Кой ще го слуша Борисов в Европа, възмути се Станишев

Децата във Видин вече били на гербаджийска диета
Обновена: 4 окт 2011 19:46 | 4 окт 2011 19:45,
349
Кой ще го слуша Борисов в Европа, възмути се Станишев
Снимка: БТА

БСП обмисля да поиска изслушване на мистъра на финансите Симеон Дянков по изпълнението на бюджета за тази година.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в централата на партията.

„Не е имало период в новата българска история в период на криза да не е имало индексация на доходите. Днес разбирам, министър-председателят препоръчал на европейските страни да си намаляват пенсиите. Кой ще го послуша? Никой няма да го послуша, така както все по-малко го слушат и българските граждани", възмути се  лидерът на социалистите.

Станишев заяви, че ще иска изслушване в парламента на финансовия министър Симеон Дянков, тъй като социалистите имали „притеснителни данни“ и можело да се стигне до актуализация на бюджета.

„Идеята на правителството е да закрепят нещата до изборите и след това ще се оправят в друга ситуация. Ще настояваме правителството да внесе и по-бързо бюджета за 2012 г. Да не го крият като проект, а да се знае какво готвят за българските граждани”, добави Станишев. 

В тази връзка червеният депутат Михаил Миков отбеляза, че 208 млн. лева са задълженията на общините, като най-тежка е ситуацията във Видин и Сливен.

„Във Видин заради липса на средства в една от детските градини децата са на гербаджийска диета – на ориз и картофи, мляко се дава на най-малките. Днес дори е спряна водата на сградата на общината“, посочи той.

Станишев пък отбеляза, че все повече се превръщаме в полицейска държава, в репресивна страна.

„За първи път след 20 години демокрация сме напът да изгубим нашата свобода да избираме свободно и нашият глас да бъде отчетен честно. Това го казваме не само ние, казват го всички демократични партии извън ГЕРБ", посочи Станишев.

Според него проблемът с липсата на правова държава се илюстрирал в Катуница и ситуацията с ромите.

Още по темата
"Задайте на отпускаря, който ходи по концерти, един въпрос – колко пъти за две години и половина е събирал съвета за етнически и демографски въпроси”, посочи Станишев, визирайки председателя на предизборния щаб на ГЕРБ и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Станишев се възмути още от намеренията на председателя на парламента Цецка Цачева да разпусне парламента около изборите, което лидерът на БСП определи като „селски номера“.  

„Идеята е парламентът да не работи, да не събира кворум и да тичат техните депутати под ръководството на техния отпускар. Това няма да стане”, закани се Станишев.

Той предупреди Цецка Цачева, че ако решението й, което било „на ръба на правилника”, бъде прието, от БСП са й подготвили „някои неща, които ще я изненадат неприятно”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мачкай мутрите. Те разбират само от ритници.
289
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ви кажа има една дума "Рунгел" вид миризлив Скункс с червен *** е тоя е от там и май беше някъде от Кавказ на 23.10 тоя бобър ли е скункс ле е или съсел си заминатава за там лично Гоце ще му бие дузпата той вече се готви те затова лаят като безни крастави кучета усещат как ще им го сложи народа отново..Проваляк си ти бе Рунгел се секи ден ръсиш мозък нещо от което страдаш генетично.
288
7
 
23
 
! Отговори
шът! преди 12 години
ей, съслек! като гледам и тебе те е хванала диетата, надул си доста бузките май! наглец!
287
8
 
30
 
! Отговори
Тато преди 12 години
Абе може и да има гербаджииска диета някъде в България,обаче е по-добре от купонната система в която бяхме по времето на развитият социализЪм.
286
8
 
28
 
! Отговори
дядо Вичо преди 12 години
много грозно туй момченце бе, пфу тлъст сурикат!
285
4
 
11
 
! Отговори
otneseni do 293 преди 12 години
Извини ме, че се включвам, но те питам-а защо мислиш, че в момента котилото е в БСП, след като ГЕРБ си имат своите КОТАРАЦИ? Започнали от ремонт на детски градини, а днес с претенции да градят АЕЦ "Белене". Как би ми отговорил? Може ли да ми дадеш отговор, който да е без клишета!
284
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички сте едни и същи-грабители на България,сега преди избори се надигнахте и плъзнахте като охлюви след дъжд а до сега оставахъе глухи за проблемите на хората.Всички бяхте на власт и ви видяхме и президенти и министри и депутати-и едно ще ви кажа -АКО ВИЕ БЯХТЕ В КИТАЙ И ТАМ ПРАВИТЕ И ГРАБИТЕ ТАКА ДО СЕГА ДА СА ВИ ОТСЕКЛИ ГЛАВИТЕ С ГИЛОТИНАТА.Аз си върша работата съвестно,плащам скъпия ток,живея бедно,но дори като *** съм горд Българин - а вас народа ви мрази!!!
283
2
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Otkazvam se ot Bylgariq, ako na izborite...tozi *** se vyrne na vlast!! ***- pone kato gi nabiqt vednuj...ne se vrushat poveche!!!
282
1
 
