Младенов се скръндзи за детските добавки: Криза е!

"По 35 лв. на дете е максимумът, който можем да дадем"
26 сеп 2011 07:00,
200
Младенов се скръндзи за детските добавки: Криза е!
Снимка: архив Булфото

Детските добавки няма да бъдат увеличени, докато не мине обсъждането на бюджета за следващата година, обяви в Добрич социалният министър Тотю Младенов.

Повод за думите му са предстоящите протести на майки в столицата заради ниските майчински добавки.

Министърът припомни, че България е страната с най-дълго платено майчинство в Европа и тази придобивка е запазена въпреки кризата.

"Даваме парични възнаграждения на майките – по 35 лв. на дете. Смятам, че в състояние на икономическа криза това е максимумът, който можем да дадем", допълни Младенов.

Министърът твърди, че по-добре е да има социални услуги за децата, да се плати детската градина при семейства с ниски доходи, да се подпомогнат първолаци, както държавата прави за началото на новата учебна година с по 150 лева.

В допълнителните социални услуги, които развиваме, са вложени много средства", убеден е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
13
 
! Отговори
Оставка! преди 12 години
Оставка на целия кабинет!!! *** *** Бойко Борисов в ЗАТВОРА!Оставка на целия кабинет!!! *** *** Бойко Борисов в ЗАТВОРА!Оставка на целия кабинет!!! *** *** Бойко Борисов в ЗАТВОРА!Оставка на целия кабинет!!! *** *** Бойко Борисов в ЗАТВОРА!Оставка на целия кабинет!!! *** *** Бойко Борисов в ЗАТВОРА!Оставка на целия кабинет!!! *** *** Бойко Борисов в ЗАТВОРА!Оставка на целия кабинет!!! *** *** Бойко Борисов в ЗАТВОРА!
84
1
 
5
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Да.Криза е. Ще намаля плащанията на данъци към хазната.
83
1
 
13
 
! Отговори
3,14 преди 12 години
Първо: има дискриминация по-доход (противоконституционно) поради което не за всички деца в България се изплащат "детски" ! Що за държава е тази която прилага дискриминация при отпускане на помощи за отглеждане на деца ? Това дете е българче - какво общо имат брутните доходи на родителите му ... да гледат нетните доходи .. след приспадане на данъци, осигуровки, вноски по кредити и т.н.
82
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Със сигурност роднините на Киро *** взимат детски всичките.
81
3
 
21
 
! Отговори
Мила преди 12 години
Вместо да дават детски надбавки да спрад с геноцида над нас българките. Аз надбавки не взимам- работя, образована съм и не чакам на държавата, но имам едно дете, а тия дето реват за надбавки, са без образование, не знаят български, раждат по 5! На мене ми свалят ризата от гърба с данъци, за да ги дават на някой хрантутяк. Като не могат да гледат деца - да си купят презервативи. Ама нали знаете на кого ги раждат -"на държавата", а тя е пълна с "***", поне така нарекаха българите вчера.
80
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви детски, какви пет лева? Аз имам дете на 7 години и досега и 1 ст. детски не съм взел. Тази година станан в 1 ви клас, но разбира се тези 150лв. също не ми се полагат, плащам си данъците, дохода ми бил висок и детските не били за такива като мен.
79
2
 
2
 
! Отговори
до БОЙКО БОРИСОВ преди 12 години
Що се правиш на ***, като пишеш това име.*** опитващ се да дразни хората...кефи ли те.Май не си родител, а си някой пикльо който не знае как се изкарват пари , и как се гледа дете!!
78
1
 
