Умиляващи ръкопляскания за Плевнелиев

БСП го сравни с разказвач на много приказки
Обновена: 9 сеп 2011 15:07 | 9 сеп 2011 10:51,
221
Умиляващи ръкопляскания за Плевнелиев
Снимка: БТА

Парламентът избра Лиляна Павлова за министър на регионалното развитие и благоустройството на мястото на Росен Плевнелиев, който беше номиниран за кандидат-президент на ГЕРБ.

Мнозинството изпрати с аплодисменти бившия вече строителен министър, а БСП го сравни с Ханс Кристиан Андерсен, защото разказвал много приказки.

Очаквано управляващите и опозицията кръстосаха шпаги при дебата за напускането на Плевнелиев от кабинета на ГЕРБ.

Мотивите за напускането му и новото назначение на Лиляна Павлова изчете пред депутатите премиерът Бойко Борисов. Последваха реакциите на опозицията.

Георги Божинов от "Коалиция за България" обясни, че ще гласува "за" оставката на бившия регионален министър. Но допълни, че не приема тази оставка за историческа необходимост и се аргументира:

"Изграден е рейтингов образ, граден професионално, с много пари. Разбира се, това е направено за определено време и определени цели. Имаме рейтингоносител, който с горда глава тръгва към нови висоти".

Божинов продължи с критиките и подчерта, че Плевнелиев не умее да формулира общественозначими цели и пътя до тях.

"Демонстрирате своето невежество, защото регионалната политика не е само път, магистрали. Неговите опоненти ще забележат неговия дефицит, въпреки че вие се кръстите, г-н министър-председател", обърна се Божинов към седящия до трибуната Бойко Борисов.

Атаката към ГЕРБ не спря. Божинов попита дали министър от сегашния кабинет е изпратил преди време при колегата си Росен Плевнилиев "странен човек", който е предложил подкуп от 50 хил. евро. Плевнелиев е отказал подкупа и повикал полиция.

Управляващите не оставиха критиките към кандидата си за президент без отговор. "Нали ви стана ясно, че днес е 9-и септември", обърна се към колегите си депутатът от ГЕРБ Снежана Дукова.

Тя обясни, че политическата платформа на левицата е силна демонстрация.

"Комунисти застанаха в един строй и това е строят срещу нашия министър. Да изпратим с достойнство най-успешния и рейтингов министър. Моля, аплодирайте решението за г-н Плевнелиев", призова мнозинството Снежана Дукова.

Залата й отговори с аплодисменти. Последва реакция на бившия премиер и лидер на левицата Сергей Станишев.

"Вярно е, че предизборната кампания на г-н Плевнелиев върви от две години. Започна да ми прилича на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, защото разказва много приказки и върши малко дела", коментира лидерът на БСП.

Още по темата

Той посочи, че освен строителството на пътища има и други критерии, по които може да се прецени дали напускащият кабинета министър е бил успешен.

В областта на водната политика, устройството на териториите, геозащитата и кадастралната политика, децентрализацията Росен Плевнелиев не е постигнал резултати, посочи Станишев.

Затова лидерът на БСП обяви, че ще гласува против оставката на регионалния министър. И от ДПС потвърдиха, че не приемат оставката му.

"Единствена оставка, за която ще гласуваме, е оставката на Бойко Борисов. Нашата оценка за кабинета на ГЕРБ е пълен провал", заключи заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров. 

На финала депутатите приеха оставката на Пленелиев и попълниха овакантения му пост с Лиляна Павлова. Резултатът от гласуването беше -  116 "за", 37 "против", двама гласуваха "въздържал се". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САМО ГЕРБ
180
16
 
10
 
! Отговори
Катя преди 12 години
Плевнелиев е най-добрият избор!
179
0
 
1
 
! Отговори
9-ти.09 преди 12 години
Беловласи от БСП почетоха 9 септемвриРехаво малцинство от хасковското БСП днес развя знамена и поднесе цветя пред паметника на незнайния воин на Ямача край ХасковоСоциалистическият актив уважи достойно датата, на която преди повече от 20 години се правеха огромни манифестации и народът ликуваше, покланяйки се на хората от трибуната. Лидерът на червените Иван Станчев, кандидат за кмет на Хасково, не пропусна да подчертае разликата в някогашното управление на Тодор Живков и днешния хал
178
0
 
