Лиляна Павлова сяда в стола на Росен Плевнелиев

Досега тя бе негова заместничка по европроектите
Обновена: 7 сеп 2011 14:53 | 7 сеп 2011 11:50,
394
Лиляна Павлова сяда в стола на Росен Плевнелиев
Новият строителен министър Лиляна Павлова. Снимка: Булфото

Досегашният заместник-министър Лиляна Павлова ще бъде новият министър на регионалното развитие и благоустройството на мястото на подалия оставка Росен Плевнелиев, обяви премиерът Бойко Борисов.

"Тя е много добър експерт, с отлична репутация в Брюксел и поставянето й на поста ще осигури
приемственост във ведомството", обясни номинирането й министър-председателят.

В строителното министерство тя беше с ресори: "Програмиране на регионалното развитие", "Управление на териториалното сътрудничество", "Европейски инфраструктурни проекти".

Според премиера Лиляна Павлова е много добре подготвена, притежава необходимите качества и „естествено се издига нагоре при отсъствието на титуляра“.

"Регионалното министерство не трябва нито за миг да забуксува", категоричен е Борисов.

Той обясни, че преди да избере Лиляна Павлова за поста, се е консултирал с Плевнелиев, с представители на ЕК и с колеги от министерството, за да разбере "кой как работи".

Стана ясно още, че решението е било взето в понеделник и тогава Борисов е уведомил Павлова, че е новият строителен министър.

"Доста се забавлявах с това, което четох по вестниците кой какво влияние имал и кой щял да бъде новият министър. Никой не може да ми се меси", отсече Борисов, визирайки спрягането на министър Томислав Дончев, който отговаря за еврофондовете, че ще замени Плевнелиев.

И след като мотивира избора си за нов регионален министър, Борисов вече постави и първата му задача, която е свързана с автомагистрала "Струма".

Още по темата

Тази сутрин от Европейската инвестиционна банка са поискали апликационната форма за лотовете на АМ "Струма". В същото време на МС са били одобрени и отчуждителните процедури, за да стартира проектът.

Лиляна Павлова заяви от своя страна, че до края на месеца ще са готови документите и ще бъдат изпратени в Брюксел.

"Всичко е в наши ръце, колкото по-бързо го направим, толкова по-бързо ще получим парите и няма да харчим държавни средства", заяви тя.

До няколко дни Лиляна Павлова трябва да избере човек, който да я замести.

Въпреки че Борисов каза, че тя има право да сформира екипа си, премиерът заяви, че ще очаква от нея 7 или 8 имена, от които той сам ще избере кого ще назначи за зам.-министър в регионалното ведомство.

Премиерът изрази радостта си, че кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев бил същият като него.

"Режеш мостовете зад себе си, за да си сигурен, че ще продължиш напред", каза Борисов.

Попитан дали би назначил Плевнелиев, ако загуби изборите, за трети вицепремиер, отговарящ  за енергетиката, икономиката и европроектите, Борисов заяви, че когато е обмислял подобна идея, тогава е имало проблеми във финансите и особено в приходната агенция. 

В момента обаче този вариант не е на дневен ред,  тъй като "Дянков се справя добре с работата си".

"Оттогава в неговата работата има много голям ръст. Отвори се към министрите", похвали го Борисов. 

Министърът на правосъдието Маргарита Попова, която е номинира за вицепрезидент, няма да подава оставка, а излиза в отпуск, защото имала да си довърши още няколко ангажимента, съобщи още премиерът.

Докато Попова е в отпуск, тя ще бъде заместена от някой от настоящите си заместници.

Новият строителен министър Лиляна Павлова, чиято кандидатура предстои да бъде одобрена от НС, е родена на 06.12.1977 г.

Образование:
доктор по икономика, магистър „Публична администрация и европейска интеграция”, Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”, бакалавър „Международни икономически отношения”, УНСС

Професионална кариера:

2002 – 2009 г. Началник отдел в дирекция „Национален фонд”, Министерство на финансите (Финансово управление, контрол и сертификация на средствата от ЕС)
2002 г. Експерт в дирекция „Национален фонд”, Министерство на финансите
1999 – 2002 г. Експерт в Координационно звено по ИСПА, Министерство на регионалното развитие и благоустройството
1999 г. Експерт по международни проекти, Институт за следдипломна квалификация към УНСС
1998 – 1999 г. Офис-мениджър, Програма ФАР, Темпус проект „СМЕ-03051-97 Национален академичен център по мениджмънт и капиталови пазари”
1997 – 1999 г. Финансов мениджър, Програма ФАР BG 9315 „Програма за обучение на мениджъри”

Владее английски и руски език

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
1
 
1
 
! Отговори
iva преди 12 години
тези които са завършили университети да си признаят - колко можеха след дипломирането си.Дипломата е един входен билет. Всичко се учи в практиката, ако имаш късмет да попаднеш на благосклонни колеги или ако си амбициозен. Новата ни министърка е амбициозна и аз й давам кредит на доверие. Освен това е млада които означава че има енергия за работа.
371
0
 
1
 
! Отговори
До Шашко преди 12 години
Предвид умствения капацитет на ББ, изборът на подчинени не е особено труден....
370
0
 
0
 
! Отговори
До Шашко преди 12 години
Предвид умствения капацитет на ББ, изборът на подчинени не е особено труден....
369
0
 
