Кой ще го слуша Борисов в Европа, възмути се Станишев

Децата във Видин вече били на гербаджийска диета
Обновена: 4 окт 2011 19:46 | 4 окт 2011 19:45,
349
Кой ще го слуша Борисов в Европа, възмути се Станишев
Снимка: БТА

БСП обмисля да поиска изслушване на мистъра на финансите Симеон Дянков по изпълнението на бюджета за тази година.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция в централата на партията.

„Не е имало период в новата българска история в период на криза да не е имало индексация на доходите. Днес разбирам, министър-председателят препоръчал на европейските страни да си намаляват пенсиите. Кой ще го послуша? Никой няма да го послуша, така както все по-малко го слушат и българските граждани", възмути се  лидерът на социалистите.

Станишев заяви, че ще иска изслушване в парламента на финансовия министър Симеон Дянков, тъй като социалистите имали „притеснителни данни“ и можело да се стигне до актуализация на бюджета.

„Идеята на правителството е да закрепят нещата до изборите и след това ще се оправят в друга ситуация. Ще настояваме правителството да внесе и по-бързо бюджета за 2012 г. Да не го крият като проект, а да се знае какво готвят за българските граждани”, добави Станишев. 

В тази връзка червеният депутат Михаил Миков отбеляза, че 208 млн. лева са задълженията на общините, като най-тежка е ситуацията във Видин и Сливен.

„Във Видин заради липса на средства в една от детските градини децата са на гербаджийска диета – на ориз и картофи, мляко се дава на най-малките. Днес дори е спряна водата на сградата на общината“, посочи той.

Станишев пък отбеляза, че все повече се превръщаме в полицейска държава, в репресивна страна.

„За първи път след 20 години демокрация сме напът да изгубим нашата свобода да избираме свободно и нашият глас да бъде отчетен честно. Това го казваме не само ние, казват го всички демократични партии извън ГЕРБ", посочи Станишев.

Според него проблемът с липсата на правова държава се илюстрирал в Катуница и ситуацията с ромите.

Още по темата
"Задайте на отпускаря, който ходи по концерти, един въпрос – колко пъти за две години и половина е събирал съвета за етнически и демографски въпроси”, посочи Станишев, визирайки председателя на предизборния щаб на ГЕРБ и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Станишев се възмути още от намеренията на председателя на парламента Цецка Цачева да разпусне парламента около изборите, което лидерът на БСП определи като „селски номера“.  

„Идеята е парламентът да не работи, да не събира кворум и да тичат техните депутати под ръководството на техния отпускар. Това няма да стане”, закани се Станишев.

Той предупреди Цецка Цачева, че ако решението й, което било „на ръба на правилника”, бъде прието, от БСП са й подготвили „някои неща, които ще я изненадат неприятно”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
5
 
11
 
! Отговори
:) преди 12 години
Незнам аз гласувах за Бойко но явно грешно съм си дал гласът за съжаление но знае ли човек ако знаеше всичко човек кой е правилният всички щяха да са щастливи :)
309
2
 
6
 
! Отговори
Пак преди 12 години
Айде още един от миналия век, що не си останеш там да си живееш, едно и също само пишеш
308
10
 
18
 
! Отговори
valer преди 12 години
Момчета и момичета много бързо забравяте тези другарчета!Забравяте че в цяла българи имаше 2 часа ток след това 2 часа нямаше.Забравяте че излизането в чужбина беше табу и то беше само за другарите.Забравяте че Кореком и бананите бяха само за богоизбраните.Болниците които бяха безплатни бяха само за нашите хора.Апартаментите който се раздаваха бяха за наште момчета.Забравяте че назначаването на добрите имаше предимство.Работиш и те изгонват за нещо защото е дошло момиче или момче от ЦК на БКП и
307
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добър ден,ТИКВИИИИИИИИИИИ!
306
2
 
8
 
! Отговори
Az преди 12 години
Абе ти в кой век живееш бе, ясно, че си живял в миналия , ама не продължавай там да си седиш
305
9
 
12
 
! Отговори
Очевидец преди 12 години
"Абе може и да има гербаджииска диета някъде в България,обаче е по-добре от купонната система в която бяхме по времето на развитият социализЪм." Когато хлябът беше по 15 ст., ,захарта по 60 ст, а апартаментите по 7 - 8 хил.лв.За тази ли "купонна система"говориш???
304
0
 
