Закопчаха трима за купуване на гласове в Пловдив

Държали списъци с данни на хора от "Шекер Махала" и "Столипиново"
Обновена: 17 сеп 2011 18:58 | 17 сеп 2011 18:56,
201
Закопчаха трима за купуване на гласове в Пловдив
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Трима мъже, уличени в купуване на гласове, са арестувани в Пловдив, съобщиха от полицията в града.

Те са притежавали списъци с трите имена и ЕГН-та на хора от ромските махали „Столипиново” и „Шекер махала”. Търгували гласове за между 20 и 40 лева.

Проверката е започнала, след като органите на реда са се самосезирали за незаконната търговия с гласове на територията на Трето и Шесто районно управление след журналистическо разследване.

„Арестувахме трима души, които са криминално проявени и известни на полицията”, заяви пред Dnes.bg шефът на пловдивската дирекция на МВР Тодор Чонов.

Най-дебело криминално досие има 40-годишният Юсеин от „Столипиново”. Освен, че сега е уличен в търговия с гласове, той има условна присъда от 10 месеца затвор за същото престъпление. В полицията е известен като печен измамник заради десетките регистрации.

Мъжът е лидер на ромска фондация. Той е „с белезници“ за 24 часа.

Другите двама задържани – мъже на 32 и 43 години, също остават в ареста.

„При нас са събраните до момента материали по случая, като прокурор ще реши дали да им удължи мярката на задържане до 72 часа”, съобщиха от прокуратурата в Пловдив.

Полицията продължава проверките и търси други замесени в схемите за купуване на гласове. Изяснява се още колко гласове са купили до момента задържаните и за кои партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
1
 
! Отговори
ПОБЕСНЯЛ преди 12 години
аве я всички Джагали под ножа
183
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
3 са малко, трябва цяла бг!
182
1
 
0
 
! Отговори
Национал преди 12 години
*** с два ***.Кво оня взе да не го пуска и сега се сетихме да играем пак за Национала.Стой си там и без теб ще се управиме
181
0
 
2
 
! Отговори
СОЛОМОН преди 12 години
САМО ТАКА! продавай и меркантилствай, иначе няма оправия в бившата 16 сОветка реСпублика!
180
3
 
5
 
! Отговори
сиган преди 12 години
герб са искали да ги земат без да платат, а брокерите са се запънали и теа са ги арестувалиДоган поне си плащаше
179
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гласовете не са за ГЕРБ ако бяха за герб нямаше да бъдат хванати
178
0
 
20
 
! Отговори
Българин преди 12 години
...и най-важното - *** партии, *** фондации, мангалозащитните организации за противоконституционни, следователно трябва да бъдат разтурени, дейността им да бъде забранена със закон !!!Ако аз направя фондация, в чийто устав е записано изрично, че подпомага само лица от НЕмангалски произход, *** и защитниците им ще писнат като попарени, че било дискриминация, нали? Тогава откъде-накъде има фондации, подпомагащи само тая гнусна раса?
177
0
 
20
 
! Отговори
Българин преди 12 години
...иначе няма нищо чудно, че *** си продават гласа. Какво може да се очаква от твар, която си продава чаавето за резервни части срещу 2 000 евро? - Който е неграмотен, да НЕ гласува;- Който не плаща данъци, да НЕ гласува;- който не живее в законен имот в съответното населено място, да НЕ гласува;- който е извършил углавно престъпление, да НЕ гласува;- който купува гласове - 5 години затвор, който си продава гласът, лишаване от избирателни права ДО ЖИВОТ.
176
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***.х те бълХарията де била 500 века под така нареченото *** робвсто. значи *** бълХари - бълХите даже колкото *** не са!
175
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само поради кризата да не сте намалили грамажа на кифтетата....Некой лош чиляк вече купен за друга кауза е обадил на ченгетата за конкуренцията ааааа.....ше праят на Цъци конкуренция *** друг път..........журналистическо разследване из копторите аде де.....дрън дрън и пляс пляс.....ние сме в първи клас и верваме на всичко що думат
174
0
 
18
 
! Отговори
Jonny преди 12 години
10-те ЗАПОВЕДИ НА ИНДО-БЪЛГАРИТЕ:1.*** ВИНАГИ е прав!2.*** не лъже,той усъвършенства речта си.3.*** не краде,той си бере.4.*** не убива,той съхранява традиции.5.*** не се плоди,той се грижи за оцеляването на човечеството.6.*** не изоставя ***,той ги подарява на държавата.7.*** не летяйства,той си почива.8.*** не напуска училище,той развива културните си особености.9.*** не строи коптори,той живее природосъобразно.
173
2
 
12
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
"душата" на ***(турчина) струва няколко бири и няколко кюфтета
172
1
 
2
 
! Отговори
До 187 преди 12 години
Искате ли примери,че не всеки висшист заслужава чак 3 гласа.В последно време и Европа видя какви са ни ,,учените,, хора.
171
0
 
3
 
! Отговори
SelfINTL преди 12 години
Syglasen sym za obrazovatelen Cenz, makar che e protiv kostituciqta, ama i tq hich q nqma de
170
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много прости хора гласуват. Затова съм за образователен ценз. На последните избори в едно турско, делиорманско село, имаше десетина гласа за АТАКА. Обяснили, да речем на баба Айше, от коя купчинка да вземе бюлетин, но те купчетата много и си приличат. Пък и тя не е много силна в броенето. На всичкото отгоре бюлетините на АТАКА и ДПС една до друга. Съвестно са гласували жениците, само дето купчетата объркали. :))))Има страни, кадето не можеш да гласуваш, ако нямаш основно образование.С основно образование ти се зачита един глас. Със средно два гласа, а с висше - три.
169
2
 
6
 
! Отговори
fck преди 12 години
Почна сеееееееее...... Тая година ще гласуват повече хора знаете ли защо? Щото сме по бедни от всякога... а тия дават пари... а има хора който нямат работа гледат деца едвам едвам брецат.. тия пари добре ше им дойдат.. и така :). Налазвай народе кебабчета и бира .... и после що сме били зле! Да идва по бързо 2012-та!
168
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И все пак не мога да разбера, защо пускат бюлетини за тая партия, за която са взели пари. Взел - взел. Но вътре в стаичката не те виждат за кого гласуваш. Какво значение има, че са ти записали ЕГН-то? На мен да ми предложат, както пише 184, 150 лева, ще ги взема и пак ще си гласувам за тая партия, която съм предпочел.Някой може ли да обясни как става това.
167
7
 
4
 
! Отговори
Муси преди 12 години
В Неделино,ченгето Бойко Кехайов дава по 100 лв.,Христо Петров по 120-150лв.!По-добре за някой от тях,от колкото без пари!!!
166
1
 
10
 
! Отговори
bosakov преди 12 години
Е за това говорех.Знам им и кътните зъби на господата.............Мнного се направи за тях като материялна облага в Пазарджик-като пример прекарване на вода в квартал където нямаха вода от 30г.,а те взеха че се продадоха за по 20лв.
165
2
 
6
 
! Отговори
Ананас преди 12 години
*** се хвалеха, че са работили за седисету!За брат'чеда, сиреч...