Девети септември раздели парламента

НС не е извлякъл поуки от историята, отсече Станишев
Обновена: 9 сеп 2011 10:03 | 9 сеп 2011 10:03,
180
Девети септември раздели парламента
Снимка: архив "Булфото"

Девети септември скара депутатите в НС.

Народният представител от Коалиция за България Янаки Стоилов предложи парламентът да почете паметта на загиналите със ставане на крака и едноминутно мълчание.

Това предизвика гнева на атакиста Павел Шопов.

"Депутатите благоприлично стават на крака, а вътрешно им е крайно неприятно. Не искам днес да ставам на крака заради тези, извършили грозни деяния след 9 септември 1944 г.", заяви зам.-председателят на ПГ на "Атака".

Синята коалиция също възрази срещу искането на левицата депутатите да отбележат годишнината от 9 септември.

"Нямате основания да дразните цялата зала с такива искания", обърна се Веселин Методиев към народните представители от левицата.

"Вие не постигате консенсус, вие поставяте колегите от ГЕРБ, които са първи мандат, в ситуация да се чудят как да отговорят на това политическо нахалство", добави той.

Той беше категоричен, че на тази дата страната ни се е отказала от европейското си развитие. Методиев припомни, че 39-то НС са осъдили комунистическия режим с декларация.

Павел Шопов призова председателя на парламента Цецка Цачева да не гласува предложението на левицата и да не се става на крака в парламента.

"Трябва да търсим общи, а не разделителни факти за нашата история. Датата 9 септември обаче не е безспорна дата в нашата история, затова няма да уважа искането на Янаки Стоилов", отговори шефът на НС.

След това думата взе лидерът на БСП Сергей Станишев, който обясни, че предложението на Янаки Стоилов  е свързано с отдаването на почит на всички хора, дали своя живот в името на своите идеали през XX век.

"Крайно време е в XXI век да се научим да гледаме по-хладнокръвно и мъдро на нашата история. Трябва да се научим да извличаме поуки от българската история. България не се нуждае от такова противопоставяне, но изглежда духът на Народното събрание не е извлякъл поука от това", заключи Сергей Станишев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: парламент9-
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За 500 години турците не успяха да заличат българския народ , а комунистите почти успяха за 45.Благодарение на далновидната политика на партията (БКП-БСП) този процес продължава и сега.Всички млади и кадърни българи заминават на запад с еднопосочен билет.Да ви е честит празника другари.
87
0
 
9
 
! Отговори
$ преди 12 години
Да им имам проблемите на кавалите от парламента. Това ли е най-важния въпрос в държавата в момента? Тези 240 измамника от години получават заплати без да са свършили работа и за 2 стотинки! В БГ парламент са достатъчни не повече 120 депутата!
86
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Убийците и мародерите, тези, дето източиха предприятията, дето правиха безброй "заменки", които съсипаха напълно страната и 3 пъти я доведоха до фалит, като не се посвениха да продадат дори златния резерв на България, мръсните, малограмотни комунистически ***, пак надигат глава. Но да се молят да не стане пак ситуация като в края на 1996-началото на 1997, щото ако тогава избегнаха заслужената екзекуция, при едно ново такова положение може и да не я избегнат.
85
3
 
8
 
! Отговори
до 65 и 59 преди 12 години
геноцида за който говориш бе наложен от бащите и дядовците на сегашните управляващи.човек трябва да почита историята и да отдаде почит на загиналите за свободата хора.но дали ще си роб на комунист или на някой ф....т е все тази.кой ще ни освободи от сегашните поробители.
84
1
 
2
 
! Отговори
DO 80 преди 12 години
G-N BOQDJIEV VIE QVNO STE LUD.
83
6
 
8
 
! Отговори
Червенков преди 12 години
Я, в 21 век в България още имало царисти...точно натирените немски царе ни загробиха - спомнете си националните катастрофи, превратите и как царчетата ни направиха колония на Германия и най-бедната страна в Европа с неадекватната си политика. Добре че комунистите се погрижиха за тия *** без да се церемонят много.
82
1
 
9
 
! Отговори
ЧЕРВЕН ГЕНОЦИД преди 12 години
КАКТО Е КАЗАЛ ДРУГАРЯ ЛЕНИН , ИМА САМО ДВЕ КЛАСИ - ПРОЛЕТАРЯТ И БУРЖОАЗИЯ . А КАЖЕТЕ МИ СЕГА , КОМУНИСТИТЕ МИЛИОНЕРИ , МУЛТИМИЛИОНЕРИ , МИЛИАРДЕРИ И МУЛТИМИЛИАРДЕРИ НА ПРОЛЕТАРЯТ ПРИЛИЧАТ ЛИ ВИ ?
81
1
 
