Бойко дава акъл на ЕС: Свалете пенсиите до нашите!

И още финансови съвети на премиера към евролидерите
Обновена: 4 окт 2011 15:03 | 4 окт 2011 13:57,
1196
Бойко дава акъл на ЕС: Свалете пенсиите до нашите!
Премиерът на Чехия Петър Нечас с Бойко Борисов. Снимка: БТА

Европейските държави, които имат по-висок бюджетен дефицит от 3%, да направят пенсиите колкото в България и до една-две години ще решат проблема.

Това посъветва премиерът Бойко Борисов страните, които решават в Люксембург финансови въпроси във връзка с проблемите в еврозоната, предаде агенция „Фокус“.

На съвместна пресконференция с премиера на Чешката република Петър Нечас Борисов подчерта, че в българския парламент се опитват да променят конституцията и да бъде заложено, че никое правителство не може да си позволи повече от 3% дефицит.

„Това трябва да влезе в обща европейска конституция и всяко правителство да си промени така конституцията. Всяка държава, която е закъсала и иска помощи, ако преведе пенсиите и заплатите такива, каквито са в България, веднага ще си оправи дефицита. Да направят пенсиите каквито са в България и след една-две години ще тръгнат нагоре“, сигурен е Борисов.

„И ние искаме да направим пенсиите две хиляди евро, но бюджетът ще излезе на червено. Кой не иска да направи пенсиите високи? И ние искаме възрастните хора да пътуват, да живеят добре. Що за популизъм е това на европейските лидери? Нека да направят пенсиите, колкото в България тези страни, които имат бюджетен дефицит, по-голям от 3%, и това да бъде решение на Срещата в Люксембург”, посъветва още премиерът.

Той отбеляза, че в момента България е една от шестте най-дисциплинирани страни в Европейския съюз, на които им се вдигат кредитните рейтинги, които изпълняват ангажиментите и задълженията, които са подписали. 

„Нашата позиция съвпада: дисциплина – колкото държавите изкарват, толкова да харчат. Никой не е длъжен да вади от своите бюджети, за да плаща на тези, които не са дисциплинирани. Има начин да се подпомогнат бедните. Това е чрез кохезионната политика, чрез еврофондовете“, смята Борисов.

Той бе запитан от чешки журналисти за случая в Катуница и антиромските настроения в България.

Премиерът заяви, че проблемът в Катуница е чисто криминален. Той подчерта, че всички подбудители, извършители, участници са били задържани и са в ареста.

„Надявам се българското правосъдие да издаде необходимите присъди, но нека не им се бъркаме“, добави Борисов.

Той подчерта, че както в Чехия, така и у нас се полагат усилия за вкарването на ромите в училище.

„Един образован човек може и да мисли, да работи и т.н. Полагаме огромни усилия в това“, каза още Борисов.

От своя страна премиерът на Чехия Петър Нечас заяви, че страната му подкрепя България за влизането в Шенген.

„Смятаме за много некоректно и нечестно, че се слагат още изисквания за влизането на България в Шенгенското пространство“, отсече Нечас. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя изтрещя тотално
1
 
17
 
! Отговори
до 1088 преди 12 години
Като не може да си събере данъците и да издевателства над най-уязвимите, така ли?!МНОГО УМНИ ИЗБИРАТЕЛИ СМЕ, ЕЙ!!!
9
 
8
 
! Отговори
XYZ преди 12 години
МНОООГО *** НАРОД СМЕ, ЕЙ!!! до: 1079- не се хващай за цифрата..давам ти пример за това, че не можеш да харчиш повече от това, което си произвел, ***! Преди 10-15 г.всички имахме заплати 200-300лв, а харчехме 500, и никой не те питаше, от къде ги взимаш..Сега, когато ти сложиха брояч на таксито,вързаха ти касовия апарат за НАП за да те гледат какви ги вършиш, ще ти катурнат незаконната вила, с две думи ти спряха кльопачката и онова под масата..Знам, болно е,но нищо не е вечно..много сори!!
14
 
6
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Да не ви притеснявам , Другари, но ГЕРБ ще спечели!Не че са кой знае какво, дори напротив за моя интелект са просто едни простаци!Но в сравнение с Вас абсолютните престъпници, са просто едни невинни ангелчета!Така е 40 г. трябва да минат , за да умрат всички родени в комунистическото робство!Дотогава ще се мота налода в посткомунистическата пустиня, където и дръвник като Борисов е за предпачитане пред вас!Това е суровата действителност!Жалки , закостенели, сталинистки, двугънко
1
 
4
 
! Отговори
ДО 1079 преди 12 години
ЩОТО СИ КУХА ЛЕЙКА, ЩОМ ПИТАШ!!!
7
 
4
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 12 години
Да му се ненадява човек на Боко, но в случая е прав (изумително, но факт). Не може западноевропейците да се ползват от толкова много социални блага и после като дойде рецесията - кой взе парите. Само 13тите заплати ако ги премахнат и ще спестят десетки миарди. Една 60 милионна Италия, ако се спестят на примерно 40 милиона души по 1 заплата от да кажем средно 1100-1200, това са 45 милиарда евро. Кой ти ги дава?
9
 