10
 
! Отговори
до БСП преди 12 години
Не ти ги плащаш, а Работодателия ти, той така иска- да те осигурява на колкото се може по-малък доход, за да има ЗА НЕГО ПОВЕЧЕ.
303
16
 
8
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
302
0
 
16
 
! Отговори
Кико преди 12 години
Еми, за какво говорим, че сме най-бедните, защото много се краде от богатите, как се стигна до тези 30 млд. в банките- като крадат от твоя труд и не ти плащат 1000 лв., а 500, като не те осигуряват на 500 лв. , а те осигуряват на 240 ??? Пълна експлоатация, а и не си плащат данъците на всичко отгоре.
301
11
 
17
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
БСП ще спечели от трите пръста най-дългия .
300
9
 
14
 
! Отговори
bsp преди 12 години
гади ми се от тоя, на всяка чорба мюрдия.... се слага, държавата може харчи толкова колкото получава, другото е кредити и печатане на пари, и аз изкам бащами да получава пенсия 1000 евро ама няма да стане като плащам осигуровки и данаци на 200 евро, това е истината
299
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП ще спечели!Бъдете сигурни!
298
7
 
22
 
! Отговори
ПЕШО преди 12 години
Б.Б. потвърди нашата поговорка: "Я не сакам на мене да ми е добре, а на Вуте да му е зле". Учи се от тях как да станем по-богати, а не ги учи, те как да станат по-бедни. Като не си кадърен да се грижиш за целия си народ, а не само за престъпниците и богатите -заминавай си.
297
8
 
13
 
! Отговори
mark37 преди 12 години
Теб те слушаха и затова ти показаха червени картони отвсякъде...Инай-важните от еврофондовете дето ги окраде...
296
6
 
17
 
! Отговори
Кико преди 12 години
Б.Б.ще учи Европа как да бъде бедна като нас. Като летя с въртолетите НАП какво направи-събориха бараките, а от останалите ОГРООМНИ ИМОТИ, какви приходи постъпиха в бюджета, та да има за пенсии и здраве? Защо Б.Б не ги научиш и на нашето здравеоп./здравесъсипване/-как тука тр.да си платиш за операция 4000лв., а в Европа е БЕЗ ПАРИ. Тука само богатите се лекуват. ЗАЩО БЕДНИТЕ ДА ИЗНАСЯТ КРИЗАТА, А НЕ БОГАТИТЕ /30 МЛД.ДЕПОЗИТИ В БАНКИТЕ/, КОИТО НИ ДОКАРАХА ДО ТУКА С КРАЖБИ, КОРУПЦИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
295
14
 
18
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Ей умряла е *** дето ви хвалеше вас, червените *** та почнахте сами. Каквито некадърни страхливци сте вие такъв е и Бойко,все един дол дренки сте.
294
6
 
19
 
! Отговори
Тошко преди 12 години
Що не се надупиш накъм Станишев-супер успешния ?
293
35
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станишев е най-успешния премиер в последните 20 г. Само с 80 депутати на БСП Станишев осигури по 6% ръст на БВП годишно, вкл. и през кризисните 2007 и 2008 г. В България нямаше криза - ПЧИ бяха по 6-8 милиарда, вкл. 2007 и 2008 г. Доходите за 4 г. се увеличиха почти 2 пъти. С 4 милиарда се увеличи и фиск. резерв. Държавния дълг намаля наполовина. България стана член на ЕС. Имаше работа за всички, които искат. Пенсиите се увеличаваха всяка година през лятото и през зимата - с почти 100% за 2 год
292
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Синята *** доведе на власт крадци и мошеници като Софиянски, Бакърджиев, Костов, Николов и още хиляди ***. След като ги изрина народът, докараха Моню от Мадрид- крадливото царче. Преди 4 г. пък заобичаха мутрата Боко тиквата и го направиха първо кмет на Сф, а след това и премиер. Синята *** мисли само за кражби и грабене. Това донесоха десните управления на България. Единствените 4 г. на стабилен растеж и увеличение на диходите бяна управлението на Станишев. БСП само с 80 депутати
291
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На 23-ти да изринем мутрите на бунището, където им е мястото, при *** и Моню мадритски.