3
 
! Отговори
... преди 12 години
AMA MNOGO STE GLUPAVI ??? TE MOGAT DA VI VDIGNAT ZAPLATITE I DA VI VDIGNAT I ZENITE ?ZENITE TRQBVA DA SE NAMALQT S ZQLA NULA I SHTE SE OPRAVIME ! TOLKOVA E PROSTO ! KAKVI SA TIQ UCHENI, FINANSISTI I PROCHIE ? NE MOGA DA POVQRVAM, RESHENIETO NA VAPROSA SHTE VI IZVADI OCHITE ?
281
0
 
18
 
! Отговори
do 293 преди 12 години
Незнам бе човек.Но от ден на ден се убеждавам че тези другите са много подобни ако не и по-жестоки.Пари няма - ми как ще има след като финансовата им политика обрече много работодатели на фалит?Все едно сам да си отрежеш краката и да се чудиш що не можеш да тичаш?Те не се интересуват.Г-н премиера , и министрите му са доста богати хора.Как биха разбрали що е бедност.Отдавна за тях това е дума която я чуват по телевизията с досада.
280
6
 
8
 
! Отговори
до румен221 преди 12 години
ПРАВ СИ РУМЕНЕ!!!! Кое обаче те кара да мислиш че крадците, корена , КОТИЛОТО на ОЛИГАРХИЯТА , БСП , ще промени към по добро нещата?
279
4
 
29
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,ЕТО ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ БУНТОВЕ!!!- Минималната заплата от 270лв. е ПОД ПОЛОВИНАТА ОТ МИНИМАЛНАТА СПРАВЕДЛИВА ЦЕНА НА ТРУДА Необходимо е не замразяване, а промяна в ЦЯЛАТА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНА И ДАНЪЧНА СИСТЕМА У НАС!!!Какви са минималните жизнени и социални изисквания:- Цената на живота ни (като на животни), се нарича - "Жизненен минимум" и днес е 248лв. С по-малки доходи ни умъртвяват чрез глад това е ФИЗИЧЕСКИ ГЕНОЦИД!- Минималната цена на труда ни, като на социални животни, се нарича - "Социалнен минимум" и е 686лв. При по-малка минимална работна заплата, над нас се извършва СОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД!!!- "Издръжката на едно дете" е средно 370лв. При по-малко средства се извършва НАЦИОНАЧЕН ГЕНОЦИД...!!!ИЗВОД:- Минималната издръжка на четиричленно семейство с двама работещи, ТРЯБВА ДА е 2112лв!!! Днес средната заплата е само 640лв..., а семейният ни доход е 1280 леваОТ КЪДЕ ПАРИ ЛИ?- Средната ни работна заплата е 17% от средноевропейската, а произвадителността на труда ни е 27% от европейската!!! Следователно средната ни заплата БЕЗПРИКОСЛОВНО ТРЯБВА, да е със 63% по-висока или да е 1026 лева!!!- За по-високи доходи РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА, да модернизират производството си, а за да го направят Данък печалба за инвестираната и част в България, ТРЯБВА, да се намали на 5%, а за останалата и част, първо да платят ДДС, а после и колкото са удръжките на работещите граждани 37.5%...!!!Конституцията постановява:Чл. 60. (1) Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество- Къде е казано, че доходите на физическите лица (от труд, доходоносна собственост или социални помощи) СЕ РАЗЛИЧАВАТ по нещо- Къде е казано, че ТРЯБВА да има тавани в данъчното, социалното или другите видове осигурявания НапротивДнес ДВЕ ТРЕТИ от парите ни за НОРМАЛЕН ЖИВОТ, изработени от нас до стотинка, се присвояват от безмерно силната, спрямо отделния човек, ОЛИГАРХИЯ.Финансовата диващина на Дянков, наречена Пакт за ликвидация на българския народ и Държава, НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИЕТА, защото така се ограничават правата на Народното събрание и ПРАВОТО НА ЖИВОТ НА БЪЛГАРИТЕА ДЯНКОВ ИСКА ДА УЗАКОНИ ТОЗИ ГРАБЕЖ В КОНСТИТУЦИЯТА!!!
278
0
 
