Първанов: Длъжник съм на идеята за национално помирение!

Президентът не вижда резултати от работата на правителството
Обновена: 17 сеп 2011 21:45 | 17 сеп 2011 21:42,
184
Първанов: Длъжник съм на идеята за национално помирение!
Георги Първанов. Снимка: БТА

Въпреки че в един ден съм отдавал почит към жертвите на Септемврийското антифашистко въстание от 1923 г. и съм полагал цветя на гроба на Никола Петков, в края на мандата трябва да призная, че оставам длъжник на голямата идея за национално помирение.

Това заяви държавният глава Георги Първанов във Велико Търново, където представи своята книга "Отчетът на президента".

По думите му трябва да бъдат оценени по достойнство заслугите на всеки, който е живял с мисълта за България, независимо дали е последовател на лявата или на дясната политика.

Представяйки книгата, посветена на свършеното за двата му мандата, президентът изтъкна, че няма друг подобен случай "някой да е излязъл и да е написал в края на своето присъствие в съответната властова структура отчет".

"В тези дни, когато се разбра, че аз съм написал подобна книга, правителството излезе с материал в интернет пространството, но аз апелирам тези, които имат интерес да направят едно сравнение между двата материала. В отчета, така наречен, на правителството ние виждаме едни сухи, бюрократично изложени факти, за това кои каква докладна записка е написал и т.н., няма я политиката, не виждам резултатите от управлението", заяви Георги  Първанов.

Същевременно той акцентира върху необходимостта от приемственост и каза, че "завещава" на своя наследник идеята за създаването на "Пантеон на българските държавници" в старата столица, която засега остава без развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: георги първанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
1
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Гоце ПАРАВАНов чадър над мафията в БГ !!!*** 1Тоя Гоце зомбясан пернишки ***-предател и марионетка на Москва, който се снима в медиите на фона на национални символи като герба, Левски и Ботев и Кирил и Методи и националния флаг за да промива мозъците на тъпите селяни, че олицетворява българщината, живее в света на своите болни фантазии:1.Че комунизма никога не се е сгромолясвал с гръм на световен план и още е на мода.2.Че неговите безброй беззакония ще си останат неразкрити и никога няма да бъде наказан и осъден на затвор за държавна измяна и корупции за милиони.3.Че никога няма да му разкрият банките в които е внасял милионите взети от престъпния свят на мутрите за да им слага чадър4.Че вечно ще има власт и достъп до медиите ДА ЛЪЖЕ И МАНИПУЛИРА НАРОДА КАКТО СИ ИСКА.Корабът на престъпния свят вече почна да потъва и всички корабокрушенци червени мафиоти и престъпници са в паника. Кръв пикаят и със сетни сили се опитват да спрат ГЕРБ който им потопява кораба. НО НИЩО НЯМА ДА СПРЕ ТОЗИ ПЪТ ПРОГРЕСА И НАХЛУВАНЕТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА И ЗАКОННОСТТА В ТАЗИ РОБСКА ДЪРЖАВА. youtube/watch?v=P9c-5Z_Zfog&feature=relatedyoutube/watch?v=vLAXKmBRtPktirith.blog.bg/politika/2011/04/17/goce-veche-dokazano-s-imoti-za-milioni.731198bivol.bg bivol.bg/prezidentskoto-semeistvo-s-imoti-za-milioni.htmlextremecentrepoint/?p=1092
151
4
 
1
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Първанов е силен, знае и може много повече от Б.Б.,Ц.Ц.,Плевн. взети заедно! Само погледнете думите по-долу, които използват герберите и ще ви стаен ясно колко са нискочели! Искат ни гласовете! Нека ги вземат, ако могат! Калфин, Данаилов, Кадиев смажете дребните герберчета!
150
1
 
3
 
! Отговори
жоро преди 12 години
Не разбрахме кой с кого иска да помири . Може би - неговите хора , които ограбиха държавата и останалите българи.
149
7
 
2
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Плевн. и Попва са безлични послушници, всъщност кани се да управлява Б.Б.! Много им здраве! Калфин и Данаилов смажете бабитите гербери!
148
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И пак продължава:Вижте техния доклад-сухи цифри,пък вижте моя-много емоционален.
147
8
 
