Младенов се скръндзи за детските добавки: Криза е!

"По 35 лв. на дете е максимумът, който можем да дадем"
26 сеп 2011 07:00,
200
Младенов се скръндзи за детските добавки: Криза е!
Снимка: архив Булфото

Детските добавки няма да бъдат увеличени, докато не мине обсъждането на бюджета за следващата година, обяви в Добрич социалният министър Тотю Младенов.

Повод за думите му са предстоящите протести на майки в столицата заради ниските майчински добавки.

Министърът припомни, че България е страната с най-дълго платено майчинство в Европа и тази придобивка е запазена въпреки кризата.

"Даваме парични възнаграждения на майките – по 35 лв. на дете. Смятам, че в състояние на икономическа криза това е максимумът, който можем да дадем", допълни Младенов.

Министърът твърди, че по-добре е да има социални услуги за децата, да се плати детската градина при семейства с ниски доходи, да се подпомогнат първолаци, както държавата прави за началото на новата учебна година с по 150 лева.

В допълнителните социални услуги, които развиваме, са вложени много средства", убеден е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
1
 
3
 
! Отговори
МАЙКА преди 12 години
ЗА ПАРТИТА, ЗА НОВИ КОЛИ, ЗА ЕКСКУРЗИИ, ЗА вас - депутатите ИМА ВСИЧКО!!! А, ЗА МАЙКИ С ДВЕ ДЕЦА , НО НА ДЪРЖАВНА РАБОТА, БЕЗ ДА МОЖЕМ ДА СКРИЕМ ДОХОДА СИ - НЕ!!! ЕГАТИ СПРАВЕДЛИВОСТТА!!! АЛЧНИ МОШЕННИЦИ! НЕ ВИ ЛИ Е СТРАХ, ЧЕ ЩЕ ПЛАЩАТ ВАШИТЕ ДЕЦА, ВНУЦИ - ПОКОЛЕНИЯ НАПРЕД???
184
1
 
0
 
! Отговори
За референдум преди 12 години
Като е криза и Тотю реве че няма пари и се пише едновременно с това на много солидарен, предлагам неговата заплата и заплатите на останалите бостански плашила от мин. съвет да се даряват на фонд "*** семейства", като им се оставя минималното възнаграждение от 270 лв. Да видим тогава дали ще милеят толкова за подобна осигурителна система, която наказва българите и стимулира *** да деградират още повече и да се развъждат като зайци...
183
3
 
0
 
! Отговори
калина преди 12 години
Още се чудя как Г-нБорисов който го имам за разумен човек още държи тези министри като Младенов и Дянков.Те ще му изядат главата.А и вече нямам никакво доверие в ГЕРБ.
182
2
 
0
 
! Отговори
калина преди 12 години
Още се чудя как Г-нБорисов който го имам за разумен човек още държи тези министри като Младенов и Дянков.Те ще му изядат главата.А и вече нямам никакво доверие в ГЕРБ.
181
1
 
3
 
! Отговори
калина преди 12 години
Господин Младенов искате ли да ви оставим един месец с две деца и неработеща съпруга и с заплата 300 лева за да видим колко време ще издържите, сигурно ще врътнете още повече отколкото сега, защото един нормален човек не може да каже че 35 лева стигат за едно дете.
180
3
 
0
 
! Отговори
до майка на българче преди 12 години
Децата чийто бащи са ги припознали не плащат половин такса в детските градини, а само тези които носят името на майка си! Аз нямам брак с бащата на детето си и си плащам пълна такса. Половин такса обаче плаща сестра ми защото е един родител и дъщеря и е със нейното име. Аз сега да ревна ли, че ако се случи нещо с бащата на детето ми няма да получавам пенсия като вдовица. Всеки прави своя избор! И е вярно, че България е с едно от най-дългите майчинства.
179
2
 