10
 
! Отговори
няма значение преди 12 години
ало, ГЪРБавия под номера 286, 284, 281 и т.н. ДЕТО ПИШЕШ С ГОЛЕМИ БУКВИ НА ЛАТИНИЦА. Във всеки друг форум биха те баннали само заради това, завърши поне 8-ми клас след помощното училище като кумира ти Цв. Цв. , научи български, ама на КИРИЛИЦА, и после давай акъл на хора които издържат тая държава с данъжите си, образованието си и уменията си, а не са им подхвърлили по едно коматче. както твойте господари щото гледам си доста благодарен и ти ще краднеш покрай тях.
277
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Седем секунди реч на Волен Сидеров относно Сергей Станишев
276
7
 
8
 
! Отговори
... преди 12 години
PREZIDENT SHTE BADE PLEVNELIEV ! OT KOGA SI MECHTAQ ZA EDIN PREZIDENT KOITO E PREDSTAVITELEN, CHAROVEN, UMEN, OBRAZOVAN I NA NIVO...DO SEGA NE SME IMALI TAKAV !EDIN PREZIDENT KOITO DA PREDSTAVLQVA NASHATA KRASIVA I UMNA NAZIQ !
275
13
 
16
 
! Отговори
боко преди 12 години
Бойко го слушат само ченгетата и страхливците. Умните хора му се смеят. Прав си беше Станишев за тях. Циркаджии пълни! Всички им се подиграват. Фактът, че от 1,5 нито един европейски лидер от приятелчетата на Боко, не дойде да го види, говори само за едно - срамуват се от него! У нас може и да се правим че не ни мирише като се о...кат, ама европейците са с повишена чувствителност и тия работи не минават...
274
6
 
10
 
! Отговори
селски преди 12 години
а тия от тройката така я оправиха че е.... майката на България- *** забравихте ли че европа ви беше спряла всичко
273
3
 
6
 
! Отговори
... преди 12 години
KOI SHTE MU SE SMEE NA BORISOV ? NE SAMO CHE NE SE SMEQT AMI SE CHUDQT KAK NE SME FALIRALI KATO GARZIQ ? TE POVECHE SE OPASQVAXA OT NAS A TO GARZIQ ISKA POMOSHT ?PITALI SA I BOIKO IM E KAZAL ! NE TRQBVASHE DA IM KAZVA, KAKVO GI INTERESUVA ? TE NALI SA MNOGO UMNI ? A I NE VSICHKI MOGAT DA GO NAPRAVQT TOVA, NIE SME SOBSTVENNIZI NA KASHTITE SI, A TE PLASHTAT SVOBODNI NAEMI
272
4
 
11
 
! Отговори
няма значение преди 12 години
Абе нещастници ГЪРБави, защо не разбрахте ли че по-големи простаци от тая тиква и *** от Шума дето му е носил папките не са управлявали никога държавата! Няма значение, кой ще дойде след тях само да ни отърве от простащината, посредственоста, полицейщината и миризмата на тия КРАДЛИВИ ***.Жизнено важно е България да продължи по демократичен път, и Станишев е прав - в Европа им гледат сеира на тия ***, които ще фалшифицират и избори и майка си, щото са ОБВИНЯЕМИ после.
271
4
 
4
 
! Отговори
... преди 12 години
NIKOI OBACHE NE SE SETI CHE ZVETANOV NI PAZI NAS ??? ZASHTO GO OXRANQVAXA ZAR KIRO ???AKO GO BQXA UBILI ??? SEGA SHTESHE DA IMA BALGARI KOITO TRQBVASHE DA LEGAT V ZATVORA ? TOVA SHTESHE DA E TRAGEDIQ ! I MOGESHE DA BADE VASHETO DETE ??? ETO OT TOVA NI PAZESHE ZVETANOV, I ZA PARVI PAT V KATUNIZA POLIZIATA SE DARGA NA NIVO, AKO BQXA ZAPOCHNALI DA BIQT BALGARITE, PAK SHTESHE DA IMA GERTVI I TAKIVA KOITO SHTQXA DA PRESTOQT V ZATVORA DOSTA GODINI ! MISLETE PREDI DA KAGETE NESHTO ??? MISLETE REALNO