5
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Като чета критиките към ГЕРБ, разбирам, че победата им е сигурна!Всъщност тука няколко, вероятно платени, кОМУНОИДИ СЕ ОПИТВАТ ДА СЕ ИЗХОДЯТ ПО ТЕМИ, КОИТО НЕ СА ЗА ТЯХНАТА УСТА ЛЪЖИЦА!В резултат се получава едно интелектуално запичане, което ражда идиотизми!Наслада е да се наблюдават тези гърчове на БКП!И днес момченцето , родено в СССР, видния "радетел" за БГ, назначен от КГБ , за сетен път доказа пълната безпомощност на комуноидите, като изкара подсъдимата Масларова да "брани" бедните
2
 
4
 
! Отговори
До всички гербаджий! преди 12 години
Заповед от вожда - незабавно да подпишат декларация че се отказват от пенсийте си както и на цсички роднини!Иначе Цецо ще ги помоли да подпишат...
1
 
16
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ преди 12 години
СТИГА СТЕ СИ ЯЛИ ГУМНАТА, ЧУЙТЕ "НОВИНАТА" : ДИЛМА ДАВА ТЕРИТОРИЯ В БРАЗИЛИЯ, КОЛКОТО БЪЛГАРИЯ, НАМИРА СЕ В АМАЗОНИЯ, ЗА ЩАТ НА ***. ИМА СЛЕДНИТЕ ЕКСТРИ - ПРЯСНА ВОДА И ПАРНО БЕЗПЛАТНО - ЦЕЛОГОДИШНО, РИБА, АЛИГАТОРИ И АНАКОНДИ НА КОРЕМ ИМА И ДРУГ ПО ДРЕБЕН ДИВЕЧ, РАСТИТЕЛНОСТ С ГОЛЕМИ ЛИСТА, СТАВАТ ЗА ДРЕХИ И ОДЕАЛА, ТАКА ЧЕ УСЛОВИЯТА СА ИДЕАЛНИ И ИЗИСКВАНИЯ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НЕ СА ПОСТАВЕНИ!!!
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Прииначават нещата,просто иска да им покаже с какво живеем тук..защо така са го написали
1
 
9
 
! Отговори
учуден преди 12 години
Защо препоръчва Български пенсий? Направо да се въведат африкански, азиатски или направо да се премахнат - е тогава ще тръгнат икономиките напред!А той за него си не се кахъри - от винетки и метрото (Стенли) има достатъчно. е, и от магистралите ще паднало по нещо. А от мутренските времена също не се губи.
2
 
6
 
! Отговори
и защо преди 12 години
И защо аз да се свивам до 5 лева , когато всички от управляващите разполагат с хиляди........
12
 
5
 
! Отговори
XYZ преди 12 години
Абе хора, може би искате да се наредим на опашката до Гърция?Да затънем в дългове, да фалираме като тях, и после да се дадем задните части под наем за цял живот?Много сте елементарни в коментарите си.Помислете малко..Като имате 5лв.в джоба, как ще похарчите 10?? Решението заем ли е? Не е ли по-добре да свиете разходите си и да изчакате по-добър момент?Не забравяйте, че вината за това, да имате само 5 лв. в джоба, е на онези, които крадяха от мен, от вас и от родителите ви цели 20 г.Дерзайте..!!!
0
 
6
 
! Отговори
до 1075 преди 12 години
Права сте разбира се , че не работят повече от нас...само не ми е ясно защо трябва да намаляват на хората , а не да се вдигнат нашите пенсии и заплати.....току що по новините отново ни показаха като най-бедната държавица в ЕС.....да не забравяме , че заплащането в развитите държави са съобразени с цените....от които за някои продукти са по ниски от нашите...резил....
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има защо да им дава акъл.Най-успешният политик в региона...
4
 
9
 
! Отговори
МАМА преди 12 години
Айде престанете...Истината е казал човека - какво сте гракнали, или умирате всички от желание да плащате вересиите на гърци, италианци, испанци и прочие. Едно е верно - нито работят повече от нас, нито са по-умни от нас просто имат по-малко крадливи политици и са по-непримирими към Костовци, Станишевци, Кобургготски и всякая крадлива българска ***... Крещите тук - що не крещите срещу крадливия си кмет, съсед и всеки ***, който наистина не е прочел повече от "Винету", а кара Порше или БМВ
2
 
23
 
! Отговори
kris преди 12 години
Браво Боце можеш ако искаш им предложи да ги намалят като в Северна Корея.
4
 
26
 
! Отговори
Отказ преди 12 години
Бойко, ти си срам за пожарникарската благородна професия! Отказвм се от теб 3 пъти!
2
 
22
 
! Отговори
глух плъх преди 12 години
До ЕС - Изберете си *** и себелюбив пожарникар да ви поебе мамицата
2
 
20
 
! Отговори
Трибун преди 12 години
Международния съд в Хага, незабавно трябва да разпореди задържането на Борисов и да го изслуша, в качеството му на обвиняем в престъпление срещу човечеството.