Закопчаха трима за купуване на гласове в Пловдив

Държали списъци с данни на хора от "Шекер Махала" и "Столипиново"
Обновена: 17 сеп 2011 18:58 | 17 сеп 2011 18:56,
201
Закопчаха трима за купуване на гласове в Пловдив
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Трима мъже, уличени в купуване на гласове, са арестувани в Пловдив, съобщиха от полицията в града.

Те са притежавали списъци с трите имена и ЕГН-та на хора от ромските махали „Столипиново” и „Шекер махала”. Търгували гласове за между 20 и 40 лева.

Проверката е започнала, след като органите на реда са се самосезирали за незаконната търговия с гласове на територията на Трето и Шесто районно управление след журналистическо разследване.

„Арестувахме трима души, които са криминално проявени и известни на полицията”, заяви пред Dnes.bg шефът на пловдивската дирекция на МВР Тодор Чонов.

Най-дебело криминално досие има 40-годишният Юсеин от „Столипиново”. Освен, че сега е уличен в търговия с гласове, той има условна присъда от 10 месеца затвор за същото престъпление. В полицията е известен като печен измамник заради десетките регистрации.

Мъжът е лидер на ромска фондация. Той е „с белезници“ за 24 часа.

Другите двама задържани – мъже на 32 и 43 години, също остават в ареста.

„При нас са събраните до момента материали по случая, като прокурор ще реши дали да им удължи мярката на задържане до 72 часа”, съобщиха от прокуратурата в Пловдив.

Полицията продължава проверките и търси други замесени в схемите за купуване на гласове. Изяснява се още колко гласове са купили до момента задържаните и за кои партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
35. Политическа партия "ПОЛИТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ "ЕВРОРОМА"Борислав Василев ДаскаловСерафим Симеонов ТодоровБлагой Любомиров Босаковей босаков от тези ли си бил ти , знаме си развял , от *** партия.
163
6
 
3
 
! Отговори
2ГУ ДС ВКР Политбюро преди 12 години
До 177 Грешиш безплатен обяд има - пример за това е *** Петкоф -Запалката -фонтана дето се заиграваше с Куйович и Галеви - и не си плати - не даде оставка подобно на заптието Цецо Крадецо дето го уличиха с нерегламентираните милионите вложени в имоти!
162
3
 
4
 
! Отговори
bosakov преди 12 години
Е желая ти успех!Може и да влезеш.Тук гаранция нямя.Глас народен,глас Божи.Преди 4 години аз в Пазарджик бях трети в листата и не успях да влезна.При теб може да стане обратното.
161
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм на 99-то място в листата за съветници , даже и пари и ша давам. при нулеви шансове да влена. И ще работя без пари поне една седмица след това като вленат първите от листата докъде вленат няма да ме познават.
160
5
 
4
 
! Отговори
bosakov преди 12 години
За данъка съм съгласен.Но безплатен обяд няма.Ако има някъде кажи.А и безплатно съм работил на избори преди 2г.Найстина за един месец несъм искал една стотинка.
159
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боскалов едното върви с другото. естествено че няма идеш при враговете. А да знаеш тези суми не се декларират никъде и би трябвало да платиш на 30лв. и данък и осигоровки. и затова няма никакъв документ пред сметната палата. Ти си един Доброволец. А доброволците и 30лв. не взимат. Е това се води законно купуване. само че пак не е законно защото се плащат данъци. И всички го знаят и мълчат.
158
4
 
5
 
! Отговори
bosakov преди 12 години
Да но аз заставам като застъпник на дадена партия не за да и взема парите.А защото мисля като тях.Аз не се продавам и те неме купват.В изборният ден ме наемат на работа и ми заплащат таз и дейност.
157
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе боскалов пари ща вземеш ли като застъпник 30лв. минимум.
156
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До тоя, където агитира за *** костофф!А чел ли си му статиите в "Работническо дело" от КРАЯ на ноември 89 г.???
155
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
българите са мишоци бе гласуват от страх , за работното и бизнеса , гледат социологическите проучвания и юруш към по силния на деня. *** поне са честни знаят че няма какво да губят нямат нищо голи са пушки и барат пара. Досега не видял акция на НАП при *** а много то тях с големи имоти от проституция.
154
4
 
3
 
! Отговори
bosakov преди 12 години
Не само хората от ВМРО но имам доста познати от тази партия вклячително и Каракачанов даже и по митинги по Пловдив и София съм ходил с тях.Но това незначи че като си застъпник на някоя партия по време на изборите че си се продал.
153
1
 
4
 
! Отговори
до 166 преди 12 години
Всичко е много сложно.Пуснаха духа от бутилката и се оказза ,че и те не са застраховани.Доста често се чува юнаци да се самоубиват с законно притежавани оръжия.Който оцелее.Познавам банкерки ограбили народа да дават всичко ограбено за да си спасят копелетата от наркомания.И богатите също реват ....................
152
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
продават се мале, белите манастири. и никой нема пари да ги купи. само младото еврейче.ба си беднотията в б-я! да ви дадем малко на заем от централата...
151
1
 
0
 
! Отговори
nujnik преди 12 години
kade jiveete? kakvo napravihte za BG
150
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе боскалов ти май с тези идеи си от ВМРО ше изленеш наш човек. Всички купуват и продават гласове. Едни гласуват против волята си за работното място. други се пазарят за застъпници и трети прости работят направо като *** в брой.
149
1
 
3
 
! Отговори
bosakov преди 12 години
Няма спор мога и по полега но при положение че самата държава не се отнася към нас както към господата роми.Защото само за нас има закони и наредби,а за тях социални помощи без да работят.Ние можем да живеем по квартири или да напуснем държавата за да изкараме някой лев да си направим една стая .А за тях безплатно къщи им строят.Кой сега към кого е СС или Хитлер
148
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Членовете на Избирателните Комисии също са си продали гласа само че държавата плаща. Квотата е партийна. Най много имат ГЕРБ платени с държавни пари.
147
0
 
0
 
! Отговори
до 159 преди 12 години
По леко бе пич.Това звучи така: Всички българИ да ги интегрираме с ***.Не ,че вече не я осъществиха идеята.Прочети за Хотлер Югенс и SS.Ние по старите не виждаме никаква разлика .Нима не знаеш,че SS дивизиите са били длъжни да унищожат всички религии?Мерели са главите на хората с "пергели" и са избивали всичко наред?Тогава ЕФгенетиката е била прогресивна и водеща наука.................
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
боскалов няма да видиш защото си сляп казах ти че българите не купуват гласове , а купуват застъпници , дават ти 15лв. предварително в деня изборите като им занесеш копие от протокола ти дават още 20лв.
145
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 12 години
...а за тия от списъците им защо няма арести? Продаването на гласът също е престъпление, също както и купуването !!!И е крайно време на тия *** тении да им бъде забранено да гласуват, с какво право ще избират кой да управлява държавата, при положение че те нищо не са и дали за целият си мръсен живот, а само крадат от нея ?!? - Който не плаща данъци, да НЕ гласува !!!