3
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
Първанов е силен, знае и може много повече от Б.Б.,Ц.Ц.,Плевн. взети заедно! Само погледнете думите по-долу, които използват герберите и ще ви стаен ясно колко са нискочели! Искат ни гласовете! Нека ги вземат, ако могат! Калфин, Данаилов, Кадиев смажете дребните герберчета!
146
3
 
9
 
! Отговори
Бял Терор преди 12 години
Помирение с комунистите - национални предатели? НИКОГА!!!! Да им се стрият паметниците на прах.
145
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ние сме си национално съединени но се намериха такива кат вас да на разединяват че после да се чудят как да на зашиват наново заедно.....То от носещи *** друго не мож очаква...те нямат необходимото държавническо мислене. Не може от село-в министерството...
144
4
 
7
 
! Отговори
poohy преди 12 години
И аз не съм видяла резултати от работата на Първанов. Там където е бил активен е в сивия сектор - естествено тези резултати излизат наяве частично чрез разследващата журналистика, но какво от това, някой да го е спрял?
143
2
 
10
 
! Отговори
.. преди 12 години
Срамно изказване от Първанов, който стана олицетворение на националното разединение - защо не почетохте жертвите на лагерите в Белене и Ловеч, защо не наречете атентата в църквата Св.Неделя това което е - тероризъм? Какви фашисти видяхте през 1923-та, г-н Първанов, за да наречете Септемврийското въстание антифашистко? Не забравяйте, то даже не е българско въстание, а е по заповед от Москва, въпреки нежеланието на местното ръководство на БРП за въстание.
142
3
 
11
 
! Отговори
Чвор преди 12 години
На българския народ, (тоя дето те избра на два пъти за президент- боже какви хора сме само а?), му дреме на дедовия че ти си написал книга в опит да оправдаеш десетгодишното нищонеправене на Дондуков 2! Но ние (гореспоменатия български народ), ще се радваме ако някой ден, някой, някъде, ти потърси сметка за банковата и зърнени кризи предизвикани лично от теб(по това време ти беше председател на ВС на БСП, и за слепите и глухите е ясно че ти дърпаше конците, а не Жан), в услуга на приятелите ти..
141
2
 
7
 
! Отговори
До 168 преди 12 години
Разсъждения на благодарен *** .
140
2
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
# 163Червената звезда на комунизма... - се оказа черна дупка...
139
17
 
2
 
! Отговори
Николай БОЯДЖИЕВ преди 12 години
Ей, мижетурки фашистки.Първанов е найй достойният. Знаете само да плюете . Така и за Доган говорите ,но всъщност незнаете колко е направил за страната. Осигури работни места ,каскадата Цанков камък малко ли е?и на двамата само онва сте достоини да ядете.
138
1
 
7
 
! Отговори
niki преди 12 години
Която и новина да прочета все агенти се изказват.Тук тоя башибозук,там Батков....дайте да се отървен от тези *** че не мога да ги гледам вече.22 години минаха а те все акъл ни дават.Мръсни ***
137
2
 
12
 
! Отговори
Mitko преди 12 години
Гоцане, не ти, а ние ти даваме оценка за управлението. И паметник сам да си построиш, грам няма да промениш мнението на мнозинството. Как можеш да се считаш за някакъв фактор, при положение, че за тези години не направи нищо, а във външнополитически план беше изолиран от световната политика като някой африкански диктатор. Пожелавам ви да се изядете като кучета със Сергейзера след няколко месеца и съвсем да я погребете тая бесепарска клика. Но ти си демагог, ще го премахнеш както през сталинизма
136
1
 
2
 
! Отговори
Посочи само един ! преди 12 години
" По думите му трябва да бъдат оценени по достойнство заслугите на всеки, който е живял с мисълта за България, независимо дали е последовател на лявата или на дясната политика."
135
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМА ЧЕ ЛИЦЕМЕР!
134
14
 
2
 
! Отговори
Николай БОЯДЖИЕВ преди 12 години
Ей скапаниаци фашистки.... Ще видите ,че пак червената зжезда ще засенчи капитализма.
133
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Партизанският отряд "Чавдар" назначи за Министър на регионалното развитие г-жа Павлова, внучка на партизанин,. Комунистите никога нямало да са на власт !? Наивници.