Две тройки общинари поискали рушвет от Плевнелиев

Антон Кутев задава въпроси на ГЕРБ по случая
Обновена: 13 сеп 2011 21:22 | 13 сеп 2011 21:22,
218
Две тройки общинари поискали рушвет от Плевнелиев
Кутев се радва на подаръка от Станишев. Снимка: БСП

Червеният депутат Антон Кутев призова управляващите да отговорят на няколко конкретни въпроса по повод скандала около Росен Плевнелиев за поискания подкуп от общински съветници, за което той не е сигнализирал компетентните органи.

За случая съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в края на миналата седмица, когато разкри, че трима столични общинари поискали половин милион рушвет от Плевнелиев, за да подпомогнат финализирането на Бизнес парка в столицата.

Антон Кутев днес уточни, че става въпрос за две сделки, едната била през 2007 година, на която той е бил свидетел като общински съветник от БСП.

Тогава имало искане от фирмата на Росен Плевнелив за отчуждаване на имоти чрез замяна, но сделката така и не минала през Столичния общински съвет, защото се засягали терени на "Софийски имоти".

Червените общински съветници обаче тогава подкрепили сделката, макар че в крайна сметка тя не е реализирана.

Кутев обаче си спомни, че общинските съветници на БСП  в  предишния СОС са имали разговор с Росен Плевнелиев, в който настоящият кандидат за президент лично им е благодарил, че единствени са го подкрепили, без да искат нещо в замяна.  

Още по темата
 "Очевидно други хора бяха поискали и очевидно не бяха получили, тъй като сделката не мина", заяви червеният депутат.

Той добави, че сделката влиза отново в СОС през март 2008, но тогава той вече не е бил общински съветник.

"Става въпрос не за трима брокери, а за два пъти по трима, които са искали подкуп, но не са го получили. Вторият път - през 2008 е имало други трима", разкри Кутев.

В тази връзка той попита каква част от първата тройка общински съветници съвпада с втората. 

Кутев попита още управляващите колко от тримата съветници от 2007г., които са искали подкуп, са станали общински съветници от ГЕРБ.  

Той поиска да знае още и защо Плевнелиев не е информирал МВР и дали е информирал тогавашния кмет Бойко Борисов и председателя на Общинския съвет.

В началото на пресконференцията секретарят на НС на БСП Антон Кутев прие поздравленията за рождения си ден и се похвали с подаръка от Сергей Станишев – комичната книга със заглавие „Аз, Бойко”, написана от сценаристите на Слави. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
24
 
! Отговори
електорат преди 12 години
КАВАЛА КУТЕВ ЩО НЕ ПИТА КАК ПАРИТЕ ОТ ПАРТИЯТА МУ ЛЕТЯХА С КУФАРЧЕТА КЪМ АВСТРИЯ!!!. ЖАЛКО ,ЧЕ УБИХА ЛУКАНОВ ,ТОЙ ЩЕШЕ ДА КАЖЕ!! ТЕЗИ *** В ДРУГИТЕ НОРМАЛНИ СТРАНИ ГИ ОСЪДИХА!!
5
5
 
26
 
! Отговори
Додо преди 12 години
Славчо Трифонов се върна в лоното ... Каква ренегатска кариера! От "Хъшове" до хвалебствени слова от Кутев! Отивам да повърна.
4
10
 
5
 
! Отговори
попа преди 12 години
а народа го е ----- и в гъъ заааааааааааааааа важното ушеви да вземат рушвета в фьотюли
3
11
 
24
 
! Отговори
Кутев преди 12 години
Другари, нападайте!По 2.40лв. с ДДС на коментар, подкрепящ партията майка!
2
23
 
28
 
! Отговори
.. преди 12 години
Не се спряха, в активна негативна кампания са срещу Бойко. Превзели са няколко медии, включително и Славчо Трифонов с неговата редколегия. А отстрани са просто жалки. Крадците, които 45 години ни тласката в погрешна посока, после още няколко пъти ни докараха до фалит, сега говорят за рушвети и подкупи? Същите крадци, които се обединиха в грабителството заедно с Доган, същите заради които ни спряха еврофондовете.. как да гласувам за тях?
1
22
 
37
 
! Отговори
КОКК преди 12 години
Мазния Кутев,с още по-мазния серГЕЙ,с мазната книга,на мазните сценарист от "Шоуто"на мазния Слави : *** нагаждач! Е как да не гласуваш за Плевненлиев!