4
 
! Отговори
доза преди 12 години
не е зле да се приложи опита на Сингапур. Там преференции за детски иматМАЙКИТЕ С ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ, защото те няма да си оставят децата да просят и няма да ги ползват като източник за доходи, а на тези с ниско образование се плаща минимума.
178
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***,спри детските на ***!
177
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Към 184!Защото си българка и защото не си родила 10 *** няма да получаваш нищо. Ние също нищо не получавахме нищо за дъщеря ни, която, слава на Бога е на 26 и е с две висши образования. Но *** получаваха и получават, защото ТЕ са бъдещето на БГ, защото ТЕ са им нужни... Затова скоро и детето ни, и ние ще напуснем Родината, която ни е вече мащеха. Не искам да съм тук един ГЛАСОПОДАВАТЕ и ЕЛЕКТОРАТ, а човек. Другаде може да съм ПАК слуга, но не и *** заложник.
176
2
 
5
 
! Отговори
Анти--ГЕРБ преди 12 години
ГЕРБългаромразци !
175
2
 
3
 
! Отговори
Куку-ригууу преди 12 години
Абе,Вие нормални ли сте да раждате в България бе? Какво искате повече за доказателство, че тук да се родиш си прокълнат,от тия 20 г. и повече уж промяна? Никога не искам да имам деца и семейство в БГ-срам ме е,че съм българин, но слава богу скоро ще си взема паспорта.....и се махам от тоя ***....не разбрахте ли, че ще става все по-лошо?
174
1
 
8
 
! Отговори
майка на българче 2 преди 12 години
И защо моето дете и аз не получаваме "възнаграждението"-според този непросветен министъ/тези средства категорично не представляват "възнаграждение"- защото сме българи, защото аз съм с висше образование и през целия ми съзнателен живот след навършване на пълнолетие не съм спирала да работя ?!?
173
1
 
8
 
! Отговори
майка на българче преди 12 години
И по какви критерии се определят "семействата с ниски доходи"? И кога най-накрая ще се отчете факта,че повече от 50% от родителите не са семейни, и в действителност-майките се водят "самотни". Уважавам избора на тези хора, но после тези майки получават детски надбавки,плащат половин такса за детска градина,и т.н., а в същото време,бащата живее със семейството.
172
4
 
5
 
! Отговори
ivanka преди 12 години
СРАМОТА!!!!! САМО *** СЕ ПОЛЗВАТ С ТЕЗИ ОБЛАГИ - ДЕТСКИ НАДБАВКИ!!!!
171
2
 
13
 
! Отговори
Eдна преди 12 години
Трябва да се премахнат детските добавки, защото и сега те не се получават от толкова много български майки.Нека държавата да оказва всеки месец помощ на родителите , но не като сума в кеш, а като някакъв ваучер, с който можеш да платиш яслата или детската градина, да закупиш памперси ,учебници или дрешка .Тогава братята роми ще са принудени основно да преосмислят въпроса с броя на децата, защото с ваучер не може да купуваш алкохол или цигари.Така помощта ще отива при децата, за които се дава!
170
1
 
5
 
! Отговори
Майките на България преди 12 години
Пловдив ,Протест пред общината на 01.10-10:00 часа
169
2
 
7
 
! Отговори
Нико преди 12 години
Както има социално слаб така трябва да има и демографски слаб и тъй като българите сме такива на този етап, трябва да се подпомагат само българките, като им се увеличат не само майчинските , но и редица други улеснения! Българката заслужава да е добре осигурена и защитена от закона! Спиране на всички *** помощи и социални и детски!
168
1
 
10
 
! Отговори
Мина преди 12 години
Г-н Младенов, давате по 35лв. на дете, но не всяка майка ги получава, защо делите децата, нали всички са деца на България, но на някой семейство дохода им е по-голям и нямат право на тези добавки, честно ли е.
167
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Даваме парични възнаграждения на майките по 35 лв. на дете. Смятам, че в състояние на икономическа криза това е максимумът, който можем да дадем", а *** по колко давате бе кратунев , ние не пасем патки
166
1
 
11
 
! Отговори
до 176 преди 12 години
Хванали са се за *** защото при тях изтичат моите и вашите данъци, като в бездънна яма която става все по дълбока и по дълбока! Скоро на един работещ българин ще се падат 3-*** безработни *** ,които да храни докато те му разбиват апартамента и му крадат кабелите от травопоста... Но нали трябва да сме толерантни какво са за работещият Българин трима *** на гърба !