Младенов се скръндзи за детските добавки: Криза е!

"По 35 лв. на дете е максимумът, който можем да дадем"
26 сеп 2011 07:00,
200
Младенов се скръндзи за детските добавки: Криза е!
Снимка: архив Булфото

Детските добавки няма да бъдат увеличени, докато не мине обсъждането на бюджета за следващата година, обяви в Добрич социалният министър Тотю Младенов.

Повод за думите му са предстоящите протести на майки в столицата заради ниските майчински добавки.

Министърът припомни, че България е страната с най-дълго платено майчинство в Европа и тази придобивка е запазена въпреки кризата.

"Даваме парични възнаграждения на майките – по 35 лв. на дете. Смятам, че в състояние на икономическа криза това е максимумът, който можем да дадем", допълни Младенов.

Министърът твърди, че по-добре е да има социални услуги за децата, да се плати детската градина при семейства с ниски доходи, да се подпомогнат първолаци, както държавата прави за началото на новата учебна година с по 150 лева.

В допълнителните социални услуги, които развиваме, са вложени много средства", убеден е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Махайте всички надбавки, и всякакви социални за всички да видим като са малко 35 лева дали сте готови да се откажете от тях. Който си има дете, да си го гледа.
144
1
 
12
 
! Отговори
Петьо преди 12 години
Аз съм го измислил.Трябва да има детски надбавки до трето дете.Който иска да има повече , да си е направил сметката.Предполага се ,че ще има пари и няма да разчита на детските.По този начин ще се увеличат и надбавките,защото като не се плаща за 4,5,6 и прочие деца на *** тези пари ще се разпределят на останалите.Има и друг плюс-като няма помощи -*** ще спрат да раждат !Дай Боже!
143
1
 
13
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
Добре де, аз като дойде време да платя примерно 500 лв данъци; мога ли да кажа - АМИ КРИЗА Е, ЕТО ЩЕ ПЛАТЯ 100 ЛВ... ???Държавата не и пука дали е криза или не, като ни щави гърбовете с хиляди данъци и *** такси, обаче ако дойде ред да се подкрепят хората - тогава - не може - криза е... отвсякъде чуваме "няма пари"...
142
1
 
5
 
! Отговори
de преди 12 години
v Germanija vseki vzima detski. Az, rabotnikut vzimam 160 ? na dete, i shefut mi, koito ima dohod 200000? mese4no vzima susto 160 ? na dete!!!
141
4
 
5
 
! Отговори
osata преди 12 години
"предстоящи протести на майки в София" - някой здраво работи за нагнетяване на социалното недоволство тъкмо преди изборите! Е, та детските добавки са такива не от вчера. Майки, точно сега ли решихте да искате увеличение? Този или тези, които ви подстрекават, не ви ли обясниха кои ще бъдат най-облагодетелствани от евентуалното увеличение? Борбата за *** гласове стана яростна и работи в доста посоки!
140
1
 
12
 
! Отговори
az преди 12 години
Каква е тази държава? Защо всички майки не получават детски? Осигуряваме се на редовни доходи , плащаме данъци и осигуровки, а нямаме право на 35 лв. - сякаш не съм родила дете, сякаш то няма права! Откъде накъде на *** ще им дават помощи и добавки, няма да плащат ток и вода, ще безчинстват, мързелуват, манипулират и реват, и убиват и някрая имат повече права от нас - честните българи, които с 3 лв. минават осигурителния праг и няамт право на детски! Всяко дете има право на детски добавки!
139
1
 
19
 
! Отговори
Долу ГЕРБ, АТАКА преди 12 години
Защо *** не работят и раждат по 10 до 23 чаавета, започвайки от 11-годишна възраст ?!Едно 11-14 годишно малолетно дете-***, което вместо да учи роди първото си ***, си осигурява автоматично следните детски и помощи :- 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на ***( след 1-та година тези 100 лв. месечно продължават да се дават, но вече като соц. помощ )- 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на ***- след 1-та година детските на циганчетата стават 59,15 лв. за всяко + 78 лв. за майката месечно- 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма"- 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност- 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете- 290 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ- 325 лв. е максимума на т.н. "КРАТНА ПОМОЩ", за посрещане на инцидентни обстоятелства- 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК )- Спирам до тук. Общо 20 вида детски помощи получават циганчетатаОсвен това *** потребява няколко-стотин лева на месец ТОК и ВОДА, дето ги плащаме ниеМного *** семейства имат вече от 20 до 50 000 лв. неплатени сметки само за ток.Освен това не плаща ДАНЪК-СГРАДИ и ТАКСА-СМЕТОсвен това държавата плаща от нашите данъци ЗДРАВНИТЕ-ОСИГУРОВКИ на всички ***.Не знам на каква стойностТоест истинския ефективен доход на тази ***, преди да почне да краде е далеч над 500 лв.А на работещата бяла робиня за минималната заплатка от 270 лв БРУТО., дохода е 210 лв.НЕТО,след като държавата им прибере почти 22 % за осигуровки и данъциАко пък *** е с някакви дефекти или малформации, ( а малолетните родилки, раждат масово такива) то на него му се полагат двойни детски, или 2 х 35 = 70 лв. месечноНо явно това се е видяло недостатъчно за анти-белите расисти, и по средата на миналата 2010 г. в Парламента, ВСИЧКИ партии тайно са приели поправка, според която на такива деца се дава "ДОБАВКА" към тези 70 лв. равна на 70% от брутния размер на МРЗ. Така 270 лв. х 70 % = 189 лв. Както виждаме "добавката" е почти 3 пъти по-голяма от детските 70 лв. !Накрая 70 лв. + 189 лв. + 20 лв. (от Евророма) = 279 лв. месечно получава такова ромчеСамо две деца да са такива ( от 10 - 20 в семейството) те ще носят по 560 лв. месечно !!!А бременните *** пият разни отровни хапове, за да раждат точно такива деца, които после да ползват и за просия.Не мога да ви кажа колко пари са похарчени за ***, чрез т.н. "Оперативни програми" (ОП) към Социалното министерство.Но преди време Тотьо се похвали по НОВА ТВ, че само по ОП "Човешки ресурси" (Подпиране на метли), през изминалата 2010 г. е платил над 1 млрд. лева !!!!!!!!!!!!!!!!!А има още 69 вида такива програми и проекти ( общо са 70 ). Колко милиарди изтичат през тях всяка година ? Даже и Тотьо не знае !Никой не знае колко и какви пари получават по линия на НПО (Не Правителствени Организации)НАКРАЯ СЕ ОКАЗВА ЧЕ НЕРАБОТЕЩАТА *** (само с 1 дете !), ПОЛУЧАВА 3 (три) ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТЕЩАТА БЯЛА за МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТАЕто затова *** раждат като бесни ***, а българките едва отглеждат и 1 дете ...
138
2
 
