧЕРВЕНАТА ЧУМА А ПРАЗНУВАТ ОСВОБОДЕНИТЕ ОТ ЗАТВОРИТЕ *** ТЕРОРИСТИ И РАЗБОЙНИЦИ .
58
5
 
5
 
! Отговори
Честита трагедия преди 12 години
http ://forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=3945.0 (махнете интервала след 'http') - за всеки,който иска да научи повече за истинското лице на комунизма,такова,каквото няма да ви разкажат червените бабички и номенклатурните политици.Който е умен вече е разбрал за какво става въпрос.Който е ***-говори за монархо-фашизъм,врагове на родината и 'човек за човека е брат'.Единственият строй при който *** като румен221 се развиват,те затова и всички като него обичат соца,щото иначе щяха
57
9
 
11
 
! Отговори
Фашага преди 12 години
50 000 лева за главата на всеки, който празнува 9 септември...
56
5
 
4
 
! Отговори
HARI (стар емигрант) преди 12 години
ГЕРБ -- партията на отритнатите, завистливи провинциални комунисти, без никакви таланти, пренебрегнати от глезените, но образовани отрочета на Политбюро и ЦК, направили си партията БСП.
55
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"За какъв фашизъм до 9.09.говориш бе,червен задръстеняк."Тоя дето съвсем законно и правилно бе изтребен. За съжаление не достатъчно!
54
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"По случай светлия празник жителите на ж.к. Овча купел получиха нов магазин от веригата LIDL" Ааа,тя не е ли фашистка тая верига бе?!"Какво и е фашисткото на LIDL бе? Големи *** се изхождат в тоя форум в момента.
53
9
 
15
 
! Отговори
До 27 преди 12 години
За какъв фашизъм до 9.09.говориш бе,червен задръстеняк.Фашизмът настана след тази дата,когато почнахте да убивате,отнемате собствеността,да мачкате човешкото свободомислие и да насаждате идеите,родени от гнилите ви и извратени мозъци.Вие не сте по-добри от Хитлер.
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"По случай светлия празник жителите на ж.к. Овча купел получиха нов магазин от веригата LIDL" Ааа,тя не е ли фашистка тая верига бе?! Пазарувайте от гастрономите с празните рафтове,другари! И с праздником!
51
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Италия Мусолини са го обесили, а в България Симоен само са го натирили в чужбина. Голяма грешка която ни излезе много скъпо!
50
9
 
7
 
! Отговори
но комент преди 12 години
на 9.09.1944г. в България побеждава антифашистката съпротива.
49
13
 
9
 
! Отговори
ССС преди 12 години
Честит празник