Умиляващи ръкопляскания за Плевнелиев

БСП го сравни с разказвач на много приказки
Обновена: 9 сеп 2011 15:07 | 9 сеп 2011 10:51,
221
Умиляващи ръкопляскания за Плевнелиев
Снимка: БТА

Парламентът избра Лиляна Павлова за министър на регионалното развитие и благоустройството на мястото на Росен Плевнелиев, който беше номиниран за кандидат-президент на ГЕРБ.

Мнозинството изпрати с аплодисменти бившия вече строителен министър, а БСП го сравни с Ханс Кристиан Андерсен, защото разказвал много приказки.

Очаквано управляващите и опозицията кръстосаха шпаги при дебата за напускането на Плевнелиев от кабинета на ГЕРБ.

Мотивите за напускането му и новото назначение на Лиляна Павлова изчете пред депутатите премиерът Бойко Борисов. Последваха реакциите на опозицията.

Георги Божинов от "Коалиция за България" обясни, че ще гласува "за" оставката на бившия регионален министър. Но допълни, че не приема тази оставка за историческа необходимост и се аргументира:

"Изграден е рейтингов образ, граден професионално, с много пари. Разбира се, това е направено за определено време и определени цели. Имаме рейтингоносител, който с горда глава тръгва към нови висоти".

Божинов продължи с критиките и подчерта, че Плевнелиев не умее да формулира общественозначими цели и пътя до тях.

"Демонстрирате своето невежество, защото регионалната политика не е само път, магистрали. Неговите опоненти ще забележат неговия дефицит, въпреки че вие се кръстите, г-н министър-председател", обърна се Божинов към седящия до трибуната Бойко Борисов.

Атаката към ГЕРБ не спря. Божинов попита дали министър от сегашния кабинет е изпратил преди време при колегата си Росен Плевнилиев "странен човек", който е предложил подкуп от 50 хил. евро. Плевнелиев е отказал подкупа и повикал полиция.

Управляващите не оставиха критиките към кандидата си за президент без отговор. "Нали ви стана ясно, че днес е 9-и септември", обърна се към колегите си депутатът от ГЕРБ Снежана Дукова.

Тя обясни, че политическата платформа на левицата е силна демонстрация.

"Комунисти застанаха в един строй и това е строят срещу нашия министър. Да изпратим с достойнство най-успешния и рейтингов министър. Моля, аплодирайте решението за г-н Плевнелиев", призова мнозинството Снежана Дукова.

Залата й отговори с аплодисменти. Последва реакция на бившия премиер и лидер на левицата Сергей Станишев.

"Вярно е, че предизборната кампания на г-н Плевнелиев върви от две години. Започна да ми прилича на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, защото разказва много приказки и върши малко дела", коментира лидерът на БСП.

Още по темата

Той посочи, че освен строителството на пътища има и други критерии, по които може да се прецени дали напускащият кабинета министър е бил успешен.

В областта на водната политика, устройството на териториите, геозащитата и кадастралната политика, децентрализацията Росен Плевнелиев не е постигнал резултати, посочи Станишев.

Затова лидерът на БСП обяви, че ще гласува против оставката на регионалния министър. И от ДПС потвърдиха, че не приемат оставката му.

"Единствена оставка, за която ще гласуваме, е оставката на Бойко Борисов. Нашата оценка за кабинета на ГЕРБ е пълен провал", заключи заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров. 

На финала депутатите приеха оставката на Пленелиев и попълниха овакантения му пост с Лиляна Павлова. Резултатът от гласуването беше -  116 "за", 37 "против", двама гласуваха "въздържал се". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
0
 
! Отговори
do pochitatel преди 12 години
ЗА *** от коя партия говориш,защото нещо не разбрахме.
200
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
герп са отпадъци и ***, нооооооо! Но!!!!! Но много ***!
199
7
 
0
 
! Отговори
почитател преди 12 години
Някой очаква ли нещо друго от ***? Те са гиспирани глави. Не могат да си представят, че някой може да прави нещо за държавата си, щом е в политиката. Гледат само от своя гледна точка: политик = комунист = грабител = доносник = демогог. Честито на Плевнелиев. Честито и на Лили Павлова.
198
8
 
1
 
! Отговори
дидо преди 12 години
Според мен единствената причина поради, която се подиграват на човека, е че те немогат да бъдат на неговото място и им остава на хиените само да завиждат, тъй като много хора биха избрали Плевнелиев!
197
7
 
2
 
! Отговори
роро преди 12 години
Ханс Кристиян Андерсен на кукуво лято... БСП нещо завиждат ли кво??!?! Плевнелиев си е много голям пичага !
196
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плевнелиев е най- добрият избор!
195
9
 