9
 
! Отговори
Petia преди 12 години
как по-точно може да бъде облечено едно дете с възнаграждението от 35лв ? Криза е обаче управляващите си карат джиповете и дават по 35лв на ден за бензин, нали ?!
137
4
 
2
 
! Отговори
osata преди 12 години
Gali, тези 35 лв. са добавка, а не издръжка! И не трябва да разчиташ на нея! И не намесвай психиката на децата! Винаги е имало и ще винаги ще има неравенство в богатството.
136
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В случая съм съгласен с тоя михлюз Тотю.Парите вместо да се дават "на ръка" - да се влагат в социални придобивки и образование.Така ще се ореже и *** "професия" да плодят чавета за да получават пари за цигари и ракия.А парите пак ще отиват за децата.
135
1
 
9
 
! Отговори
ан преди 12 години
ТОВА НЕЕ МАКСИМУМА ДРУГАРЮ СЕДЯНКОВ. НАМАЛЕТЕ ЛЕЖАЧИТЕ НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА. НАМАЛЕТЕ СИ ЗАПЛАТИТЕ И РАЗХОДИТЕ. ДВИЖЕТЕ СЕ С МЕТРОТО И ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ.НАЛИЕ КРИЗА ЗАЩО СЕ ВОЗИТЕ СЪС БЕЕМВЕТА? ТОЗИ БЕНЗИН ДЕТО ГО НАЛИВАТЕ ОТ ЧЕШМАТАЛИЕ? МИЛИОНИ ХАРЧИТЕ ЗА ЛАКЕИ И ШОФЬОРИ. А НАРОДА ЕДВА СВЪРЗВА ДВАТА КРАЯ. НО ТОВА ЩЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ НА ИЗБОРИТЕ ДРУГАРЮ НЕ ВДЯНКОВ. ЩЕ ВДЕНЕШ АМА ЩЕЕ МНОГО КЪСНО. НЕ МИСЛЕТЕ ЧЕ НАРОДА НЕ ВИЖДА КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ ОТ ДАНЪЦИТЕ МУ.
134
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудя се една ромка неработеща - неосигурена социално ,колко пари ще получи пръвата година след раждане????
133
2
 
2
 
! Отговори
gali преди 12 години
mnogo mi e interesno takiva tapanari kato tia deto re6avat kolko e dostatu4nata suma v slu4aia 35 leva za decata ni-dali kato otidat v magazina kupuvat na decata si obuvki ot 30 leva ili nai veroiatno im kupuvat ot 130leva.a posle za6to decata stavali zlobni -koi ne iska negovoto dete da xodi s xubavi drexi i obuvki.ami s tia sme6ni detski i mai4instva na dali obiknovennia 4ovek moje da si go pozvoli
132
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mizeren pomyar. Dai parite na ***.
131
1
 
6
 
! Отговори
Деян преди 12 години
Ааа, НЕ! '..да се плати детската градина при семейства с ниски доходи..'. Така няма да излезем от кризата. Омръзна ми децата на семействата, които работим и се осигуряваме на реалните доходи и върху максимума да плащаме за такива с ниски доходи, който са 'социално слаби' и децата им са първи в класирания та за детски градини и ясли. Не благодаря. Искам моето дете да получава, това, за което плащат майка му и баща му. обичам всички деца и знам, че те не са виновни, но да ги отглеждаме така е лошо
130
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези 35 лв. ги влагаме в Детските градини и ясли на децата та даже и додаваме!КАКТО НИ ГИ ДАВАТ ТАКА СИ ГИ ПРИБИРАТ ....
129
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
do 138Ок 200лв. на дете,и ромката с нейните 15 деца Х 200лв. ще взима по 3 хил. лв на месец заплата за правене на чавета.Чудесна идея:)
128
4
 
3
 
! Отговори
дон преди 12 години
Така е Младенов.Какво мрънкат българските майки?35 лева как ше са им малко?Нали трябва да има за братята РОМ.
127
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
130,България е пълна с *** като теб,не прави деца,за да не им предадеш олигофреничните си гени!
126
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 127Аз съм против да се вдигат детските надбавки.Ще си правят деца само хора които могат да си ги гледат,иначе стимулираме *** на обществото.Първо мислете дали можете да си го позволите после раждайте деца без да чакате на държавата.Без спиране на всички надбавки,помощи и т н т. няма да се спре раждането по 10-20 деца в етническите групи ,където това е бизнес.