Първанов: Преди 10 години Данаилов ми отказа

Все пак президентът е удовлетворен от новината
Обновена: 13 сеп 2011 06:51 | 12 сеп 2011 22:37,
78
Първанов: Преди 10 години Данаилов ми отказа
Снимка: БТА

"Не бива да се забравя, че професор Данаилов е човек с много ярка политическа позиция", така президентът Георги Първанов коментира кандидатурата на БСП за вицепрезидент.

"Нека да припомня, че преди 10 години, тогава когато аз търсех кандидатура за президент, предложих най-напред на Стефан Данаилов, но той ми отказа", посочи Първанов. "Радвам се, че сега, макар и доста по-късно, е узрял за идеята", каза още той.

По думите на президента, Данаилов би могъл да бъде много полезен по няколко причини, освен, че е достатъчно представителен и ще можем да се гордеем с него като вицепрезидент. Като пример за ярката политическа позиция на
Данаилов президентът припомни как на конгрес той променил позицията на БСП по отношение на НАТО. Първанов добави, че помни Данаилов като един добър министър, който извоюва много средства за редица театри и за много други културни обекти.

"Най-сетне аз го знам като политик и като ръководител, тогава когато беше координатор на гражданските комитети на движението в подкрепа на моята кандидатура за вторите избори", добави президентът.

"За мен това е една новина, която посрещам с удовлетворение", допълни Първанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
1
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
71
1
 
4
 
! Отговори
re преди 12 години
Гоце, на теб само тези с трипер не ти отказват!
70
3
 
4
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Анонимният явно си изпуска нервите от безсилие! Калфин и Ламбо, натрийте им носа!
69
3
 
4
 
! Отговори
Репортаж от КНДР преди 12 години
Тия дето искат толкова много комунизъм, требе да знаят, че другарят КИМ ЧЕН ИР ги чака на аэропорта в Пхенян, и че им е намерил работа на оризовите площи. Местни партийни функционери ще им раздадат малки полезни червени книжки, в които подробно е описано кои корени са ядливи.
68
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кандидат президенти от ДС:Калфин/ДС - БКП/ДСКунева/ДС - БКП/ДСВолен сайдера/ДС -АТАКА/ДСКаракачанов/ДС - ВМРО/ДСАлексей Петров/ДС
67
1
 
2
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Анонимен, ти си фантазьор! Много неща не разбираш. Почети малко вместо да ти обяснявам!
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ми е трудно да си обясня как комунистите се съгласиха за влизане на България в НАТО и ЕС. Постъпките на Гоце ме карат да мисля, че тяхната идея е била "нека влезем, а там ще си правим каквото си знаем". По отношение на НАТО Гоце назначава хора, който не се харесват на нашите партньори. По отношение на ЕС Гоце и другите от неговото котило създават истинска индустрия за кражба на еврофондове. По отношение на престъпността Гоце и котило бранят мутрите с инструментите на демокрацията. Гоце и котило имат една стратегичеста задача в идеологически план - да накарат хората за намразят демокрацията
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как няма да ти откаже,като не си миеш зъбите?!
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех, ти Гоце издокаран,от Москва агент докаран.Виж се колко жалък стана,цял народ ти гледа срама.
63
7
 
3
 
! Отговори
ИВАНА преди 12 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ НЯМА ОПОНЕНТИ В ТАЗИ КАМПАНИЯ
62
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА КАЖЕМ ЗАДРУЖНО "ЧАО" НА ГОЦЕ/ДС И БСП/БКП/ДС
61
2
 
4
 
! Отговори
До № 63 преди 12 години
Я дай малко доказателства, за добрият президент, че не се сещам, за какви добрини ми говориш! Добре се е погрижил, със сигурност, за имотното и финансовото си благополучие! Що пък, не е лошо, но зависи от методите и средствата.
60
9
 
4
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Първанов е добър президент. Никой до сега не е изкарал два мандата като него, това не е случайно. Разни дребосъци мн. го мразят. Ако реши да навлезе сериозно в политиката ще разпердушини нискочелите гербери!
59
2
 
5
 
! Отговори
niko преди 12 години
Сиришника безвъзвратно си е заминал . Но дали ще бъде с достойнство или изхвърлен като *** не се знае . Вън е от политиката .
58
9
 
1
 
! Отговори
ИВАНА преди 12 години
ВОЛЕН СИДЕРОВ НЯМА ОПОНЕНТИ В ТАЗИ КАМПАНИЯ
57
3
 
4
 
! Отговори
Трезвен преди 12 години
Трезвен е бил, за това ти е отказал! Да беше го почерпил подобаващо и да го хванеш да се подпише, че е съгласен, преди да се срещнете, под масата!
56
4
 
10
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Лисугерът от Сирищник, нанесъл непоправими щети на България с покварата, в която е закърмен, пак се прави на света вода. Дано станем нормална държава и по примера на Франция, която съди Жак Ширак, и нашият президент и агент на ДС бъде изправен пред съда и осъден. Дано!
55
3
 
12
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Ех да ми беше отказала и ученичката, че да не ме бъзикат сега по тема за венерически болести.
54
6
 
8
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Интересно-актьр играл мафиотски бос за вице или президент от партия на силовак?Егати избора!
53
4
 
11
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
Румен Петков си купи супер луксозна къща в Испания за 1,5 млн евро.Румен Петков се оказа доста щедро възнаграден за шетането си по висшите етажи на властта. Успял е да спести достатъчно милиончета, за да си купи богаташка къща с няколко спални и кипро паркче в любимия град на Камата Барселона