0
 
! Отговори
до 365 преди 12 години
Това е много глупаво.
368
0
 
4
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Това ли е новият морж? Та той не е за министерство! Пратете го на дебелариум. Баща и прибира прибира само пари по проекти в Свободния, познавам го лично, а какви глупусти дрънка ... няма да ви говоря. Е как после човек да седи в тази държава? Трябва да се превърнеш в скот!
367
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МАФИЯ
366
0
 
9
 
! Отговори
Асфалт преди 12 години
Е това е вече министър. Бая по-яка изглежда от бай Росен. Само колко асфалт може да носи-не е истина.
365
5
 
1
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
364
0
 
0
 
! Отговори
ISP преди 12 години
DO 359-predi / 28-god. i moite rodiiteli iskaha da rabotq po specialnosta si - KIP i Avtomatika -no ,,YVI'.no togava prez dale4nata 197123456789......i t.n. , ne mojeshe da rabotish izv1n ,,okr1ga si. mojeshe no smo za oniq ot ,,bkp''. I zatova stanah shofior na GAZ-53' i p1tivah svobodno iz stranata. taka ,4e za tvoeto sin4e ima i drugi varianti. **KOMUNIZMA si OTIDE''! SEGA MU MAIKATA da se vide koi -kakvo moje. ni to -GERP,BSP,DPSi drugi tam podobni me mogat da mi vzemat ,,R1CETE i GLAVATA
363
0
 
4
 
! Отговори
шашко преди 12 години
Всичко си има обяснение.Вождовете не искат подчинените им да ги превъзхождат умствено и интелектуално,за да е по-лесна манипулацията .Поредното назначение е доказателство за това.
362
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Препечатка от в-к Труд: Лиляна Павлова е дъщеря на проф. Павел Павлов - зам. ректора на ВСУ "Черноризец Храбър"! В правителството на Виденов е бил главен съветник и зам. н-к отдел в Министерски съвет. Доколкото знам, бил е в ресора на тогавашния вицепрезидент и министър на строителството и благоустройството Дончо Конакчиев, който в момента е професор във ВСУ към факултета по "Администрация и управление"! Естествено е дъщерята на проф. Павлов да завърши бакалавърска степен по МИО в УНСС при тати, после магистърска степен във ВСУ - пак при тати... След магистратурата си по "Публична администрация и евроинтеграция" в катедрата на тати, тя стана хонорован асистент и записа докторантура по икономика , но май в УНСС или пак при тати?! Майка и е рускиня и е дългогодишен работник в Българска национална телевизия - преди Батето, по време на Батето и след Батето! Всичко е плод на "усилията" и връзките на мама, тати и на влиятелните им приятели от комунистическата и ДС номеклатура в БКП, БСП, НДСВ, ГЕРБ...
361
1
 
14
 
! Отговори
никой преди 12 години
Е ясно ми е какво е правил Плювналиев като министър,щом и тази кака може да го замести....?!А бе,щом едно пожарникарче може да е премиер,какво да говорим!!!Ша са спука балона вече,иде му времето.
360
1
 
17
 
! Отговори
Курти преди 12 години
Щом е завършила Варненски свободен Университет - пази боже (да ме ппрощава Господ) ама то както се казва и едно магаре да вържеш там и да му плащаш семестриалната такса и то ще завърши. Ама бат Бойко знае най-добре така че каквото каже той това е - и магаре да сложи за министър прав е той знае най-добре.
359
0
 
7
 
! Отговори
Гаце Баце преди 12 години
Абе ора , какви Калинки са ви погнали ? С те тава назначение БАЦЕ ВИ БОЙЧЕ , че земе парите от Европата оти те тава е нашия вариант на МОНА ЛИЗА ДЖОКОНДАТА !!! Ей сеги като видат кого Д-р Борисов е сложил за министър еврипейците , че рекат за назе , че сме истински еврипейци и че пуснат големите пари за големите магисрали....***.. ги.. *** ...
358
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко пари сме взели от Брюксел? Дали проблема с взимането на парите от Брюксел не е точно там.
357
12
 
1
 
! Отговори
Непозната преди 12 години
До 359Синът ти знае ли процедурите как да получи пари от Брюксел? А как да ги изразходва? Защото Лили ги знае и прилага по най-добрия начин. А за строителни инженери - има достатъчно в самото министерство, могат и допълнително да се наемат.
356
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де, признавам си, има хляб в нея. Гледах едно филмче в ю тюб с нея.
355
0
 
11
 
! Отговори
лили преди 12 години
Само я вижте каде е заварщила-----кадето *** си вземат кетап за сладки служби... Там всяко магаре влиза без проблем и излиза ако има пари,,,,..
354
1
 
5
 
! Отговори
лили преди 12 години
Тази охранената ще сварщи работа колкото Калина Илиева..Ега ти милиционерите
353
1
 
6
 
! Отговори
ЛУДА ДЪРЖАВА преди 12 години
Лиляно моме Лиляно, я стани рано призори, я стани рано призори-и магистрали построи.Не е излязла Лиляна, най излязла майка й, най излязла майка й, и си на Бойко думаше: *** си Бойко, *** си, Лиляна болна легнала, Лиляна болна легнала и не може да стане. Недей го лъга мале ***, Аз съм си Бойко любила, аз съм си Бойко любила за него ще се оженя.