Първанов: Чудно как Дянков ще вкара в музей АЕЦ "Козлодуй"

“Твърдият тон на министър Младенов за Шенген звучи неадекватно”
Обновена: 19 сеп 2011 20:15 | 19 сеп 2011 19:58, Елка Василева
242
Първанов: Чудно как Дянков ще вкара в музей АЕЦ "Козлодуй"
Снимка: Архив Булфото

Интересно би било как Симеон Дянков ще вкара в музеите обекти като АЕЦ "Козлодуй", НДК и "Нефтохим", строени през социализма, които се експлоатират много добре и в момента. Това каза президентът Георги Първанов в коментар на изказване на вицепремиера Дянков при откриването днес на музея на социалистическото изкуство, че "комунизмът и социализмът отиват там, където принадлежат - в историята".

"Мисля, че подобно деление и незачитане на онова, което е построено в години, доста градивни за страната ни, не говори за добра политическа култура", каза Първанов.

Още по темата

Президентът заяви, че "твърдият тон" на външния министър Николай Младенов по темата "Шенген" звучал "малко неадекватно" и не е сигурен, че това е верният тон. "Много исках през тези две години външното министерство да има такава активна и твърда позиция. Това обаче отсъстваше, когато трябваше да се защити интересът на България по темата "Шенген", посочи Георги Първанов.

Президентът каза, че той е "най-голямото опровержение на социологията в президентските избори".

"Когато стартира кампанията преди 10 години, изоставах в проучванията, а знаете какво стана още на първия тур", каза президентът.

Според него резултатът от тазгодишните президентски избори ще остане неизвестен докрай, което ще поддържа "едно благородно напрежение". Това ще задължава кандидатите да отстояват политика, а не просто да си разменят лични реплики, допълни Първанов, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
2
 
5
 
! Отговори
До 111 преди 12 години
Познай кой е роба щом се впечатляваш от "Тоблерон" и смяташ, че обществото не може без него...
115
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЕЦ "Козлодуй", НДК и "Нефтохим" и много други строени през социализма, които се експлоатират много добре и в момента. Искам да попитам какво повече е направено през 22/те години демокрация? Няма да гласувам за никой! Но ми се иска да ви чуя коментарите.
114
2
 
2
 
! Отговори
dan преди 12 години
не издържа вече идва му от вътре тежко му на станишев ще го прегази като луда крава
113
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Приятен купон си заформят платените герберасти. Водят диалог със себе си. Никога не бих застанал в едни редици с такива *** парчета. Явно толкова са критериите в тази партия. Айде чао , лека работа.
112
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо безплатно нямаше, уж е безплатно, но го нямаше, за всичко трябваха връзки и пари. От лекар-специалист до детска градина, училище или почивка в почивна станция. За да си купиш дънки: купуваш долари, по 3 лв. при заплата 200-220 лв., и в кореком, а там за 1 долар ченгетата може да те арестуват. За екскурзии в чужбина-само до СССР, евентуално ГДР, Чехия, Унгария, но не за всеки. Москвича беше 6000 лв, след 20 год. чакане. А ако кажеш на глас това, което наистина мислиш, може да изчезнеш.....
111
1
 
4
 
! Отговори
До 103 преди 12 години
Още колко години или векове са ти необходими,за да разбереш,че безплатен обяд няма.
110
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахахахаааааа тоя ме разсмя :))) безплатно здравеопазване имало при соца :)))то нямаше аспирин и памук по аптеките, ти за здравеопазване ми говориш, ползваха една игла по 50 пъти щот нямаха игли, тогава ме заразиха с жълтеница като ми взимаха кръв, а в инфекциозното каква мизерия беше, дан' ти разправям, *** се разхождаха свободно, кенефите запушени с ***, болните по 8 човека в стая с обща баня за 10 стаи и общи тоалетни
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
112Да не забравим и неизбежната победа на комунизма :)))
108
5
 
6
 
! Отговори
norm До Миланова преди 12 години
Грешите госпожо,съотношението беше един час има ток,два няма,така че "купонът" продължаваше по-дълго.А за стоките,то липсваше почти всичко,по-лесно е да се изброи това,което не липсваше.А най-много не липсваха уверенията на родителите на днешните лидери на БСП,че вървим с уверени крачки към развития социализъм.Добре,че не го достигнахме.
107
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Времето в което тублерона беше лукс, може да е по добро само за завършени роби.
106
3
 
5
 
! Отговори
bg преди 12 години
някои да помни че имахме пьрванов за президент,,,,,,,,,НЕЕ,,,та тои сега взе да говори когато никои не го слуша и не го иска,,,,,кьсно е чадо ще каже моита баба
105
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно просто сравнение. По малкият ми син сега има повече играчки от поне три квартала в голям град преди '89г и не съм милионер - обикновен бачкатор съм
104
2
 
2
 
! Отговори
до 99 преди 12 години
и твойта майка съм я виждал с Тато
103
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
103Дънки се намираха с връзки. Вредните елементи бяха хора, имали наглостта да попречат с нещо на поредната партийна *** с мераци за власт. Мангизи нямаше. Заведенията бяха бира скара скара бира бира скара скара бира и шопска салата.
102
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кви купони 98-*** пък ти бе :) тогава беше Ибам Костовкупоните бяха 1996-та при крадливия Жан Виденов ,когато инфлацията беше стигнала 900%
101
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
103Безплатното образование, съвсем безплатно промиваше мозъците на децата от най ранна детска възраст. Герой им беше Павлик Морозов - детето предало на смърт баща си за кулачество. Ей това беше великото безплатно образование. Безплатно здравеопазване НИКОГА НИКЪДЕ не е имало. Плащахме го всички.
100
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
99Айде пак лъжи. С кво си ги нахранил тия 450 човека бре ? С консерви скумрия в доматен сос ли ?
99
9
 
8
 
! Отговори
До 83 преди 12 години
Обаче през 80-те имаше безплатно образование и здравеопазване ! И то истинско и наистина безплатно !Нямаше безработица и полицаите караха на сила безделниците да работят , *** и вредните елементи ги изселваха , дънки и шарени дрешки се намираха, не на всяка крачка , ама все пак имаше ! Имаше и мангизи , имаше и заведения и вс.Сельовците пак си бяха такива , като сега , който си беше тарикат пак си караше ,както му е реда ! Но Блажени са низшите духом...
98
3
 
2
 
! Отговори
До 73 преди 12 години
Ако ти си в Аахен,щеше да бъдеш на друг акъл.Я си признай от кое село се обаждаш,че в България село Аахен няма,това си е град на западната граница на Германия и там комунисти отдавна няма.
97
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
97Единственият партиен член е пълният член там, където гърбът ти губи почтеното си име.