17
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Помните ли случаят с Деси Добрева, на която отказаха каквато и да е помощ, защото не подала някакъв кирлив документ? А и да беше ъполучила, въпреки че е плащала осигуровки, колко щеше да получи, като Българска майка?Нека направим една груба сметка:1. Ако Деси Добрева се бе осигурявала на 2000 и и бяха плащали майчинство 1 година - 90% от 2000 = 1800 на месец и 21 600 за година... а после? После нищо, защото Д. Добрева има доход бруто над 350 лв.2. Нека видим какво получава една никога неработила и неосигуряваща се ***:А/ 150 лв помощ при бременностБ/ 250, 600, 200 лв при раждане (според поредният номер на чаавето)В/ по 35 лв на месец до навършване на 18 год.Г/ 100 лв месечна помощ на *** през първата му годинаД/ 150 лв за първолак.Е/ 78 лв месечно за "самотен родител" (обичайната професия на ***) до навършване на 3-год от чаавето.Ж/ "Детска помощ за превенция на изоставянето" - до 325 лв еднократно... дава се веднага, ако *** заплаши, че ще захвърли ***, който е издрискала.З/ "Детска помощ за реинтеграция в семейството" - 325лв - т.е. ако *** захвърли изчадието си, а после реши да си го прибере.И/ 20 лв на месечно от противоконституционната етническа партия Евромангал - за всяко ***.Удряме калемът - общата сума е 17 438 лв, за ***, която не е платила нито стотинка данъци или осигуровки !!! Това са пари, които, според престъпните дискриминационни закони, се полагат само на нисшата раса, за да се плоди на наш гръб. А ако *** има да речем 8 чаавета?Да изброим и две други помощи, които пак излизат от нашите джобове, за да плащаме престъпната *** безотговорност:1. Заплати за приемни родители, отглеждащи изоставени деца (99% мангалета) - 312 лв на месец за едно ***, тоест за 18 години 673922. Детски за изоставени чаавета, настанени в приемни семейства - от 195 до 260 лв, в зависимост от възрастта му - до навършване на 18 години сумата е 42770 лв. Или общо с точка 1 сумата е 110 162 лева на захвърлено и осиновено ***, издрискано от гнусна, отказваща да работи *** !!!! Неслучайно все по-често *** осиновяват захвърляни чаавета !!! ...Докато Деси, да повторим, би получила 21 600 за детето си, дори и да се бе осигурявала на макс през цялото време откак работи при Дългият !!!
77
1
 
13
 
! Отговори
мислещ преди 12 години
парите само целево за децата в яслите, градините и в училището. нищо на ръка дори и тези 35 лева иначе българия загива и се трансформира в ***.
76
1
 
4
 
! Отговори
osata преди 12 години
до 70 - коледни за пенсионерите? Няма ги, няма ги, привиждат ви се. От друга страна, ако ги имаше, пенсионерите щяха да ги дадат на внуците си, а не както е сега, огромна част от тях да заделят от жалките си пенсии
75
1
 
20
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Тия т.нар. "детски" всъщност са *** - условията са направени така, че тия помощи, както и всички други да отиват почти само за *** !!!Аз пък питам - на какво основание "хора" които не са внесли нитос тотинка данъци и осигуровки, получават каквото и да е от държавата? Не трябва ли първо да ДАДЕШ, а после да искаш? ... или тука е различно - Българите само даваме, *** само получават?
74
1
 
10
 
! Отговори
мале мале преди 12 години
ама това е и максимума и минимума ,той да не би случайно да е увеличавал детските добавки !!!!!много ще дръпне бюджета назад като почнете да плащате детски на *** семейства каито са с по 6 ,7 деца, само че страдат от това и българските.
73
1
 
17
 
! Отговори
За циганите преди 12 години
До 16 години на родилките да не се дават детски!Ние плащаме данъци а ***, като пиявици смучат детски и социални помощи.Дъртите *** карат малките деца да раждат, за да им вземат детските.Отврат!
72
1
 
3
 
! Отговори
мим преди 12 години
ако знае някой ,моля да каже какво стана в Пловдив.изобщо какво е положението по въпроса с ***?
71
20
 
5
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
Аз ще гласувам за ГЕРБ след Катуница.На полицията и жандармерията и бе наредено от Бойко и Цецо да не се месят и да оставят хората спокойно да запалят къщите на цар Киро. Какво повече да искам от ГЕРБ?
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
na koito my puka za bade6teto na bulgarskite deca,na protest na 01.10 ot 10 pred ob6tinite,prenesete katunica pred svoqta ob6tina!
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Споко, хора! Скоро ще има преразпределение на перото "детски". Едно птиче ми каза, че ще се освободят голеееееми суми във връзка с принудителна химическа кастрация....
68
1
 
8
 
! Отговори
реален преди 12 години
щом е криза да забранят тоалетната хартия на народното събрание парламента и президенството ...........
67
1
 
0
 
! Отговори
jon do 57 преди 12 години
Коментара ми беше за 57
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо няма коледни детски и майчински?! Коледата за пенсионерите ли е или за децата?!