Закопчаха трима за купуване на гласове в Пловдив

Държали списъци с данни на хора от "Шекер Махала" и "Столипиново"
Обновена: 17 сеп 2011 18:58 | 17 сеп 2011 18:56,
201
Закопчаха трима за купуване на гласове в Пловдив
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Трима мъже, уличени в купуване на гласове, са арестувани в Пловдив, съобщиха от полицията в града.

Те са притежавали списъци с трите имена и ЕГН-та на хора от ромските махали „Столипиново” и „Шекер махала”. Търгували гласове за между 20 и 40 лева.

Проверката е започнала, след като органите на реда са се самосезирали за незаконната търговия с гласове на територията на Трето и Шесто районно управление след журналистическо разследване.

„Арестувахме трима души, които са криминално проявени и известни на полицията”, заяви пред Dnes.bg шефът на пловдивската дирекция на МВР Тодор Чонов.

Най-дебело криминално досие има 40-годишният Юсеин от „Столипиново”. Освен, че сега е уличен в търговия с гласове, той има условна присъда от 10 месеца затвор за същото престъпление. В полицията е известен като печен измамник заради десетките регистрации.

Мъжът е лидер на ромска фондация. Той е „с белезници“ за 24 часа.

Другите двама задържани – мъже на 32 и 43 години, също остават в ареста.

„При нас са събраните до момента материали по случая, като прокурор ще реши дали да им удължи мярката на задържане до 72 часа”, съобщиха от прокуратурата в Пловдив.

Полицията продължава проверките и търси други замесени в схемите за купуване на гласове. Изяснява се още колко гласове са купили до момента задържаните и за кои партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
0
 
! Отговори
bosakov преди 12 години
Мислиш ли че само аз съм кюлията в таз държава?Може и да съм такъв но досега не съм виждал никаде да ходят да купват гласове ,освен само в ц.гета
143
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Костов е комунист и цялата приватизация която извърши е все в полза на комунисти и комсолски секретари.
142
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SAMO KOSTOV MOJE DA SPASI BALGARIAVELIK KOSTOVIVAN KOSTOV
141
0
 
0
 
! Отговори
dido преди 12 години
e-info.hit.bg
140
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
boskalov , ти си балък , малко кюлия. Ти как решаваш за кой да гласуваш все някой който споделя мнение с теб е взел пари , и те прибавя в схемата като жертва която ще гласува за "нашия общ човек" после ти взима даже и твойте пари за гласа.
139
3
 
2
 
! Отговори
bosakov преди 12 години
Може да съм"Гьобелсче"но поне не се продавам за жълти стотинки господин анонимен.И това че се не продавам за 20лв и че расъждавам по поразличен начин от теб това не ме прави комунист.А що се отнася дали съм червен да червен съм но във футбола.....
138
5
 
3
 
! Отговори
3A KOCTOB преди 12 години
иван KOCTOB Поклон пред човека който спаси БЪЛГАРИЯ от колапс!
137
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно като почнат избори Даскалите са най-големите брокери сред българския етност. работят малко и имат много свободно време още някой лев е добре дошъл. По 200лв. си докарват на избори по добрите и 500лв.
136
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
KOCTOB
135
4
 
1
 
! Отговори
KOCTOB преди 12 години
KOCTOBKOCTOBKOCTOBKOCTOBKOCTOBKOCTOBKOCTOBKOCTOBKOCTOBKOCTOB.
134
0
 
2
 
! Отговори
Янев преди 12 години
И аз чувам гласове, но никой не иска да ги купи...
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашия имаш 450секции по 3 застъпници по 5човека семейства колко общински съветника ще вкараш в твоя град при 60хил. избиратели и избирателна активност 56%
132
1
 
1
 
! Отговори
ПИСНА МИ! преди 12 години
стига с тва ***! всеки има цена. и що да не я определя, след като от година съм безработен?! като съм българин да гладувам ли или да се присъединя към 12.000 самоубили се?!те що идват на власт?! да не би за да не папкат?! тогава нека не получават заплата и да бачкат доброволно!
131
0
 
0
 
! Отговори
до143 преди 12 години
Даскалите са виновни според теб.За това ,че учат тъпите ти *** на знания може би?Набий си жената пред тях и си пусни чалга от рода "Тигре тигре имаш ли пари"Медиите са причината моето момче.Седни си на мястото и слаб за днес.Като си научиш урока пак може да те изпитам.
130
1
 
3
 
! Отговори
до 135 преди 12 години
Слушай сега внимателно Гьобелсче,много тъпо словоизлеяние сурикатчо червен,ако това което си заформил като обръщение към хората мислиш,че е истина ( но всички ние четящите знаем че не е влкючително и ти)то ще те определя като едно много наивно и просто червено ***,защо изобщо си правите илюзията *** болшевики,че все още има хора които да се вържат на компроматите ви,изключвам разбира се вас защото само вие си вярвате на насраните си ***,а сега си лягам удовлетворен че затъпявате тоталн
129
0
 
1
 
! Отговори
bosakov преди 12 години
Господина май не е участвал в избори? Най продажните са *** от собствен опит го знамв не едни избори съм участвал и знам кой колко пари струва............
128
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
заблудени сте всички българи продават гласа си и цената е точно 30лв. колкото и на *** може и 5лв. бонус и един сандвич и минерална вода.
127
0
 
2
 
! Отговори
bosakov преди 12 години
Ама ния не се продаваме за 20лв.А и като влезнем да гласуваме никой неможе да докаже за кой си гласулал
126
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли поне един Български даскал който към момента не се е записал за застъпник и брокер на гласове в някоя партия. Всеки даскал познава по 100-на родители и лесно се организира цялата схема на купуване на гласове. Не те питат искаш ли да купим гласа ти , а искаш да станеш застъпник.
125
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не само *** а Българи продават гласа , *** си имат барони , ние Българите си имаме учители даскали брокери на гласове.