За какво протестират, зачуди се Борисов

Според премиера напрежението около Катуница е политическо
Обновена: 1 окт 2011 14:14 | 1 окт 2011 14:08,
1058
За какво протестират, зачуди се Борисов
Снимка: БТА

Напрежението около случая в село Катуница е политическо, стана ясно от думите премиера Бойко Борисов.

„Ще минат изборите и напрежението ще спре“, заяви Борисов, който присъства на началото на строителството на лот 1 на автомагистрала „Струма”, цитиран от агенция Фокус.

Той изтъкна, че „извършители, подбудители, всичко е в ареста, с постоянни мерки“.

„За какво протестират? Че правим магистрали, детски градини, че градим България, че всеки ден това, което правим, е факт? За кое? Искат да ни върнат във времето – да се бият по улиците, а държавата да е в състоянието, в което я взех. Какво повече да направим? Ако това си желае народът, това да направи”, допълни премиерът.

По повод проверките срещу Кирил Рашков и близките му той отново заяви, че те са започнали преди убийството на 19-годишния Ангел Петров.

„И за съжаление – за една седмица се случиха събитията. Той (Кирил Рашков – бел. ред.) щеше да бъде задържан по същия начин, както завчера“ , заяви Борисов.

Що се отнася до пловдивските агитки, които имат намерение да се включат в протестите Борисов припомни, че правителството е дало по 1 млн. на „Локомотив“ и „Ботев“.

Още по темата

„Ако повярваме на няколко агитки, които правят тези скандирания, моите уважения към тях. Ние дадохме по един милион и на „Локомотив“, и на „Ботев“ (Пловдив). На „Ботев“ върнахме стадиона. На „Черно море“, на Враца помагахме. На „Берое“ помогнахме“, заизрежда министър-председателят.

Той заяви, че когато се продаде стадион „Юнак“, ще бъдат подпомогнати и софийските клубове.

Попитан какво може да се направи, срещу лидерите на партии, които „яхнаха“ вълната на недоволството, Борисов отговори: „Срещу политическите лидери никога не се прави нищо. Това е демокрацията“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1058
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
! Отговори
еко72 преди 12 години
Позьор!!!Всяка вечер по телевизора! Тв. звездите не ги дават толкова често.
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 12 години
Аз искам да попитам г-н БОРИСОВ какво означава,че държавата да е такава каквато я е взел:) Ами то нищо не се е променило все същата корупция и беззаконие е..за стандарта на хората не говоря той е даже и по-зле
0
 
0
 
! Отговори
izvan balgaria преди 12 години
BOJE, kolko naivno pita. Za kakvo li? Mi da si popita savetnicite ili da sedne da chete, che to riazaneto na magistralni lenti ne obrazova mnogo. Tozi nash ot kade go izvadiha politik, zaedno s edna klika partiika predi promenite oraniziraha kontrabandi i tn, dnes SE IZJIVIAVAT KATO BOJII MESII, Za kakvo li PLEBSA, da razbira, naroda ot gracki, ROPTAE; MI OBIASNETE MU, dragi SAGRAJDANI, che az ot CHUJBINA GO RAZBRAH, a toi, nevinniat, ot MIASTOTO NA PRESTAPLENIETO NE GO RAZBRAL???????!!!!!!!!!!!
1
 
10
 
! Отговори
Чавес преди 12 години
Когато ББ "взе" държавата, безработицата беше около 7 %, фискалният резерв беше над 8 милиарда и хората си знаеха, че всяка година има индексации на заплати и на пенсии. Автомагистрала "Тракия" беше построена от София до Стара Загора и от Бургас до Карнобат. част от магистрала "Марица" също беше готова, както и отсечкатата от варна до Шумен.След две години и 4 месеца управление на ГЕРБ имаме около 12 % безработица, фискалният резерв е намален с няколко милиарда, както и замразени заплати ...
0
 
8
 
! Отговори
младеж преди 12 години
Хората протестират заради:- липсата на социална политика;- липсата на възможности за развитие;- липсата на адекватна политика, кореспондираща с нуждите на младите хора;- липсата на правосъдие;- неадекватни нива на заплащане на труда;- брутална бюрокрация, която стимулира корупция;- липсата на адекватни действия на МВР, тотална липса на сигурност за гражданите на страната
999
0
 