2
 
! Отговори
моряк преди 12 години
бсп могат да си плямпат каквото си искат.Това е партия пълна с крадци и мошеници и никой не ги уважава.А Плевнелиев си работи, строи магистрали и има ясни планове какво да прави.Така че Плевнелиев със сигурност е новият ни президент, а бсп да се разпада!
194
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И народа узря и ще изпрати с достойнство такива като госпожа Дукова,които папкат народни пари само да издигат лозунги от трибуната-баш по комунистически..Как една от най големите комунистки,познати в район Връбница ,която се ползваше навремето с всички привилегии на онова време плюе комунистите.Ако всички гербери имат ,,нейното достойнство''нищо добро не чака страната ни.
193
0
 
4
 
! Отговори
ревнив преди 12 години
много влюбено я гледа
192
1
 
4
 
! Отговори
leketo преди 12 години
*** ПРЕЗИДЕНТ. *** ДЪРЖАВАТА
191
7
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Плевнелиев ще е идеален на поста президент,определено е добър
190
5
 
2
 
! Отговори
Владо преди 12 години
Всеки знае ,че най-големите расказвачи на приказки са комунистите.А това ,че някой си е градил рейтинга с магистрали не е нищо лошо, по-добре с това отколкото с празни обещания за "светло социалистическо бъдеще" ,*** от своя страна си градят АНТИимидж като не правят АБСОЛЮТНО НИЩО.
189
4
 
16
 
! Отговори
$$$$$$$$$$$$$$$$$ преди 12 години
Не трябва да бъде уважаван човек,който се е съгласил да бъде Министър на една *** МУТРА от червената мафия. Мутра без никакъв професионализъм...Мутра която няма НИЩО общо с политика...
188
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На снимката: ДКМС+БКП+СИК = ГЕРБ
187
1
 
13
 
! Отговори
Яна преди 12 години
Самият Борисов опровергава ежедневно мита за "независимостта" на Плевенлиев. Бойко редовно употребява изрази като забранявам на Росен и разрешавам на Плевенлиев!!! Ало Тиквата, това не са ти мутренските сбирки от 90-те, а евентуалния Президент на България!!! Имай малко уважение към човека. По интелект , образование и опит Плевенлиев е много над тебе. А какъв политически коректив и балансирани управленски решения могат да се очакват от Р.П., след като всяко негово изречение започва с Съгласувахме с г-н Борисов или След одобрението на Премиера??? !!! Жалко само, че е толкова малодушен, иначе би станал добър Президент
186
5
 
7
 
! Отговори
DIMATA преди 12 години
БСП НАПРАВИ ТАКА ЧЕ АРМИЯТА И ЧЕНГЕТАТА И ЦЯЛАТА ТАМ АДМИНИСТРАЦИЯ ДА ПОЛУЧАВАТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ, ОСОБЕНО В АРМИЯТА. НАПРАВИХА ТАКА ЧЕ КОЛКОТО СИ ПО ***, ТОЛКОВА ДА СИ ПО ВЪРВЕЖЕН. ЗАЩОТО ПРОСТАТА НАЦИЯ СЕ РЪКОВОДИ ЛЕСНО - ТЪРПЯХМЕ ДОГАН, ТЪРПЯХМЕ СТАНИШЕВ, ТЪРПЯХМЕ КАКВО ЛИ НЕ. ГЕРБ СЛОЖИХА КРАЙ НА ТАЗИ ЛАПАНИЦА. ЗАТОВА АЗ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ.
185
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До седми не стигнах- имам шести!
184
1
 
0
 
! Отговори
до 196 преди 12 години
Ти си невероятен! Какъв хумор, каква ирония, какаъв сарказъм, каква социална загриженост! Много добре перефразираш вицивете за Мечо Пух! Сигурно имаш завършен 7-ми клас?
183
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Европейската комисия е на път да пореже бляновете на кабинета "Борисов" за 7 магистрали и 7 скоростни отсечки до 2020 г. Причината е промяната в политиката на Брюксел да финансира иновации, зелени технологии и енергийната ефективност вместо пътища и магистрали. Макар тези приоритети на ЕК да са заложени в "Стратегия Европа 2020", до момента кабинетът "Борисов" не й се противопоставяше по никакъв начин." Срещнал Барозу Борисов и му отвъртял един/ както се оказва- звучен/ шамар. -"Защо- попитал Борисов- мислех, че сме приятели!?" -"Аз откъде да знам, какво си мислиш!", отговорил Барозу.
182
0
 
11
 
! Отговори
Алоо Събудете се!!! преди 12 години
Хора събудете се бе!!! Има над 10 фалита на болници в страната. Само след закриването на болницата в Девин, има 15 смъртни случая от забавено лечение"Ало Правителството, докато вие си играете на политици, точите зъбки за Евробаничката и ръкопляскате умилително - хората умират!!! Айде режете си си лентички и асфалтирайте слънчогледи. Кво ви пука!!!