Младенов се скръндзи за детските добавки: Криза е!

"По 35 лв. на дете е максимумът, който можем да дадем"
26 сеп 2011 07:00,
200
Младенов се скръндзи за детските добавки: Криза е!
Снимка: архив Булфото

Детските добавки няма да бъдат увеличени, докато не мине обсъждането на бюджета за следващата година, обяви в Добрич социалният министър Тотю Младенов.

Повод за думите му са предстоящите протести на майки в столицата заради ниските майчински добавки.

Министърът припомни, че България е страната с най-дълго платено майчинство в Европа и тази придобивка е запазена въпреки кризата.

"Даваме парични възнаграждения на майките – по 35 лв. на дете. Смятам, че в състояние на икономическа криза това е максимумът, който можем да дадем", допълни Младенов.

Министърът твърди, че по-добре е да има социални услуги за децата, да се плати детската градина при семейства с ниски доходи, да се подпомогнат първолаци, както държавата прави за началото на новата учебна година с по 150 лева.

В допълнителните социални услуги, които развиваме, са вложени много средства", убеден е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
4
 
4
 
! Отговори
Яна преди 12 години
По информация от правителствената пресслужба министър Дянков е предложил нов революционен вид на данъчните декларации за 2012г. В тях се набляга на типичната за Дянков простота. Същата ще съдържа само три реда:Ред 1. Колко сте спечелили миналата година?Ред 2. Колко са Ви останали?Ред 3. Внесете ни сумата, посочена в ред 2
124
2
 
2
 
! Отговори
от 125 преди 12 години
130, Аз вече съм баща на две деца, които не са необразовани и прости чавета! Ела ми го кажи това в очите, олигофреничен ***! Самоубивай се по-бързо!
123
3
 
2
 
! Отговори
все 1... преди 12 години
Абе ей простаци 35лв. ли е възнаграждение??? Не вие срам да се ширите в палати, да пращате децата си в частни гимназии и в чужбина. Другите деца с какво да по-различни, че само трици да получават. Това е подигравка. Ех! :(((
122
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Детски надбавки в размер от 200 лева за българче,за ***-не,те си продават децата и без това,време е Младенов да си прегледа пропуските и да се спре толеранса на малцинството,"ние сме малцинство дайте ни помощи"-до кога ще работим за да им плащаме от собствените заплати и данъци да се развъждат като животни,имат си мешарета-те да си им плащат,хайде стига сте спали!Народе на протест,това не е политика,това е ГАВРА С БЪЛГАРСКОТО ДЕТЕ!!!
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ууууууууу.Мизерстват хората .Вземете направете нещо стига с тази криза вече
120
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 125Еми прави си ти многото прости и необразовани чавета.Аз деца няма да правя и не ми пука особено за гените ми.Прави деца и си ги гледай щом го чувстваш като твой личен дълг ама не ми налагай твоето мислене.Заради такива като теб,България е пълна с *** и растат цяло ново поколение от такива за съжаление.Щото си мислят някой хора че може да направиш деца и те сами да се възпитават и отглеждат.
119
1
 
6
 
! Отговори
osata преди 12 години
Детските добавки не са за физическото оцеляване на децата. Изхранването и отглеждането им е грижа и отговорност на родителите. Та и заради това се наречени добавки, а не издръжка. Моля, правете разлика. И 200 лв. да стане добавката, пак няма да е достатъчна за издръжка на едно дете. Трябва да се увеличи доходът на родителите и да отпадне таванът за получаване на добавките. В никакъв случай сумата 35 лв. не е голяма, но е обидна за тези, които са лишени от нея.
118
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Майките на България,не *** крави рекордиорки
117
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние, майките на Българиясме на мнение, че отпусканите 35 лв. добавки и 240 лв. майчинство нарушават човешкото достойнство. Размерът на добавките са недостатъчни за физическото оцеляване на децата ни. Всеки човек има право на екзистенц минимум, както и минимум участие в обществения и културния живот в страната. Ако и вие мислите, че закона е нарушен и трябва да се промени:ПРОТЕСТ пред ОБЩИНАТА в твоя градна 01.10. събота, от 10.00ч.Протестът е без политическа насоченост
116
2
 
3
 
! Отговори
nas преди 12 години
Dami i Gospoda vreme e za revoluciq
115
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
123, никой не говори за 5-10 деца. Говоря за 2-3 деца, защото много хора дори и толкова не правят, въпреки че имат възможност да ги отгледат.Но докато вие мислите така, вие ще загинете. Природата си знае работата. Вашите гени ще изчезнат, не техните. Вашата култура ще замине, не тяхната.Отгледай едно дете да го направиш "гражданин"... ужас. По-глупаво мислене едва ли може да има.
114
2
 
5
 
! Отговори
акуд преди 12 години
точно така 120 по едно дете на всяко сем. от там който работи, който е образован и има необходимите доходи да има и второ дете , който няма доходи само едно дете. ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕСТАНЕ С ТЕЗИ ПАРИ ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ "СОЦИАЛНО СЛАБИ" аз няма да дам цент за данъци докато те се харчат за ГЛУПОСТИ
113
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 122Прави ти като толкова искаш 5-10 деца и си ги храни или чакай на държавата.Тогава твоите чавета няма да са с нищо по-добри или добре отгледане от ромските такива.Може да е 1 дете,но правете и възпитавайте граждани на тази държавица.Не правете деца щото *** правили,или щото сте престаряли или щото другите така правят!Едно дете е отговорност ,която трябва да бъде осъзната и поета!
112
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми не правете деца и роми и мюсюлмани ще правят вместо вас. Това е най-големият проблем в Европа в момента - че "светските и цивилизовани" общества правят по 1 дете на семейство, а религиозните - по 4-5-6 и нагоре.Има една книга на Ерик Кауфман - "Shall the religious inherit the Earth?". Там се говори за това как всички религиозни общности и общности със силна идентичност (напр. ***) имат по много деца за сметка на общностите, които мислят, че са много напред с материала.
111
5
 
2
 
! Отговори
suzi преди 12 години
Jiveia v Italia i za minalata 2010 godina vzehme 1200 evro detski za 1 dete.a v Balgaria za edna godina izliza okolo 200 evro.
110
3
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
детските трябва да се премахнат, който няма пари да не прави деца, *** съм ви у ***
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 114Еми добре тогава да вземем да напълним България с роми за да не се обезлюдява?!Не се тревожи то това ще си и стане ако продължава да се протектира размножаването им.Създаването на дете,възпитанието му и изграждането му като личност е доста повече от правенето на чавета ей така за спорта....без значение български или ромски.
108
1
 
6
 
! Отговори
До 113 преди 12 години
Не сравнявай чаветата с децата. Разликата е мнооооого голяма!
107
1
 
6
 
! Отговори
СърФист преди 12 години
На този не му ли бе наложено вето да не се изказва."По-добре дръжте устата си затворена и оставете хората да ви смятат за глупави, отколкото да я отворите и да разсеете всички съмнения" Марк Твен
106
2
 
7
 
! Отговори
akud преди 12 години
тези майки селски принцеси дето си влачат затлъстелите трътки по кафетата цял ден, знаят ли , че тези добавки се дават на основата НА СЪБИРАНИ ДАНЪЦИ???? мога ли да попитам така не уважаемите от мен принцеси, знаете ли как се издържа една държава????