4
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
EDNA PARTIQ KOQTO NAU4I HORATA DA PREDAVAT PRIQTELITE SI I SEMEISTVATA SI ZA DA OCELEQT FIZI4ESKI.GOCE , KOSTOV I DOGAN SA JIVIQ PRIMER ZA TOVA.
80
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунизъм=Националсоциализъм !Обаче има и нормални хора,дето го проумяха това!Разчитам на нормалните българи,дано се окажат мнозинство!
79
12
 
4
 
! Отговори
Николай БОЯДЖИЕВ преди 12 години
До Ташунко Яд ли те е? Ние социалистите сме организирани и не сме хаймани като вас. Партията дава на всички които защитават социалистическите цености. Вечер си пия бирата и си хапвам кюфтета ,а ти пиши без никакъв смисъл. До каде ни докараха другите? С заплатата ми на археолог какво мога да си позволя? Не е както когато имаше всичко през комунизма. Смолян е нашият червен бастион и ще следваме Сергей до победата! Ще развеем червеното знаме! Ще има метла за сините и ГЕРБерите. Към победата!
78
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пртизаните не са убили и един нацист през цялото време са ограбвали и убивали собствения си народ на 9 септември пращат хората в Белене за им вземат къщите с една дума разбойници
77
5
 
18
 
! Отговори
нагла червена сган преди 12 години
Пак интрига, вкарана от гнусната партийка на Съсела. И тези хора, изпълнени с омраза, злоба, чиято единствена цел е да разединяват и дасе докопат до властта с всякакви мерки, искат пак да ни управляват. Хора, бъдете внимателни в избора си и знайте, че тежкото положение на БГ от 65 години се дължи точно на тях - на другарите, техните синове, а сега и внуци, които продължават да искат да ни управляват.
76
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На 9ти справедливостта възтържествува. Крадците и убийците на монархо-фашизма си получават заслуженото, България се нарежда на страната на победителите и с цената на много жертви се превръща в единствената страна бивш съюзник на швабските ***, която след войната е с увеличена територия.Започва и най-светлата част в Българската история, единствената в която за държавата работеше за народа!
75
7
 
14
 
! Отговори
XX преди 12 години
Учеха децата да се отричат от родителите си и другите да им се присмиват и обиждат, ако те не са влезли в ТКЗС-то. Кои бяха партизаните. Това бяха най-неграмотните, най-пропадналите, най-бедните които не са постигнали нищо, нямат нищо и кои избиха - избиха будните мозъци, предприемчивите, но най-вече избиха хора, мирни хора, затова че имат нещо, че са изградили, че са постигнали нещо.
74
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Честит празник братя.
73
3
 
15
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
POUKATA E QSNA.NIKOGA POVE4E KOMUNIZAM I BSP NA VLAST.
72
5
 
14
 
! Отговори
Адолф Хитлер преди 12 години
Сталин е наше момче!Заедно си поделихме Полша.
71
5
 
13
 
! Отговори
ан преди 12 години
НЕ ИСКАЛИ ДА СТАВАТ НА КРАКА. ЗАБРАВИХА ЧЕ ХОДЕХА НА МАНИФЕСТАЦЙИ И КРЕЩЯХА БКП ВЕЧНА ДРУЖБА. ТИЯ КАТО ЧЕ ЛИ ПАДАТ ОТ МАРС. НАЛИ ВСИЧКИТЕ ТИЯ ДЕТО СА В ПАРЛАМЕНТА СТРОИХА КОМУНИЗМА. ТАКЪВ КОМУНИЗЪМ ПОСТРОИХА ЧЕ НИ Е.АХА МАМАТА. И СЪЩИТЕ ТЕЗИ 21 ГОДИНИ СТРОЯТ КАПИТАЛИЗМА.ТАКЪВ КАПИТАЛИЗЪМ ПОСТРОИХА СЪЩИЯТ КАТО КОМУНИЗМА. КАКТО КАЗВАШЕ ТАТО НЕДОНОСЕН СОЦИАЛИЗЪМ. СЕГА СТРОЯТ НЕДОНОСЕН КАПИТАЛИЗЪМ. ЛОШОТО Е ЧЕ ЧАСТ ОТ ПРОСТОТО ПЛЕМЕ ГЛАСУВА ЗА ТЕЯ *** ШИМПАНЗЕТА И СЕЛСКИ ТАРИКАТИ..
70
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
преди всичко искам да пратя много поздрави на майките на администраторите на този смотан сайт и да им го начукам разбира се :)
69
6
 
19
 
! Отговори
ATAKA преди 12 години
И ПАРТИЯТА ИМ ЛЯВА!И ЕЛЕКТОРАТА ИМ ЛЯВ!И ЛИДЕРА ИМ ЛЯВ!.... С ДВЕ ДУМИ - ЛЯВА РЕЗБА!