Първанов не излизал скъпо, само някакви си 4,1 млн. на година

За сравнение НС си гласувал да прахоса 53 млн. лв. за 2011
Обновена: 18 сеп 2011 10:00 | 18 сеп 2011 10:00,
236
Първанов не излизал скъпо, само някакви си 4,1 млн. на година
Снимка: БТА

Георги Първанов опроверга твърденията, че издръжката на президентската институция излиза солено на български данъкоплатец.

"В момента президентският бюджет е 4 100 000 лв. и е по-малък от този, с който Петър Стоянов е разполагал преди 10 години, а именно - 4 300 000 лв.", посочи снощи Първанов във Велико Търново, където представи книгата си "Отчетът на президента".

Още по темата

Държавният глава направи и сравнение с бюджета на парламента, който през 2001 г. е бил 12 млн. лв., а сега - 53 млн. лв.

Над два часа Първанов коментира актуални теми и проблеми, свързани с управлението на страната и президентската институция.

По неговите думи трябва да бъдат оценени по достойнство заслугите за всеки, който е живял с мисълта за България, независимо от това дали е последовател на лявата или дясната политика.

"Завещавам на моя наследник и представената от мен във Велико Търново идея за създаването в старата столица на "Пантеон на българските държавници", която в рамките на мандата не получи развитие", каза Георги Първанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
19
 
! Отговори
До Бойчо преди 12 години
Ето ти и отговорите, защото е ясно че не знаеш:ББ е премиер на България избран с категорично мнозинствоЦЦ е вътрешен министър с най-добри резултати в борбата с престъпността в сравнение с предходнитеПлевн е бъдещия президент на България.Въпросът е кой е Бойчо, а отговорът е НИКОЙ и такъв ще си бъде цял живот.
98
17
 
5
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Защо Ани Салич прави рекламно предаване за кандидатката Фандъкова? Защо не направи същото и за Кадиев? Защото е пристрастна, защото е герберка, защото харесва бабитите! Не и искам новините, лъжливи са!
97
1
 
7
 
! Отговори
смок преди 12 години
ГОЦ?, още малко остана... Интересно е след това със серГЕЙ как ще се разберете, кой ще поеме руля? Отсега ми става готино на душата...
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей *** спрете да харчите безразборно НАШИТЕ ПАРИ !!! Шматки алчни
95
10
 
2
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
А пък Калинчо нарича президента:"*** твар.." браво бе Калинчо. Давай сега в същия стил - какъв е Б.Б., Ц.Ц.,Плевн и др. гербери. За теб сигурно са много "остри"! Това сте вие герберите! Градите себе си, като обиждате другите! По-добре вдигнете стандарта на хората, че да ви повярваме!
94
12
 
2
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Анонимен гербер, *** при Б.Б., Ц.Ц.,Плевн., и ще ти дадат и на теб орденче за брилиятния стил на изказване в тяхна подрепа! Хората живеят бедно, няма да ги подкрепят!
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бюджета на НСО служба пряко на гоце, къде е бюджета на НСО и той не покрива ли гоцевите воаяжи!! ей нагла ***!и *** ***, къде му се връзва.
92
1
 
8
 
! Отговори
arhar преди 12 години
Той казваше и че не бил апаратчик на ДС, че не бил убивал защитени животински видове, че не бил ходил да убива животни в деня на национален траур за загиналите във влака - факла, че не бил ходил с доц. Ал. Петров в Китай ... Кой ли вече му вярва ?
91
0
 
18
 
! Отговори
Ще е Гоце свършил преди 12 години
За 2 мандата Гоце направи следните велики дела:- отстреля рядък планински козел- оноди една известна певица и десетина секретарки (бройката е спорна но след излизането му от президентството, те сами ще си кажат)- назначи колегите от ДС по посолствата- прегази няколко човека с кортежа сиИсторията направо "ще заплаче" без него.
90
1
 
23
 
! Отговори
факти преди 12 години
В президентсвото работят 155 души плюс президента и вицето стават 157 хрантутника. 4 милиона като се раздели на тези 157 души излиза, че разхода който ние данъкоплатците харчим за всеки един служителите в Президентството е 25 477 лева на година. Като се раздели на 12 месеца се получава 2123 лева месечно издръжка за всеки служител в Президентството. Всеки от вас може да прецени малка ли е тази сума на фона на заплатите от 300-400 лева в България.
89
1
 
17
 
! Отговори
зрънчо преди 12 години
*** първанска !!!
88
0
 
12
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 12 години
Нация обиждаща младите хора е обречена на гибел.
87
0
 
8
 
! Отговори
Даола преди 12 години
А като мисля за парите, които харчи президентската институция, Народно събрание и въобще всички висши администратори, просто кръв ми капе от сърцето. Дайте статистика каква част от бюджета на България отива да ги издържа, да им плаща пенсионните и здрави огисуровки.У нас могат да се сменят режими, но истинска промяна няма - държавната администрация си остава един разхитител на народните пари, който не върши читава работа.
86
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гоце изкара пловиното си мандат вловните стопанства, дали си е плщал не знам.
85
1
 
14
 
! Отговори
George1 преди 12 години
Mrasnata 4ervena gnida,agenta-ibrik4iq nai protivniqt politikant v Bg
84
11
 
3
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Анонимен гербер, *** при Б.Б., Ц.Ц.,Плевн., и ще ти дадат и на теб орданче за брилиятния стил на изказване в тяхна подрепа!
83
0
 
6
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Ужас - Пантеон на българските държавници. Че ние нали затова сме на тоя хал, защото нямаме държавници.Имената им себроят на пръстите на едната ръка - почва се със Стамболов, когато убиват....След 10 ноември нямаме нито един държавник.
82
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
91, да призна си че е доносник
81
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Само студенти, всички казваваха, че ще гласуват за СДС."Е, тия същите избраха Боко. Гейберастията е мутирала седерастия.
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
4 miliona za razdavane na ordeni kato naprimer tozi na Dogan...