8
 
! Отговори
leonsio преди 12 години
Вървели Бойко Пух и кандидата Прасчолиев. "Прасчо, ще ядем свинско!" "А откъде ще го вземем?" "То идва с нас!" "А,ако прасето избяга?" "Ахааа, ше те избягам аз тебе!!!
177
3
 
10
 
! Отговори
Добрева преди 12 години
Колко безпомощност има в цялата тази ситуация. ЛИПСАТА НА КАДРИ, в тази хаотично развиваща се партия, започва все повече да личи с наближаване на изборите.
176
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 162Късно е за арест на бокоТрябваше да стане 1989 г разстрел ,ама на цялото ЦК НА БКП И ВСИЧКИ ОК НА БКП ОФ ПРОФСЪЮЗИ ,ДКМС И ЦЯЛАТА *** ,а не да се скрият в БАН и ДИПЛОМАТИЧЕСКИ СЛУЖБИ и да изнесът и раздадът БЪЛГАРИЯ!
175
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не Плевналиев, а избирателите ще ви разкажат приказката след месец. И тя изглежда така: "Имало едно време едно БСП - крали, яли, пили и се веселили. После дошли едни избори и бесепето гризнали дръвцето"
174
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поздравявам всички колеги от Герб с химна на партията
173
2
 
0
 
! Отговори
Психоаналетик преди 12 години
до 180Да .а ти *** ли КАРА-БИНИ
172
2
 
3
 
! Отговори
БСП преди 12 години
3 пъти променяхме изборния закон, 3000 автобуса докарахме от Турция, въведохме мажоритарния вот и накрая сами си го набихме на миналите избори.
171
8
 
5
 
! Отговори
БСП+ДПС преди 12 години
= 38 депутата.Задача за любознателните другари :ГЕРБ ли манипулираха миналите избори, така че БСП+ДПС+НДСВ да бъдат бити като крастави кучета?
170
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО181;БРЕ ТЕ У БЕСЕПЕТО МНОГО СА *** БЕ ,ГЛЕЙ КОЛКО КАНДИДАТИ СА СЕ ПРЪКНАЛИ
169
5
 
1
 
! Отговори
БСП преди 12 години
Имаме 4-*** кандидати за президент - вие си изберете най-достойния :Ивайло КалфинМиглена КуневаВенци ЙосифовТрактора (Семов)Най-достойните НЕ-комунисти, демократи, доценти, лингвисти, професори
168
4
 
3
 
! Отговори
ПУТКОМАФАНИ преди 12 години
ДО179: БЛИЖЕШ ЛИ КЛИ-ТОРЧЕТА?
167
4
 
13
 
! Отговори
Психоаналетик преди 12 години
Симптомите на върл привърженика на ГЕРБ са:Халюцинации, налудности, странното поведение и позитивното формално мисловно разстройство. Халюцинациите могат да са слухови, по-конкретно това са гласове, които коментират пациента или водят друг...и разговори; соматично-тактилни, мирисни, вкусовии зрителни. Налудностите могат да са за преследване, ревностови, за вина (виновностови),грандиозност, религиозни, соматични, налудности за отношение, налудности за контрол на привърженика, налудности за четене на мисли, предаване на мисли, включване (вмъкване) на чужди мисли в мисленето на привърженика, спиране на мисленето.ИДЕТЕ И СЕ ЛЕКУВАЙТЕ ГЕРБЕРЧЕТА.
166
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КуневаКалфинКадиевК?? *** Нинова
165
11
 
3
 
! Отговори
Кутев преди 12 години
Прегърнахме се с Доган. Прегърнахме се с Царя. Прегърнахме с Костов. Прегърнахме се с Трактора. Прегърнахме се с Цветелин Кънчев. С кой още трябва да се прегърнем, за да свалим герберастите?
164
5
 
4
 
! Отговори
Симо преди 12 години
ХА-ХА, идва нашият 9 септември, скоро ще има специализиран съд за крадците. Затова са толкова злобни и ревът като моми.
163
6
 
4
 
! Отговори
Кутев преди 12 години
БСП и ДПС в повече от братска прегръдка през вековете! Гласуваме винаги анблок, но казваме, че ГЕРБ е в коалиция с Доган. Хитро, а?
162
2
 
3
 
! Отговори
do 170 преди 12 години
за Герб нищо не смееш да кажеш ? смелчага ...