3
 
! Отговори
milen преди 12 години
Hubavo s ti go kazalii levskarite Boiko tova e mai to4nata duma za teb
998
1
 
6
 
! Отговори
до 1044 преди 12 години
Илияна, Болен Сайдеров е същия плазмодии като Боко! Яхнал е омразата към манглаите и я използва за да остане във властта! Как си обясняваш два факта - Болен призовава хората на протести, полицията ги бие, а Болен в парламента подкрепя политиката на МВР и персонално Цоко Апартамента! Болен Сайдеров говреше за национализация на приватизираните предприятия ако е във властта, вече 2 години е в управляващо мнозинство и мълчи като ЖПО (женски полов орган)
997
12
 
0
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
996
1
 
14
 
! Отговори
рррр преди 12 години
Какво сте запротестирали , нали ви правим магистралите :) :) :) само че няма да има пари за бензин Бай Боко
995
0
 
11
 
! Отговори
georgi преди 12 години
Проблема Бойко, не е в това ти какво си мислиш а народа. Стига с това Българите да сме толерантни, има ли плевел той се премахва, има ли виновен се осъжда, има ли хора живеещи на гърба на всички, чувствайки се за недосегаеми, не спазвайки никакви човешки норми, най арогантно пускайки музика по цял ден и мн. други. Ти видял ли си потен *** от работа и мн. други, но явно ти живееш на друга планета.
994
0
 
5
 
! Отговори
Vizantia преди 12 години
osven Romite v Balgaria , trebva i Balgarite da se INTEGRIRAT , v momenta v Balgaria e kato prez Vizantiisko
993
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Ти дебела главо няма д разбереш,ама леле колко си глупав да кажеш такова нещо.Но ще ти го обяснят не се напрягай,я *** да пориташ топка.
992
0
 
5
 
! Отговори
коко преди 12 години
Ама разбира се, че е политическо напрежението, някои партии си правят ПР на гърба на трагедията, която се случи...
991
1
 
3
 
! Отговори
ив преди 12 години
За голямо съжаление всичко е политика...
990
0
 
17
 
! Отговори
Волф преди 12 години
За какво протестират, чуди се Той. Абе Б, прочети само заглавията на останалите статии и ще си отговориш. Ще ти дам няколко жокера. Престъпноста в Бг не е овладяна,купуват се изборни гласове,командват незконно забогателите,храните поскъпват, беднотията е натиснала народа на врата,парното и газта поскъпват (от вчера), държавата пропада-Доган (днес), отговорните за това състояние режат лентички в различни райони на страната, ти казваш "затворете тази страница". Следващият въпрос моля?!
989
3
 
17
 
! Отговори
5555 преди 12 години
ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ.Той все още не разбрал за какво са протестите.Жалко,наистина ЖАЛКО.
988
2
 
22
 
! Отговори
шменти преди 12 години
Искат да ни върнат във времето да се бият по улиците, а държавата да е в състоянието, в което я взех. -------------------------------------------------По времето, когато я "взе" - по улиците хората не се биеха, ами влачеха плазми...безработицата беше 7 %, а резерва - 8,2 млрд. лв.Ами нека ни върнат!
987
1
 
17
 
! Отговори
Откривател преди 12 години
По радиата тече една реклама, според която Леонардо да Винчи е открил ножицата. Гиниалният италианец явно е предвидил, че дори и в началото на 21-ви век неговото откритие ще има голямо приложение.... в България.
986
2
 
13
 
! Отговори
срещу мутризацията преди 12 години
то е ясно. Срещу мутрите във властта протестират хората. А бе ти що не си ходиш? Мястото за цар на *** е свободно. Вземи си и Цветанов да ти стане министър на *** банди. Там ви е мястото. Айде сиктер и долу ръцете от българите. Мутрите вън
985
1
 
16
 
! Отговори
Чавес преди 12 години
Тиквата вече е пътник... затова и и си строи магистрали. Има да си пътууууваааааа... след 23 октомври :)))))))))